The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Velká pohárová výzva je tu!

Velká pohárová výzva je tu!


Los osmifinále Copa del Rey Valencii příliš nepotěšil. Nejen, že se Netopýři dostali do jedné z pouhých tří dvojic tvořených kompletně prvoligovými celky, ale východošpanělský celek  navíc bude hrát opět mimo svůj stadion, přičemž soupeřem mu je velmi silná Sevilla. Utkání bude zahájeno dnes večer v 19:00 a Valencia se za necelých šest hodin pokusí překvapit nejen andaluský celek, ale i širokou fotbalovou veřejnost, která vysoce favorizuje Sevillu. Dle televizního programu by utkání měl živě vysílat kanál Sport 2.

Sezóna Valencie vs. sezóna Sevilly

Favorizování Sevilly se není moc co divit, neboť při pohledu na ligovou tabulku je zřejmé, komu se v této sezóně daří víc. Zatímco Valencia je na 14. místě se ziskem 20 bodů za zápasovou bilanci 4-8-8 při skóre 26:29, tak Sevilla je na 4. místě se ziskem 36 bodů za zápasovou bilanci 11-3-5 při skóre 26:16. Andaluský tým má ještě navíc utkání k dobru. V tuto chvíli nastřílely oba celky v La Lize stejný počet gólů, takže jejich rozdílné umístění je dáno především (ne)prostupností jejich obran. Sevilla se může chlubit druhou nejlepší, zatímco Valencia má jednu z nejhorších. V Copa del Rey oba celky došly do osmifinále podobnou cestou, kdy s každým kolem přicházeli o úroveň těžší soupeři. V 1. kole hrály oba týmy proti soupeřům z Tercera Division, ve 2. kole proti soupeřům ze Segunda Division B a ve 3. kole proti soupeřům ze Segunda Division. Jak došla do osmifinále Valencia přes Terrassu, Yeclano Deportivo a Alcorcon, to víme dobře, tedy se podívejme na dosavadní pohárové výkony Sevilly. V 1. kole po gólech Oscara Rodrigueze, Luuka de Jonga a Joana Jordana zvítězila jasně 3:0 na hřišti Ciudad de Lucena. Ve 2. kole andaluský celek jeden gól ubral a zvítězil tedy 2:0, přičemž soupeřem mu byly Linares Deportivo. Góly Sevilly vstřelili Oscar Rodriguez a Fran Lara. Nejvíce se Sevilla na postup nadřela ve 3. kole proti druholigovému Leganes. Soupeře, který ještě v minulé sezóně působil v La Lize, porazila 1:0 po prodloužení až gólem Lucase Ocampose z 96. minuty. Sevilla na podzim úspěšně zvládla i základní skupinu Ligy mistrů, z níž spolu s Chelsea postoupila. Dalšími soupeři jí byli Krasnodar a Stade Rennes. Sevilla ztratila body jen s Chelsea, když v Londýně remizovala a doma prohrála. Zbylé dva soupeře ve všech zápasech porazila.

Z valencijského tábora

Trenér Valencie Javi Gracia během předzápasové tiskové konference řekl, že se dočkáme změn v sestavě oproti víkendovému ligovému utkání proti Atleticu Madrid, ale že to neznamená, že by bral pohár na lehkou váhu. Faktem je, že někteří hráči by si odpočinek zasloužili, protože už v sobotu bude hrát Valencia důležité ligové utkání s Elche, které je přímým konkurentem Netopýrů v boji o udržení prvoligové příslušnosti. Navíc má Gracia dost omezené možnosti vlivem opět se zaplňující marodky. Z dlouhodobého zranění se ještě nezotavil Jasper Cillessen. V utkání s Atleticem si přivodili svalové problémy Mouctar Diakhaby a Thierry Correia. Fit není ani Eliaquim Mangala. A Kevin Gameiro je nejnovějším koronavirovým případem v týmu. Cristiano Piccini dle trenérových slov není minimálně pro nejbližší dvě utkání fyzicky připraven. Jak by tedy mohla vypadat sestava? Brankář Rivero a stoperská dvojice Gabriel Paulista a Hugo Guillamon. Na levém kraji obrany může Toni Lato dopřát odpočinek Jose Luisi Gayovi, zatímco vpravo by mohl nastoupit Guillem Molina, aby bylo možné využít Daniela Wasse ve středu zálohy. Není totiž možné, aby dvojice Uros Racic a Carlos Soler odehrála vše. Navíc oba měli minulý týden nějaké menší zdravotní problémy, takže odpočinek by jim prospěl. Po boku dánského reprezentanta by tak nastoupil nejspíš Koba Koindredi, který se v předchozích pohárových zápasech ukazoval v dobrém světle. Pro kraje záložní řady a pro útok je hned několik možností, jistotu startu má zřejmě Ruben Sobrino na hrotu.

