The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Přinese návrat na Mestallu tříbodový zisk?

Přinese návrat na Mestallu tříbodový zisk?


Po dvou zápasech na hřištích soupeřů se Los Che vrátí do domácího prostředí v sobotním utkání proti Celtě Vigo. Mestalla v této sezóně bohužel není nedobytnou tvrzí, no přesto Valencia získala většinu dosavadních bodů na vlastním hřišti. Rozšířit své bodové konto může zítra od 18:30, kdy má zápas 24. kola La Ligy výkop.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Celty Vigo

Valencijští Netopýři jsou na 13. místě ligové tabulky se ziskem 24 bodů za zápasovou bilanci 5-9-9 při skóre 28:32. Valencia teď má za sebou dvě venkovní utkání na hřištích silných soupeřů, a zatímco v Bilbau dokázala s Athleticem remizovat, tak z Madridu se po zápase s Realem vracela s prázdnou. Když hráli Netopýři naposledy na vlastním stadionu, tak dokázali porazit Elche. Celkově mají na Mestalle ale nepříliš dobrou bilanci 3-5-3 při skóre 16:14. Web PlazaDeportiva ve svém včerejším článku informoval, že i v sezóně 1985/1986, na jejímž konci Los Che opustili nejvyšší španělskou soutěž, byla Valencia ve sběru bodů na vlastním hřišti lepší, než v sezóně aktuální. V sobotu odpoledne si tedy může bilanci vylepšit.

Ovšem ani v případě vítězství se Valencia před svého zítřejšího soupeře nedostane, neboť Celta Vigo je na 9. místě tabulky a na kontě má 29 bodů zápasovou bilanci 7-8-8 při skóre 29:34. A to navzdory tomu, že v tomto kalendářním roce galicijský celek zvítězil jen jednou, a to minulý víkend v domácím utkání s Elche. V předchozích šesti ligových zápasech roku 2021 čekala Celta na vítězství marně. Nejdříve třikrát v řadě prohrála, poté třikrát v řadě remizovala. A pak přišel zápas s Elche. Zhruba dvě třetiny svých bodů získala Celta z domácích zápasů. Venku má bilanci 1-7-4 při skóre 11:16. Mimo svůj stadion zvítězila v této sezóně tedy jen jednou, a to v prosinci na hřišti Athleticu Bilbao, ale na druhou stranu venku moc neprohrává a ve většině utkání na cizích hřištích dosáhla alespoň na nerozhodný výsledek.

Co se týče domácí pohárové soutěže, tak tam se příliš nezadařilo ani jednomu z týmů. Valencia vypadla v osmifinále na hřišti Sevilly, což se i celkem očekávalo, no Celta Vigo se dočkala celkem velké ostudy, když už ve 2. kole vypadla na hřišti třetiligové Ibizy, kde navíc utrpěla debakl 2:5.

Z valencijského tábora

Trenér Javi Gracia bude utkání opět sledovat z větší vzdálenosti od hřiště, neboť si musí odpykat druhou polovinu trestu za nabádání stopera Huga Guillamona k obdržení žluté karty v podzimním utkání proti Atleticu Madrid, ve kterém se valencijský odchovanec zranil a s vidinou dlouhodobějšího odpočinku si ještě před vystřídáním na sudím vykoledoval pátou žlutou kartu v sezóně. Sestavu však trenér Los Che určí jistě sám a dobrou zprávou pro něho je například uzdravení brankáře Jaspera Cillessena, o němž Gracia na předzápasové tiskové konferenci řekl, že je již připraven nastoupit. Pokud se opravdu do zahajovací jedenáctky dostane, tak to pro Holanďana bude první zápas v této sezóně. Jaume Domenech je občas kritizován, že inkasuje lacinější góly, no na druhou stranu také nejednou ukázal excelentní zákroky, kterými soupeřům zabránil ve skórování. Uvidíme, které hledisko u trenéra Los Che převáží, a který brankář tak zítra bude strážit valencijskou svatyni. Po Cillesenově návratu na marodce zůstávají už jen stoper Mouctar Diakhaby a levý záložník Denis Cheryshev.

