The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pokud počasí dovolí, tak se Los Che dnes večer představí ve Valladolidu

Pokud počasí dovolí, tak se Los Che dnes večer představí ve Valladolidu


Přenést sebevědomí nabrané povedeným zápasem v Copa del Rey na ligovou scénu. Tak by měl znít plán valencijských Netopýrů, kteří budou dnes večer, tedy konkrétně v neděli 10. ledna od 21:00, hrát v rámci 18. kola La Ligy na hřišti Realu Valladolid. Tedy lépe řečeno, kteří by měli hrát. Nyní totiž nemůžeme s úplnou jistotou tvrdit, že se dnešní utkání odehraje. Španělsko zasáhla sněhová bouře, která mimo jiné komplikuje dopravu na Pyrenejském poloostrově.

Z tohoto důvodu už bylo například odloženo sobotní ligové utkání mezi Atleticem Madrid a Athleticem Bilbao. Madridská letiště jsou kvůli sněhové nadílce uzavřena a baskický celek tak prostě do dějiště utkání nemohl dorazit. Kromě Madridu mají být dle zpráv v médiích nejsilněji zasaženy i valencijský region a region Kastilie a Leon. A hlavním městem autonomního společenství Kastilie a Leon je Valladolid, tedy právě dějiště dnešního utkání. Nyní tak není jasné, zda Valencia vůbec bude schopna vyrazit na cestu k utkání, případně zda by mohla bezproblémově dorazit do místa konání zápasu. Původně chtěli Netopýři do Valladolidu cestovat již v sobotu, aby se vyhnuli komplikacím způsobeným cestou na poslední chvíli, ale v sobotu byla letiště ve Valladolidu uzavřena, takže aktuálně mají Netopýři plánovaný odlet z valencijského letiště Manises na dnešní dopoledne.

Z valencijského tábora

V týdnu Valencia sice celkem v pohodě prošla přes Yeclano Deportivo do 3. kola Copa del Rey, kde se za týden utká s Alcorconem, ale pohárový postup Netopýrům v boji o ligovou záchranu nepomůže. A že budou Los Che bojovat v této sezóně o záchranu, to je bohužel smutný fakt. Aktuálně je Valencia na 17. místě ligové tabulky se ziskem 16 bodů za zápasovou bilanci 3-7-7 při skóre 23:25. Za Netopýry už jsou jenom tři týmy v sestupovém pásmu, přičemž Elche je s Valencií dokonce bodově nastejno a navíc má dva zápasy k dobru. Jeden zápas k dobru má i Osasuna, která je za Los Che po včerejší remíze s Realem Madrid už jen o bod. V kalendářním roce 2020 Valencia zvítězila pouze v jednom jediném venkovním utkání. V této sezóně má ze hřišť soupeřů bilanci 1-3-4 při skóre 9:12. Krom toho mají Netopýři aktuálně na kontě sérii osmi ligových zápasů bez vítězství.

Pro zápas s Realem Valladolid nebude mít trenér Javi Gracia k dispozici trio zraněných, a to brankáře Jaspera Cillessena, stopera Gabriela Paulistu a útočníka Kevina Gameira. Dále nemůže do utkání zasáhnout Goncalo Guedes, který si bude odpykávat druhou polovinu disciplinárního trestu za vyloučení v zápase s Granadou. Přesto by valencijský lodivod mohl sestavit celkem silnou sestavu, papírově může poslat na hřiště skoro to nejlepší, co aktuální kádr Netopýrů umožňuje. V brance Jaume Domenech a před ním čtveřice Daniel Wass, Hugo Guillamon, Mouctar Diakhaby a Jose Luis Gaya. V záloze pro změnu kvartet Yunus Musah, Uros Racic, Carlos Soler a Denis Cheryshev. No a konečně v útoku by měl Maxiho Gomeze doplňovat Kangin Lee.

Z tábora soupeře

Real Valladolid je v tabulce před Netopýry, ale Valencia ho má na dosah. Jinak řečeno, pokud dnes Los Che zvítězí, tak se před svého soupeře v tabulce dostanou. Real Valladolid je aktuálně na 15. místě tabulky La Ligy se ziskem 18 bodů za zápasovou bilanci 4-6-7 při skóre 16:24. Na Valencii má tedy dvoubodový náskok. Dnešní soupeř Netopýrů však v poslední době předvádí slušnou formu, vždyť navzdory postavení v tabulce například z posledních pěti utkání prohrál jen jednou, a to s Barcelonou. Naopak ale třeba před týdnem dokázal zvítězit na hřišti Getafe a nebo o pár ligových kol dříve pro změnu remizoval na hřišti Sevilly. Real Valladolid v této sezóně bodové zisky rozdělil naprosto rovnoměrně mezi domácí a venkovní zápasy. Doma na Estadio Municipal Jose Zorrilla má bilanci 2-3-3 při skóre 9:13. Mimochodem si stejně jako Valencia v týdnu úspěšně poradil s nástrahami 2. kola Copa del Rey, třebaže na hřišti Marbelly zvítězil až v prodloužení.

Trenér Valladolidu Sergio Gonzalez na předzápasové tiskové konferenci Valencii označil za spícího obra, který se může kdykoliv probudit. A dodal, že doufá, že k probuzení nedojde v neděli večer na Estadio Municipal Jose Zorrilla. Soupeř Valencie nebude moci nasadit zraněné obránce Saidyho Janka a Raula Garciu a útočníka Marca Andreho. Dalšího obránce Jawada El Yamiqa pak vyřadil pozitivní koronavirový test. Na druhou stranu Sergio Gonzalez může nasadit naopak navrátilce z marodky, kterými jsou záložníci Joaquin Fernandez a Fabian Orellana. Zkušeného Chilana si jistě pamatujete z jeho působení u Netopýrů, no se zkušeností z Mestally není v kádru Realu Valladolid jediný. Už více než čtyři roky obléká dres Valladolidu odchovanec valencijských Netopýrů Michel Herrero, který se do kádru áčka Valencie nikdy nedokázal nastálo prosadit.

Vzájemná utkání

Dle databáze serveru SoccerWay.com má Valencia s Realem Valladolid ve vzájemných zápasech bilanci 15-12-9 při skóre 52:37. Na hřišti soupeře je to pak bilance 6-8-4 při skóre 23:18. V poslední dekádě hrál Real Valladolid převážně v Segunda Division. V nejvyšší soutěži hrál pouze mezi lety 2012 a 2014 a poté od roku 2018 do současnosti.

Od posledního návratu Realu Valladolid do nejvyšší soutěže s ním Valencia ani jednou neprohrála. V sezóně 2018/2019 nejprve skončil zápas na Mestalle remízou 1:1, přičemž domácí gól tehdy vstřelil Dani Parejo, a následně venku Valencia zvítězila 2:0, čímž si mimochodem pojistila postup do Ligy mistrů. Góly vstřelili Carlos Soler a Rodrigo. V minulé sezóně Valencia ve Valladolidu se štěstím remizovala 1:1, přičemž Manu Vallejo vstřelil tehdy vyrovnávací gól až v 94. minutě. V dosud posledním vzájemném zápase Los Che na Mestalle zvítězili 2:1, o což se gólově zasloužili Maxi Gomez a Kangin Lee.

Základní informace

Real Valladolid – Valencia CF

18. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 10. 1. 2021 v 21:00

Předpokládané sestavy

vallvcf sest1462

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com