The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Hlavně znovu nezaváhat!

Hlavně znovu nezaváhat!


Valencii to s přímými konkurenty ze záchranářských bojů příliš nejde. V první polovině sezóny Netopýři doma remizovali s Huescou, prohráli na hřišti Elche, remizovali na hřišti Deportiva Alaves, remizovali v Eibaru, remizovali doma s Cadizem, vyhráli ve Valladolidu a remizovali doma s Osasuou. Z šesti zápasů s týmy, které jsou aktuálně v tabulce za Valencií, získali Netopýři jediné vítězství, většinou však jen remizovali. Napravit si bilanci mohou Los Che zítra, tedy v sobotu 30. ledna, kdy od 18:30 přivítají na svém hřišti Elche.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Elche

Před 21. kolem La Ligy je Valencia na 14. místě tabulky se ziskem 20 bodů za zápasovou bilanci 4-8-8 při skóre 26:29. Netopýři před časem utnuli dlouhou sérii ligových zápasů bez vítězství, když se jim podařilo zvítězit na hřišti Realu Valladolid, ale v dalších zápasech na tento bodový zisk nenavázali. S Osasunou doma se štěstím remizovali a na Atleticu Madrid předvedli dobrý poločas, což však k odvrácení konečné porážky nestačilo. Na sestupové pásmo má Valencia jen dvoubodový náskok, Elche je pak ještě o bod dál, má tedy na kontě 17 bodů za zápasovou bilanci 3-8-7 při skóre 16:25. Útok Elche je tedy podstatně horší, než ten valencijský, zatímco obranu má naopak o něco pevnější zítřejší soupeř Los Che. Elche by se ve své situaci, kdy je usazeno v sestupovém pásmu, mohlo uklidňovat skutečností, že oproti týmům, které jsou nejblíže před ním (a to i oproti Valencii), má dvě utkání k dobru. Jenomže se v rámci odložených zápasů ze začátku sezóny představí jednou v Barceloně a jednou v Seville. To na moc velké bodové zisky Elche nevypadá. Zatímco Valencia před časem měla osmizápasovou sérii bez ligového vítězství, tak Elche aktuálně na tříbodový zisk v La Lize marně čeká dokonce dlouhých třináct zápasů, během kterých bralo sedmkrát po bodu za nerozhodné výsledky. Elche v lize naposledy zvítězilo na konci loňského října, kdy doma hostilo právě Valencii. Mimochodem Elche je jedním z pouhých dvou týmů, které mají na kontě méně vítězných zápasů, než Los Che.

Valencia teď v týdnu vypadla z poháru, v osmifinále jasně nestačila na Sevillu a jasno bylo hned po prvním poločase. Zlé jazyky budou jistě tvrdit, že se hráči Los Che v utkání ani moc nevysílili, nicméně Elche mělo toho odpočinku ještě víc, neboť do osmifinále vůbec nedošlo. Zítřejší soupeř Los Che z Copa del Rey vypadl už ve 3. kole, kdy prohrál na hřišti druholigového Rayo Vallecana.

Z valencijského tábora

Netopýrům vážně hrozilo, že půjdou do důležitého záchranářského duelu bez stoperů, respektive že jediným středním obráncem, který bude moct z kádru áčka proti Elche nastoupit, bude Gabriel Paulista. Eliaquim Mangala a Mouctar Diakhaby jsou totiž zraněni a v týdnu byl disciplinární komisí dodatečně potrestán Hugo Guillamon. Za co? Pro vysvětlení se musíme vrátit až do listopadového utkání proti Atleticu Madrid. Guillamon se v něm zranil, ale ještě před vystřídáním si stihl vysloužit žlutou kartu, a to pátou v sezóně. Automaticky tak následoval jednozápasový trest, který si Guillamon odpykal během času stráveného na marodce. Příslušným orgánům se však takovéto chování, kdy si hráči schválně nechají dát druhou žlutou kartu, nelíbí, a proto přišel zmiňovaný trest v podobě absence v dalším zápase. A jelikož tehdy k zisku žluté karty Guillamona vybízel trenér Javi Gracia, tak i on dostal trest v podobě dvouzápasové absence na střídačce Los Che. Valencia se však odvolala a uspěla a zítra tak může být Hugo Guillamon na hřišti a Javi Gracia může hráče dirigovat od postranní čáry.

Co se týče dalších absencí, tak stále je zraněn brankář Jasper Cillessen a na koronavir pozitivní je od začátku týdne Kevin Gameiro. Není však v týmu jediným takto postiženým, neboť dnes Valencia vydala oficiální prohlášení, že se objevil další případ. Zatím však není jasné, o koho se jedná. Prozatím jediná zimní „posila“ Valencie, tedy pravý bek Cristian Piccini, do utkání nejspíš ještě nezasáhne, neboť dle slov trenéra musí zapracovat na fyzické kondici. Dobrou zprávou je, třebaže by to nejeden fanoušek Valencie mohl rozporovat, že se uzdravil Thierry Correia a zítra nejspíš nastoupí přímo v základní sestavě. V ní by se mohl objevit i Goncalo Guedes, kolem kterého v týdnu bylo trochu vzruchu, neboť s týmem necestoval k pohárovému utkání do Sevilly. Proti Elche však bude potřeba, protože Denis Cheryshev se zranil na tréninku.

