The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Již dnes v podvečer se Valencia utká s Alcorconem o postup do osmifinále Copa del Rey

Již dnes v podvečer se Valencia utká s Alcorconem o postup do osmifinále Copa del Rey


Nezvykle o víkendových dnech je na programu většina zápasů 3. kola španělské pohárové soutěže. Vzhledem k přetrvávajícím španělským problémům se zimním počasím nebude moct Alcorcon proti Valencii využít výhody domácího prostředí a zápas, který má výkop dnes v 18:00, se bude konat na neutrální půdě v Las Rozas, kde je areál španělského fotbalového svazu RFEF.

Dosavadní dění 3. kola Copa del Rey prozatím prvoligovým klubům příliš nenahrává, třebaže všechny mají za soupeře týmy z nižších soutěží. Ale i tak se v sobotu odehrálo šest utkání a hned v polovině účastník La Ligy vypadl. Deportivo Alaves nestačilo na Almerii, Cadiz na Gironu a Elche na Rayo Vallecano. Ovšem i v ostatních zápasech to prvoligisté neměli snadné. Real Valladolid vyřadil Santa Eulalii až v prodloužení, stejně tak Sevilla přemohla Leganes. Levante proti Fuenlabradě si pak dokonce muselo postup vystřílet až v penaltovém rozstřelu. Žádný tým La Ligy si tak zatím postup do osmifinále nezajistil v základním devadesátiminutovém hracím čase.

Z valencijského tábora

Valencia má v tuto chvíli na kontě dvě vítězná utkání v řadě. Nejprve si Netopýři minulý týden ve čtvrtek poradili ve 2. kole Copa del Rey s Yeclanem Deportivo a celkem v pohodě zvítězili 4:1 a následně se po osmi ligových zápasech v řadě bez plného bodového zisku dočkali konečně vítězství, když zvítězili na hřišti Realu Valladolid 1:0. Díky tomu se v tabulce La Ligy alespoň trochu vzdálili sestupovému pásmu. Uvidíme, jakou sestavu dnes nasadí trenér Javi Gracia a jak moc bude využívat hráče z rezervního celku VCF Mestalla, protože ten hraje shodou okolností také dnes, na svém hřišti přivítá Atzenetu. Dle posledního očekávání médií bude v bráně Cristian Rivero, před ním obranná čtveřice Thierry Correia, Hugo Guillamon, Eliaquim Mangala a Toni Lato, v záloze budou hrát Uros Racic a Koba Kondredi ve středu a Jason a Alex Blanco na krajích a konečně o hlavní ofenzivní činnost by se měli podělit Manu Vallejo a Ruben Sobrino.

Z tábora soupeře

Alcorcon došel do 3. kola Copa del Rey přes vítězství nad Lealtadem 2:1 a nad Zaragozou 2:1. V 1. kole byl Alcorcon hostem, ve 2. kole ale už soupeře, který stejně jako on hraje v Segunda Division, hostil na svém stadionu. Hostit měl i Valencii, ale bohužel stav hřiště Alcorconu není dobrý. Sněhová pokrývka na něm sice neleží, ale je zmrzlé a ke hře nezpůsobilé. Ostatně z tohoto důvodu ani Alcorcon teď v týdnu neodehrál zápas Segunda Division proti Albacete. Naposledy tak hrál už téměř před čtrnácti dny, a to ve zmiňovaném 2. kole Copa del Rey proti Zaragoze. Dle serveru PlazaDeportiva.com bude dnes soupeři Netopýrů chybět jeden z jeho klíčových hráčů, a to útočník Hugo Fraile. Ten je v Alcorconu na hostování z Huescy a již si v sezóně připsal tři góly. Přesto však trenér Juan Antonio Anquela věří, že pokud bude mít Valencia špatný den, tak že jeho Alcorcon může postoupit. Alcorcon je sice v tabulce Segunda Divsion v její druhé polovině, ale právě od nástupu zmiňovaného Anquela se jeho výsledky zlepšily.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.