The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ze záchranářského duelu vydolovala Valencia důležité tři body

Ze záchranářského duelu vydolovala Valencia důležité tři body


Na Mestallu dnes přijelo v sestupovém pásmu namočené Elche, které se však na Netopýry v případě úspěchu ve vzájemném utkání mohlo bodově dotáhnout. Domácí však tentokrát naštěstí nezaváhali a svého regionálního rivala porazili 1:0 gólem Daniela Wasse.

1. poločas

Ze začátku utkání měli více ze hry domácí hráči, ale k nebezpečnému zakončení se dostali až v 11. minutě, kdy Daniel Wass dostal přihrávku za obranu a obešel i hostujícího gólmana, ale jeho střelu následně do sítě nepustili obránci Elche. Kdy o chvilku později hostující Emiliano Rigoni donutil k zákroku Jaume Domenecha, tak bylo vzrušení zbytečné, neboť akci Elche znehodnotil ofsajd. Ve 22. minutě si spravil chuť dánský reprezentant ve valencijském dresu Daniel Wass. Po pěkném centru Goncala Guedese tentokrát zakončoval hlavou a gólman Elche Edgar Badia byl bez šance. O chvíli později se o navýšení valencijského vedení pokusil Hugo Guillamon, ale akrobatické zakončení se mu po standardní situaci Carlose Solera nepovedlo. Ve 32. minutě ukázal individuální schopnosti záložník Elche Tete Morente, který si pohrál s Gabrielem Paulistou, až si z toho zkušený stoper sedl na zadek. Naštěstí pro Valencii však pak Morente střílel nad domácí svatyni.

A tak jsme se opět mohli dočkat známého úsloví nedáš dostaneš. Mohli jsme se dočkat, ale nedočkali jsme. Šanci ke skórování Netopýrům připravil ve 33. minutě jejich bývalý hráč Antonio Barragan, který v pokutovém území k zemi poslal Manu Valleja. Míč si k exekuci pokutového kopu val samozřejmě Carlos Soler, ale následovník Daniho Pareja v pozici penaltového specialisty tentokrát neuspěl, neboť Badia směr jeho střely skvěle vystihl. Tato situace samozřejmě hosty povzbudila a tak se o vyrovnání pokoušel například Johan Mojica ve 37. minutě, ale Jaume Domenech byl na jeho dalekonosnou střelu dobře připraven. V závěru poločasu se pak ještě o střelu pokoušel Thierry Correia, ale náskok Los Che nenavýšil.

2. poločas

Hned ve 49. minutě si chtěl zlepšit reputaci Carlos Soler, který v první půli zahodil penaltu. Neohroženě pronikl do vápna Elche,kde obešel dva hráče, ale jeho střelu bohužel následně Mjica odklonil na roh. V 62. minutě přiletěl do pokutového území Elche centr z pravé strany a hráčům hostujícího celku se následně tak dlouho nedařilo dopravit míč do bezpečí, až se ke střele dostal znovu Carlos Soler. Respektive valencijský záložník míč jen lehce tečoval směrem k bráně, ale bohužel ne do brány. Valencia tak i nadále vedla o jediný gól a fanoušci Los Che tak už začínali tušit, že je čekají nervy až do závěrečného hvizdu. To se začalo potvrzovat v následujících minutách, neboť otěže zápasu očividně přebíralo Elche. Z dění na hřišti se trochu vymykala jen střela Goncala Guedese, která se v 76. minutě proletěla nad břevnem hostující branky.

Elche se snažilo s výsledkem něco udělat, ale veškerá jejich snaha většinou končila jen možností zahrávat rohový kop. Ostatně hosté jich dnes na Mestalle měli k dispozici více než dvakrát tolik co domácí Valencia. Na rohy se však nehraje a nebezpečných zakončení jsme se ze strany Elche příliš nedočkali, takže Jaume Domenech mohl být celkem v klidu. Ofenzivní snaha hostů naopak občas přinesla šance domácích, kteří mohli postupovat do rozevřené obrany. Střelu zpoza šestnáctky se tak například v 86. minutě prezentoval střídající Kangin Lee, ale vedení Netopýrů nenavýšil. To je však nakonec nemuselo mrzet, neboť Elche se v utkání střelecky neprosadilo, což platí i pro Guida Carrilla, který se ještě v 95. minutě snažil na poslední chvíli zajistit hostům příznivější výsledek. Ale neuspěl a Valencia tak doma zvítězila 1:0. Díky tomu se svému dnešnímu soupeři v tabulce vzdálila na rozdíl šesti bodů a na sestupové pásmo má v průběhu rozehraného 21. kola La Ligy pětibodový náskok.

Základní informace

1 - Valencia CF: Domenech, Correia, Guillamon, Paulista, Gaya, Wass, Soler, Racic, Guedes (87. Musah), Gomez, Vallejo (74. Kangin Lee)

0 - Elche CF: Badia, Josan (46. Cifuentes), Barragan (46. Milla), Verdu, Gonzalez, Mojica, Rigoni (77. Carrillo), Marcone, Guti (81. Rodriguez), Morente, Boye

Gól: 22. Daniel Wass (1:0)

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Jaume 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Guillamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Racic 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)
Maxi 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Vallejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Kangin Lee 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)