The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Po historicky špatné první polovině sezóny se Valencia na startu té druhé pokusí zaskočit Atletico

Po historicky špatné první polovině sezóny se Valencia na startu té druhé pokusí zaskočit Atletico


Sezóna La Ligy 2020/2021 je v polovině a Valencii se v ní zatím moc nedaří. No ono se jí nedaří vůbec, respektive se jí daří tak špatně, že se tím zapsala do klubové historie. Dnes večer odstartují Netopýři zápasem 20. kola do druhé poloviny sezóny, a to asi aktuálně tím nejtěžším možným zápasem. Los Che se totiž od 21:00 utkají s Atleticem Madrid, které celkem neohroženě vládne letošní sezóně. Hrát se bude navíc v Madridu. No a hlavně se Valencii proti Atleticu v posledních letech zrovna moc nedaří.

Z valencijského tábora

V průběhu rozehraného 19. kola je Valencia aktuálně na 14. místě tabulky se ziskem 20 bodů za zápasovou bilanci 4-8-7 při skóre 25:26. Na sestupové pásmo má jen tříbodový náskok. Netopýři v této sezóně prožili historicky nejhorší první polovinu sezóny od chvíle, kdy v La Lize hrají rovné dvě desítky týmů. To je od sezóny 1997/1998. Až doteď Netopýři neměli v polovině sezóny tak málo bodů, jako letos. Dosud nejnižším bodovým ziskem po odehrání poloviny ligových zápasů bylo pro Valencii 21 bodů právě ze sezóny 1997/1998. Mimochodem v té sezóně Los Che nakonec skončili na 9. místě se ziskem 55 bodů a s dostatečným náskokem na sestupové pásmo. Uvidíme, zda se aktuální nepříznivý stav podaří Netopýrům zlomit i letos. Na úvod druhé poloviny sezóny se představí mimo Mestallu, kde mají v této sezóně bilanci 2-3-4 při skóre 10:12.

Co se týče stavu valencijského kádru před těžkým zápasem proti Atleticu Madrid, tak teoreticky je na marodce jen brankář Jasper Cillessen, ale otazníky se vznáší i nad zdravotním stavem záložníků Carlose Solera a Urose Racice. Soler měl na začátku týdne problémy s kotníkem, ale přesto nastoupil ve čtvrtek proti Osasuně. Média však jeho zdravotní stav nepovažují za stoprocentní. Racic pro změnu k úhoně přišel právě v zápase s Osasunou, kdy si při tvrdém střetu se soupeřem narazil koleno. Vyšetření však neodhalila žádná zranění, takže se ho v sestavě třeba dočkáme. Včera Valencia potvrdila předčasný návrat pravého beka Cristiana Picciniho z hostování v Atalantě, ale sám trenér Javi Gracia na předzápasové tiskové konferenci řekl, že neví, v jakém fyzickém stavu se Ital vrací a jak moc bude schopný týmu pomoci. Pravdou totiž je, že Piccini toho za poslední rok a půl mnoho neodehrál. Minulou sezónu celou promarodil a letos v Atalantě nedostával příležitosti.

Z tábora soupeře

Na průběh ligové sezóny si Atletico rozhodně nemůže stěžovat. Aktuálně je na 1. místě se ziskem 44 bodů za zápasovou bilanci 14-2-1 při skóre 33:7. Na druhý Real Madrid má Atletico čtyřbodový náskok a dva zápasy k dobru. Dva zápasy k dobru má i na Valencii a přesto mu už teď víc jak dvakrát tolik bodů než Los Che. Že má Atletico suverénně nejlepší obranu v lize, to je víceméně tradice, ale letos má navíc i třetí nejlepší útok La Ligy. Za dosavadní průběh sezóny Atletico prohrálo jen v městském derby na hřišti Realu. To znamená, že doma je zatím bez porážky. Na vlastním stadionu má bilanci 8-1-0 při skóre 21:2. Jediným týmem, který v této sezóně na Estadio Wanda Metropolitano bodoval, je Villarreal, který v Madridu uhrál bezbrankovou remízu. Jinak co se týče gólů, které Atletico doma inkasovalo, tak jeden mu vstřelilo Elche (prohrálo 1:3) a jeden mu vstřelila Granada (prohrála 1:6). Na Valencii čeká opravdu hodně těžká práce.