Svého času Javi Gracia na tiskové konferenci říkal, že není dobré nasadit dohromady do sestavy Goncala Guedese a Kangina Lee, tedy jihokorejský reprezentant bude zítra ze začátku jen na střídačce. Mimochodem v týdnu se objevila informace, že by Kangina Lee na hostování rádo získalo právě Elche. Těžko říct, kolik je na tom pravdy. Vždyť třeba před časem, když se Netopýři chystali k zápasu proti Cadizu, tak se pro změnu spekulovalo, že by Cadiz rád získal Rubena Sobrina. Tato spekulace ale stále žije a prý se v těchto dnech neúnavně jedná, tak uvidíme, zda Sobrino v tomto přestupovém období, z něho už zbývá jen pár dní, Mestallu opravdu opustí. Dle posledních informací to vypadá, že pokud Sobrino kývne, tak už přestupu nic nestojí v cestě.

Z tábora soupeře

Argentinský trenér Elche Jorge Almiron má ve svůj tým velkou důvěru a věří, že zítra klidně může Valencii porazit. Ostatně na předzápasové tiskové konferenci neopomněl připomenout, že v první polovině sezóny Elche Netopýry porazilo. Almiron spoléhá mimo jiné na to, že Valencia není zvyklá hrát ve spodních patrech tabulky a mohlo by jí to psychicky nalomit. Vzhledem k tomu, že se Elche na podzim příliš nevedlo, tak i jeho trenér toužebně vyhlížel zimní přestupové období v očekávání řady posil. No zatím je na tom jen o něco málo lépe než jeho valencijský protějšek, Elche v lednu posílil zatím jen levý obránce Johan Mojica, který přišel na hostování z Girony. Almirona tak může těšit alespoň to, že má téměř prázdnou marodku, mimo hru je snad jen útočník Fidel.

Kdo si naopak na Mestalle zřejmě zahraje a kdo se tím vrátí do známého prostředí, to je Antonio Barragan. Tento nyní již třiatřicetiletý pravý bek přišel do Elche koncem letního přestupového období, což znamená na začátku října, jako volný hráč z Betisu Sevilla. V novém působišti nastupuje v La Lize pravidelně, tedy se pravděpodobně postaví i Netopýrům, jejichž dres oblékal mezi roky 2011 a 2016. Barragan už je sice ve fotbalově pokročilejším věku, nicméně v Elche se může cítit pomalu jako mladík. Vždyť kapitánem týmu je už čtyřicetiletý útočník Nino.

Vzájemná utkání

Elche je v této sezóně ligovým nováčkem, přičemž do nejvyšší soutěže se vrátilo poprvé od roku 2015. Mimochodem od té doby nepůsobilo jen v Segunda Division, ale jednu sezónu strávilo dokonce ještě o stupínek níž, tedy v Segunda Division B. Každopádně šancí na potkávání s Los Che moc nebylo. Elche totiž v nejvyšší soutěži hrálo především v 60. a 70. letech minulého století, potom dvakrát v 80. letech minulého století a pak až mezi roky 2013 a 2015.

Již výše byla zmínka o prvním vzájemném utkání v této sezóně, ve kterém Elche doma Valencii porazilo, a to konkrétně 2:1. Náskok domácích v tomto zápase zajistili Josan a  Fidel a za Valencii dokázal Lato v závěru jen snížit. Zítra však bude domácím týmem Valencia, a třebaže v této sezóně Mestalle není úplně nedobytnou tvrzí, tak dle bilance z nedávného působení Elche v nejvyšší soutěži mají Netopýři dobrou šanci na úspěch. Elche totiž doma porazili v sezóně 2013/2014 i 2014/2015. V prvním případě se na Mestalle zrodil výsledek 2:1, o rok později dokonce 3:1. O první zmiňované valencijské vítězství se gólově zasloužili Pablo Piatti a Dani Parejo, o to druhé pak Shkodran Mustafi a Dani Parejo a jeden gól si dalo Elche vlastní.

Základní informace

Valencia CF – Elche CF

21. kolo La Ligy 2020/2021; sobota 30. ledna 2021 v 18:30

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Gaya, Guillamon, Gabriel, Correia, Guedes, Soler, Racic, Wass, Vallejo, Gomez

Elche CF: Badia, Mojica, Josema, Verdu, Barragan, Marcone, Vicotr Rodriguez, Raul Guti, Tete Morente, Josan, Lucas Boye

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com