Z tábora soupeře

Kompletní kádr nemá k dispozici ani Julen Lopetegui, trenér Sevilly. Stoper Diego Carlos má koronavir, zatímco zranění jsou záložník Oscar Rodriguez a levý bek Sergio Escudero. Nedávno byl zraněný i český brankář Sevilly Tomáš Vaclík, který už sice nyní naplno trénuje s týmem, ale do nominace se ještě nedostal. Lopetegui pravděpodobně také dopřeje odpočinek několika svým vytíženým hráčům, a tak by se na plac například místo Jesuse Navase a Lucase Ocampose mohli dostat třeba Aleix Vidal či Munir. Fanoušci Valencie by jistě byli rádi, kdyby odpočíval i nejlepší ligový střelec Youssef En-Nesyri, který za poslední čtyři ligové zápasy vstřelil sedm gólů, přičemž řádil především v domácím prostředí. Na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan vstřelil v posledních dvou zápasech dohromady šest gólů, v každém utkání se zaskvěl hattrickem. Když na jaře loňského roku hrála Valencia osmifinále Ligy mistrů proti Atalantě, tak byl v zápasech dost vidět i Papu Gomez. Ten je nejnovější posilou Sevilly, nicméně dnes se ještě na hřišti neukáže.

Vzájemná utkání

Když se spolu Valencia se Sevillou v posledních letech utkají, tak většinou mnoho gólů nepadne. To dokládá i první vzájemné utkání v letošní sezóně, kdy Sevilla na Mestalle zvítězila 1:0, o což se vlastním gólem zasloužil Toni Lato. V minulé sezóně Sevilla díky gólu Reguilona doma zvítězila 1:0, zatímco na Mestalle se body dělily po remíze 1:1 a gólech Lucase Ocampose a Rubena Sobrina. V sezónách 2017/2018 a 2018/2019 (ano, jsou to sezóny, kdy Valencii vedl trenér Marcelino) Valencia se Sevillou ani jednou neprohrála a v Seville dokonce v obou sezónách zvítězila. Předtím se však Netopýrům v Andalusii vedlo podstatně hůře a na vítězství v Seville čekali od roku 2004.

Základní informace

Sevilla FC – Valencia CF

osmifinále Copa del Rey 2020/2021; středa 27. ledna 2021 v 19:00

Předpokládané sestavy

Sevilla FC: Bono, Aleix Vidal, Sergio Gomez, Kounde, Rekik, Gudelj, Joan Jordan, Suso, Oliver Torres, Munir, En-Nesyri

Valencia CF: Rivero, Molina, Gabriel, Guillamon, Lato, Musah, Koba, Wass, Guedes, Vallejo, Sobrino

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Tak dle nejnovějších informací Goncalo Guedes do Sevilly neodcestoval, třebaže se španělská média vesměs shodovala na jeho nasazení do základní sestavy. Holt sestavu dělá trenér *9* Takže buď nastoupí Cheryshev, nebo se Vallejo přesune na kraj a Sobrina bude podporovat především Kangin Lee. Možností je dost *5*