S absencí Cherysheva se zdálo, že má levý kraj záložní řady předplacen Goncalo Guedes, nicméně ten byl minulý týden střídán už v poločase zápasu proti Realu Madrid a dle tréninků to vypadá, že jeho místo možná v základní sestavě proti Celtě Vigo zaujme z pravé strany přesazený Yunus Musah. Na pravém kraji záložní řady by měl zůstat Daniel Wass, ale pokud by to v průběhu utkání ideálně nefungovalo, tak by nebyl problém je prohodit, ostatně Dán ve Valencii začínal právě na levém kraji zálohy, když se klub snažil dotáhnout příchody Guedese a Cherysheva. Ve středu záložní řady se v týdnu na trénincích po boku Carlose Solera často objevoval Christian Oliva, ale ke konci týdne se na své místo vrátil Uros Racic. V útoku bychom se mohli oproti posledním zápasům dočkat změny a po boku bývalého hráče Celty Vigo Maxiho Gomeze nahradí Manu Valleja Kangin Lee, který dnes mimochodem oslavil dvacáté narozeniny. V obraně by pak jedinou změnou byl návrat Huga Guillamona po bok Gabriela Paulisty, zpět na lavičku by se tak vrátil Ferro. Na krajích obrany zřejmě znovu nastoupí Thierry Correia a Jose Luis Gaya.

Z tábora soupeře

Když hrála Valencia před dvěma týdny proti Athleticu Bilbao, tak soupeři chybělo několik důležitých hráčů. Když hrála před týdnem proti Realu Madrid, tak i tehdy soupeř neměl k dispozici všechny své nejlepší hráče. No a s významnými absencemi se proti Los Che bude muset vyrovnat i Celta Vigo. Galicijský klub bude postrádat záložníka Braise Mendeze a útočníka Iaga Aspase. To jsou velmi významné ztráty, s kterými se bude muset při skládání sestavy vypořádat trenér Celty Vigo Eduardo Coudet. Kapitán Iago Aspas je jasným tahounem galicijského celku už řadu let, na kontě má v této sezóně už 9 gólů a 6 asistencí. Ostatně Aspasovi se dařívá i proti Valencii, o čemž si můžete přečíst níže v kapitole o vzájemných utkáních v posledních letech. I Brais Mendez však výraznou měrou přispěl k aktuálnímu umístění Celty v klidném středu ligové tabulky, neboť na kontě má v této sezóně už 5 ligových gólů.

Velká odpovědnost za možný úspěch Celty tak zítra bude na bedrech Santiho Miny, který v této sezóně vstřelil taktéž 5 gólů. Santi Mina tak má aktuálně na kontě stejný počet gólů jako valencijský Maxi Gomez, s nímž si v létě roku 2019 vyměnil místo. Gomez zamířil k Netopýrům, zatímco Santi Mina se vrátil do Celty Vigo, kde již dříve působil. Během celé sezóny tedy mají zatím stejný počet gólů, nicméně co se týče aktuální formy, tak zde jasně vítězí Santi Mina, který se během posledních pěti ligových kol prosadil hned čtyřikrát. To uruguayský reprezentant skóroval naposledy na začátku ledna proti Cadizu, od té doby je již šest utkání bez gólového zápisu.

Útočník galicijského celku nebude jediným bývalým Netopýrem, který zítra vyběhne na trávník Mestally v dresu Celty Vigo. Lze totiž očekávat, že v obraně soupeře nebude chybět kolumbijský stoper Jeison Murillo, který byl v letech 2017 až 2019 hráčem Los Che. Ostatně v této sezóně je Murillo druhým nejvytíženějším hráčem Celty, více minut má na kontě jen záložník Renato Tapia. Murillo je co do vytížení protipólem Jorgeho Saenze, což je čtyřiadvacetiletý stoper, který je v galicijském klubu od léta roku 2019 na hostování z Valencie. Bohužel za ty necelé dva roky toho za Celtu Vigo odehrál opravdu minimum a rozhodně tak nelze říct, že by mu toto hostování pomohlo v kariéře.

