The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Real Madrid bude chtít proti Valencii odčinit podzimní fiasko

Real Madrid bude chtít proti Valencii odčinit podzimní fiasko


Valencia v téhle sezóně mnoho vítězných utkání neprožila, nicméně proti Realu Madrid v prvním vzájemném utkání tři body získala. Tehdy se o to zasloužil především Carlos Soler, který si připsal čistě penaltový hattrick. Real Madrid tak tehdy na Mestalle Netopýrům cestu k vítězství značně ulehčil, což pochopitelně nechce zítra v domácím prostředí opakovat. Bílý balet má řadu zraněných hráčů, ale ani Los Che nebudou kompletní. Ostatně ani Javi Gracia nebude svůj tým dirigovat od postranní čáry. Výkop utkání bude v 16:15.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Realu Madrid

Před startem 23. kola La Ligy byla Valencia na 12. místě tabulky se ziskem 24 bodů za zápasovou bilanci 5-9-8 při skóre 28:30. V poslední době mají Netopýři celkem slušnou formu, neboť z posledních pěti utkání prohráli jen jednou a naopak dvakrát zvítězili. I tak však mají na sestupové pásmo jen čtyřbodový náskok. Valencia se podruhé v řadě představí mimo svůj stadion, před týdnem dokázala remizovat na hřišti Athleticu Bilbao. Celkově má z venkovních hřišť v této sezóně bilanci 2-4-5 při skóre 12:16. Valencia se už pro zbytek sezóny může soustředit jen na La Ligu, neboť z Copa del Rey vypadla v osmifinále se Sevillou.

Sezóna Realu Madrid? Při pohledu na ligovou tabulku jsme madridský klub našli před začátkem 23. kola na 2. místě, což nevypadá vůbec špatně. Ovšem fanoušci Realu možná úplně spokojeni nejsou. Bílý balet má na kontě 46 bodů za zápasovou bilanci 14-4-4 při skóre 39:19. Díky zvládnuté úterní dohrávce 1. kola Real snížil svoji ztrátu na vedoucí Atletico Madrid. Na to má aktuálně pětibodové manko. Ani to není zrovna málo, ale Atletico má hlavně dva zápasy k dobru, takže až budou mít oba madridské kluby na kontě stejný počet odehraných zápasů, tak klidně může být náskok Atletica dvouciferný. Real Madrid v této sezóně nehraje v domácích zápasech na slavném San Bernabeu, které je v rekonstrukci, ale na Estadio Alfredo Di Stefano, kde jinak hrává rezerva Bílého baletu. A zrovna nedobytná tvrz to není, neboť doma má Real Madrid bilanci 7-0-3 při skóre 18:7. Real tak v této sezóně prohrál víc zápasů doma, než na venkovních hřištích, kde nebodoval jen na Mestalle. Doma ho o všechny body obrali Cadiz, Deportivo Alaves a nedávno i Levante.

V ostatních španělských soutěžích se Realu nevedlo. V bojích o španělský Superpohár vypadl Bílý balet hned v semifinále s pozdějším vítězem, tedy s Athleticem Bilbao. Podobně se mu dařilo v Copa del Rey, kde také vypadl hned v prvním zápase. Vyřadilo ho třetiligové Alcoyano, které přitom rozhodující gól vstřelilo až ve chvíli, kdy hrál Real přesilovku. Ve zbytku sezóny tak Real krom domácí soutěže bude účinkovat už jen v Lize mistrů, kde na podzim zvládl boje v základních skupinách, třebaže ani tam to nebylo bez problémů. Dvě porážky s Šachťarem Doněck byly poněkud překvapivé. V jiných zápasech ale Real naopak zabral a například dvakrát porazil Inter Milán, takže nakonec postoupil z prvního místa. V osmifinále ho teď čeká Valencii až moc dobře známá Atalanta Bergamo.