Atleticu se zatím dařilo i v Lize mistrů, kde si na podzim dokráčelo k postupu ze základní skupiny. Prohrálo jen na hřišti Bayernu Mnichov, který skupinu suverénně opanoval. Za sebou však madridský klub nechal Red Bull Salzburg i Lokomotiv Moskva. Mimochodem zajímavostí je, že za šest zápasů Ligy mistrů Atletico inkasovalo o jeden gól víc, než za celý dosavadní průběh ligové sezóny. Jedinou kaňkou na letošní sezóně madridského celku je Copa del Rey, kde Atletico vypadlo už ve 2. kole, kdy na hřišti třetiligové Cornelly prohrálo 0:1.

Co se týče stavu kádru madridského klubu, tak mimo hru je obránce Mario Hermoso kvůli problémům s kotníkem. Absentovat bude i další obránce Kieran Trippier, který dostal stopku od Anglické fotbalové asociace za to, že při přestupu do Atletica tuto skutečnost vyzradil svým blízkým a ti si následně na tento přestup vsadili. Trippier tak porušil pravidlo zakazující vynášení zákulisních informací a dostal trest na deset týdnů, kdy nemůže hrát ani s týmem trénovat. Trest potvrdila Mezinárodní federace fotbalových asociací FIFA a vypršet by hráči měl na konci února. Trippier se sice odvolal k arbitráži, ale ta odmítla prozatímní pozastavení zákazu do vydání svého rozhodnutí. Angličan tak musí čekat. Trenér Atletica Diego Simeone se však před zápasem s Los Che dočkal i pozitivních zpráv. Po odpykání trestu za pět žlutých karet se do sestavy může vrátit Koke a alespoň na lavičku se po zdravotních problémech vrátí Hector Herrera. Debutu by se dnes večer mohl dočkat Moussa Dembele, který v Atleticu hostuje z Lyonu. Uvidíme, zda se na hřiště dostane i Geoffrey Kondogbia, který si zatím od říjnového přestupu z Valencie v novém působišti mnoho nezahrál. v Základní sestavě se objevoval jen v Copa del Rey, ale o tom, jak Atletico ve španělské pohárové soutěži dopadlo, jsme se již zmiňovali.

Vzájemné zápasy

Dle serveru SoccerWay.com má Valencia z posledních 59 vzájemných zápasů s Atleticem Madrid víceméně vyrovnanou bilanci 20-18-21 při skóre 77:74, no v posledních 29 venkovních zápasech je bilance Netopýrů proti Atleticu podstatně horší, a to 8-7-14 při skóre 34:45. Bilanci ve vzájemných zápasech si Los Che dost zhoršili v posledních letech, vždyť Atletico naposledy porazili v říjnu roku 2014, kdy doma na Mestalle zvítězili 3:1. Poslední vítězství Valencie na hřišti Atletica je ještě o něco starší. Datuje se do února roku 2011, kdy Netopýři v Madridu získali tři body za vítězství 2:1.

Co se týče výsledků z poslední doby, tak v prvním vzájemném zápase v této sezóně se Valencii proti Atleticu nepodařilo bodovat ani doma na Mestalle a prohrála 0:1 po vlastním gólu Toniho Lata. V minulé sezóně se ve vzájemných zápasech zrodily dvě remízy. V Madridu 1:1, když domácí poslal do vedení Diego Costa z penalty, ale v závěru utkání vyrovnal Dani Parejo. Na Mestalle pak každý tým vstřelil po dvou gólech. Atletico dvakrát vedlo po gólech Marcose Llorenteho a Thomase Parteye, ale Valencia vždy srovnala, o což se zasloužili Gabriel Paulista a Geoffrey Kondogbia. Před minulou sezónou však Atletico v domácích zápasech čtyřikrát v řadě zvítězilo.

Základní informace

atlvcf sest1483

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com