Vzájemná utkání

Dle databáze serveru SoccerWay, sahající až do první poloviny 90. let minulého století, víme, že od té doby mají Netopýři s Celtou Vigo bilanci 19-15-11 při skóre 62:47. Doma na Mestalle pak Los Che galicijský celek mnohokrát zvítězit nenechali a mají s ním v domácím prostředí bilanci 13-6-3 při skóre 33:20. V této sezóně se oba týmy utkaly už ve 2. kole a na stadionu Balaidos ve Vigu byla úspěšnější domácí Celta, která zvítězila 2:1, a to především díky svému kapitánovi. Iago Aspas totiž vstřelil oba góly vítězů. Na straně Valencie se prosadil jen bývalý hráč Celty Vigo Maxi Gomez.

Co se týče ligových zápasů na Mestalle, tak Celta naposledy na východošpanělském pobřeží zvítězila v sezóně 2015/2016, a to konkrétně v březnu roku 2016. Celta tehdy o tříbodovém zisku rozhodla až v závěru zápasu, kdy se prosadili John Guidetti a Hugo Mallo a rozhodli tak o vítězství hostů 2:0. V následující sezóně sice Celta na Mestalle také dvakrát skórovala, ale i tak prohrála 2:3. Za hosty se prosadili Gustavo Cabral a z penalty Iago Aspas, ale na straně Los Che pálili Dani Parejo, Munir a Carlos Soler. V sezóně 2017/2018 Valencia Celtu doma opět porazila, tentokrát 2:1. Za hosty se opět prosadil Iago Aspas, za Valencii Simone Zaza a z penalty Dani Parejo. Celta Vigo na Mestalle naposledy bodovala v září roku 2018 v rámci sezóny 2018/2019. Domácí tehdy do vedení poslal Michy Batshuayi, ale krátce před koncem na konečných 1:1 vyrovnal Iago Aspas. V minulé sezóně Valencia na Mestalle udržela proti Celtě Vigo čisté konto a zvítězila 1:0, o což se gólově zasloužil Carlos Soler.

Základní informace

Valencia CF – RC Celta Vigo

24. kolo La Ligy 2020/2021; sobota 19. února 2021 v 18:30

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Jaume Domenech, Jose Luis Gaya, Hugo Guillamon, Gabriel Paulista, Thierry Correia, Yunus Musah, Carlos Soler, Uros Racic, Daniel Wass, Kangin Lee, Maxi Gomez

RC Celta Vigo: Ruben Blanco, Aaron Martin, Jeison Murillo, Nestor Araujo, Hugo Mallo, Renato Tapia, Nolito, Augusto Solari, Denis Suarez, Santi Mina, Facundo Ferreyra

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Ďalšia šance pre *1* si ponechať všetky, ak nie aspoň jeden bod. Celta nie je Madrid, takže istotne je to schodnejší súper. Ak výkon tímu nebude presne taký ako posledný, môžme rátať s bodmi, hoc i s troma *37*
    Podľa mňa by Gracia mohol zapojiť viac tie posily do diania. Cutrone, Oliva a Ferro by sa mohli dostať i do základnej 11-tky *13* Zaujímavé je, že Hugo plnil popri Paulistovi a Diakhabymu postavenie číslo 3, resp. na začiatku sezóny až číslo 4. Mangala sa neosvedčil svojom náchylnosťou na zranenia a osobne som očakával, že Ferro bude po Tragédovi (ktorý síce už faily skoro nerobí) mužom číslo 2 alebo 3. Opak je asi pravdou *14*
    Oliva to bude mať ťažké popri Račićovi a Solerovi... To ho možno predbehnú aj Esquerdo a Kobom *31* Cutrone zatiaľ ako žolík, ktorý zatiaľ veľa neukázal popri tých málo minútach. Popravde kto vie, že kde v hierarchii útoku sa Talian nachádza...
    Ale treba mať oči na stopkách, pretože Maxi, Soler a Račić majú po 4 ŽK *34* Takže šance pre nové tváre sa zdajú byť blízko než si myslíme...