Z valencijského tábora

Oproti posledním ligovým zápasům se trenér Javi Gracia bude muset nově vypořádat s absencí stopera Huga Guillamona. Již několikrát jsme psali, že tomuto valencijskému odchovanci hrozí dodatečný disciplinární test zákazu startu v jednom utkání za to, že si na podzim nechal dát v zápase s Atleticem Madrid žlutou kartu těsně předtím, než byl pro zranění střídán. Byla to jeho pátá žlutá karta v sezoně, takže další utkání automaticky nehrál, ale to byl stejně zraněný, takže hrát ani nemohl. Příslušné orgány se však zabývaly onou pátou žlutou kartou a okolnostmi jejího udělení podrobněji a nyní tak přišel trest stopky v dalším zápase. Guillamon si tak proti Realu Madrid odpočine. Navíc dle vyšetřování ho k vynucení žluté karty navedl trenér Gracia, který kvůli tomu dostal dvouzápasový trest absence na střídačce. Mužstvo tak od postranní čáry nebude řídit zítra proti Realu Madrid, ani za týden doma proti Celtě Vigo. Tuto roli převezme jeho asistent Zigor Aranalda. Vzhledem ke Guillamonově absenci se rýsuje velká šance na valencijský debut stopera Ferra. Na marodce je totiž stále Mouctar Diakhaby. To jeho zkušenější krajan Eliaquim Mangala je sice již součástí tréninků, ale dle informací ze Španělska ještě po zranění nenabral potřebnou fyzickou kondici. Nicméně Gracia ho v předzápasovém rozhovoru jako možnou alternativu zmínil. Dále naznačil i možnou změnu systému, což by v praxi pravděpodobně znamenalo nasazení všech tří zdravých stoperů.

Kromě Diakhabyho budou zítra v Madridu absentovat Denis Cheryshev, Cristiano Piccini a Jasper Cillessen. V týdnu nějaké tréninky vynechali i Carlos Soler, Toni Lato a Patrick Cutrone, ale nakonec by všichni tři měli být pro zápas s Realem Madrid k dispozici, a to včetně kata Bílého baletu z podzimního vzájemného utkání. Když nebude Carlos Soler chybět v nominaci, tak nebude zřejmě chybět ani v základní sestavě, kde se tradičně postaví do středu záložní řady po bok Urose Racice. Ostatně pokud se nestane nic nepředvídatelného, tak se Gracia bude v Madridu držet úspěšné sestavy z předchozích dvou zápasů proti Elche a Athleticu Bilbao. Tedy s jedinou vynucenou změnou ve středu obrany. Takže v brance můžeme očekávat Jaume Domenecha, v obraně čtveřici Jose Luis Gaya, Ferro, Gabriel Paulista a Thierry Correia, v záloze kvartet Goncalo Guedes, Carlos Soler, Uros Racic a Daniel Wass a v útoku dvojici Manu Vallejo a Maxi Gomez.

Z tábora soupeře

Real Madrid má opravdu slušně zaplněnou marodku. Mezi nejvýznamnější absence patří jistě lídr obrany Sergio Ramos, který se podrobil operaci. Na druhou stranu Real si alespoň na jeho absenci může zvykat s výhledem na příští sezónu, protože Bílý balet se zatím nedokázal se svým kapitánem dohodnout na nové smlouvě a je tak možné, že Ramos Madrid v létě opustí. Z obrany Realu jsou ještě na marodce další stoper Millitao, levý bek Marcelo a pravý bek Alvaro Odriozola. Trenér Zinedine Zidane může být potěšen alespoň uzdravením dvojice Dani Carvajal a Lucas Vazquez. První je právě pravým obráncem a druhého na tomto postu Francouz taky často nasazuje. Mimochodem Carvajal se zranil v prvním lednovém utkání proti Celtě Vigo a v 85. minutě musel střídat. Při střídání se tak pomalu šoural k postranní čáře, že mu sudí ukázal žlutou kartu. Jeho pátou v sezóně. Myslíte si, že stejně jako v případě valencijského Huga Guillamona proběhlo nějaké vyšetřování, zda si ji nenechal dát úmyslně? Neproběhlo.

Real Madrid však nemá absence jen v obraně. Za důležitou absenci by mohl být vzhledem k svému věhlasu považován i Eden Hazard, ale ten byl od svého přestupu z Chelsea na marodce Realu tolikrát, že vlastně nemůžeme zodpovědně tvrdit, jak moc je pro Bílý balet důležitý, protože ještě svoji důležitost nemohl pořádně prokázat. Dalšími zraněnými hráči jsou záložník Fede Valverde a útočník Rodrygo. Mimo hru je tak v Realu Madrid celá řada hráčů, nicméně Bílý balet má kádr jistě dostatečně kvalitní, aby se s absencemi vypořádal. Ostatně Zidane má mimo jiné k dispozici svého nejlepšího útočníka Karima Benzemu či kompletní středové trio Luka Modric, Casemiro a Toni Kroos. Němec odpočíval v týdnu v dohrávce 1. kola proti Getafe, kdy pykal za žluté karty.

Třebaže Zidane v madridském derby v úterý postrádal vykartovaného Toniho Kroose i zraněného Fedeho Valverdeho, přesto do základní sestavy nenasadil valencijského odchovance Isca. Raději upřednostnil mladého Marvina. A když ten se v 55. minutě zranil, tak místo něho na hřiště zamířil další mladík Arribas. Isco se na trávník dostal až v 76. minutě místo Asensia. Dle španělských médií to byl jen další důkaz chladných vztahů mezi trenérem a jeho osmadvacetiletým hráčem. Ostatně Isco už chtěl Madrid opustit v zimě, ale Real nakonec na hostování do Arsenalu uvolnil Martina Odegaarda, takže rodák z Malagy musí s Bílým baletem vydržet alespoň do konce aktuální sezóny.

Kompletní devatenáctičlenná nominace Realu Madrid pro zápas s Valencií: Courtois, Lunin, Altube, Carvajal, Varane, Nacho, Mendy, Chust, Miguel, Kroos, Modric, Casemiro, Isco, Arribas, Benzema, Asensio, Lucas, Vinicius, Mariano.

Vzájemná utkání

Valencia a Real Madrid jsou tradiční prvoligoví soupeři. Dle databáze serveru SoccerWay sahající až do první poloviny 90. let minulého století víme, že od té doby mají Netopýři s Bílým baletem bilanci 14-14-32 při skóre 79:118. V zápasech, které hostil madridský klub, je ta bilance ještě horší, a to 4-7-18 při skóre 32:58. V březnu to bude již dlouhých třináct let, kdy Valencia naposledy zvítězila v Madridu. Shodou okolností to bylo v sezóně, kdy byli Netopýři pod vedením současného trenéra Barcelony Ronalda Koemana blízko sestupu. Přesto tehdy dokázali na San Bernabeu v březnu roku 2008 zvítězit. Nejdříve střílely za oba týmy dvakrát jejich největší ofenzivní hvězdy. Na domácí straně Raul, na straně hostí David Villa. O vítězství Los Che 3:2 však v 88. minutě rozhodl někdo úplně jiný, a to Javier Arizmendi.

V této sezóně se už oba týmy utkaly a pro fanoušky Valencie se jedná o nezapomenutelné utkání, protože Los Che doma na Mestalle Real Madrid porazili vysoko 4:1. Pravdou ale je, že Bílý balet šel porážce srdnatě naproti, neboť tři góly vítězů padly z pokutových kopů a ten poslední si pro jistotu stoper Realu Raphael Varane vstřelil sám. Real Madrid to přitom na Mestalle měl dobře rozehrané, neboť do vedení šel on zásluhou Karima Benzemy. Pak však začalo penaltové galapředstavení Carlose Solera.

Co se týče zápasů v Madridu, tak tam Valencia v minulých dvou sezónách prohrála a nevstřelila tam ani jeden gól. V minulé sezóně Valencia do Madridu zajížděla až po koronavirové přestávce, a to už Real hrával domácí zápasy na stadionu rezervy, tedy na Estadio Alfredo Di Stefano, kde se bude hrát i zítra. Valencia prohrála 0:3, ale zápas výrazně ovlivnil neuznaný gól Rodriga Morena, který byl anulován pro ofsajdové postavení Maxiho Gomeze, který se přitom v rámci gólové akce ani nedotkl míče. Netopýři by se tímto gólem dostali do vedení, leč nestalo se tak. V předchozí sezóně, tedy v sezóně 2018/2019, Valencia na San Bernabeu prohrála pro změnu 0:2. V zápase s Realem Madrid Valencia v hlavním španělském městě naposledy bodovala ve 2. kole sezóny 2017/2018, kdy s Bílým baletem remizovala 2:2. Góly hostí tehdy vstřelili Carlos Soler a Geoffrey Kondogbia.

Základní informace

Real Madrid – Valencia CF

23. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 14. února 2021 v 16:15

Předpokládané sestavy

Real Madrid: Courtois, Mendy, Varane, Nacho, Carvajal, Kroos, Casemiro, Modric, Vinicius, Benzema, Asensio

Valencia CF: Domenech, Gaya, Ferro, Gabriel, Correia, Guedes, Soler, Racic, Wass, Vallejo, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Tak proti Athleticu, tak aj proti Realu Madrid bude hrať *1* s malou výhodou a to oslabeným kádrom protivníka. Šanca na body je väčšia, avšak nedúfam v penaltové komando *1* *37*