The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Proti Cadizu dnes bude Valencia bojovat o únik z pásma sestupu

Proti Cadizu dnes bude Valencia bojovat o únik z pásma sestupu


Jak na nový rok, tak po celý rok? Doufejme, že ne, protože v prvním utkání v kalendářním roce 2021 se Valencia musí snažit o únik ze sestupového pásma, kam ji odsoudily dosavadní výsledky 17. kola La Ligy. Aby Valencia pásmo sestupu opustila, tak potřebuje bodovat v dnešním domácím utkání proti Cadizu, jež má výkop ve 21:00. Ideální by samozřejmě byl tříbodový zisk, na který Netopýři už sedm ligových utkání marně čekají.

Z valencijského tábora

Valencia se dnes večer představí až v posledním utkání 17. kola La Ligy. Již výše jsme zmínili, že předchozí výsledky 17. kola Netopýry srazily do sestupového pásma, a to konkrétně na 18. místo ligové tabulky. Los Che mají na kontě 15 bodů za zápasovou bilanci 3-6-7 při skóre 22:24. Pátá nejlepší produktivita je zatím Valencii k ničemu, protože v dosažení lepších výsledků jí prozatím brání pátá nejhorší obrana. V domácím prostředí má Valencia bilanci 2-3-3 při skóre 13:12. Poslední dva zápasy na Mestalle Netopýři prohráli shodně 0:1, a to s Atleticem Madrid a se Sevillou.

Trenér Javi Gracia tentokrát při skládání sestavy nemusí řešit jen absenci zraněných hráčů, ale k dispozici nebude mít ani dva hráče, kteří byli vyloučeni v minulém ligovém utkání Valencie na hřišti Granady. Červené karty proti andaluskému celku viděli Jason a Goncalo Guedes. Na marodce jsou Jasper Cillessen a Gabriel Paulista a nejasnosti jsou kolem zdravotního stavu Urose Racice, což potvrdil i sám trenér Gracia na předzápasové tiskové konferenci. Ostatně v předchozích dnech se na tréninku po boku Carlose Solera ve středu zálohy objevoval Daniel Wass. Dánovo nasazení do zálohy však nemusí automaticky znamenat, že se na pravém kraji obrany objeví Thierry Correia. Dle tréninků by totiž mohl dostat přednost Guillem Molina. Do středu obrany by se pak mohl vrátit uzdravený Hugo Guillamon, který by tvořil pár s Mouctarem Diakhabym. K návratu do sestavy dojde i v případě Maxiho Gomeze, který překvapivě vůbec nezasáhl do minulého zápasu proti Granadě. Kdo bude jeho partnerem ve valencijském útoku, to je věc nejistá, ale dle španělských médií má velkou šanci na místo v základní jedenáctce Kevin Gameiro. Jen na střídačce by tak byl od začátku utkání bývalý hráč Cadizu Manu Vallejo.

Z tábora soupeře

Cadiz je v této sezóně ligovým nováčkem, do nejvyšší soutěže se vrátil poprvé od roku 2006, kdy La Ligu po pouhé jedné sezóně opustil. Nejvíce toho Cadiz v nejvyšší soutěži nahrál mezi léty 1985 a 1993, kdy byl osm sezón v řadě součástí La Ligy. Do letošního ročníku La Ligy vstoupil překvapivě dobře a ještě před pár týdny okupoval příčky, které by ho pro příští sezónu poslaly do pohárové Evropy. Aktuálně je po odehrání většiny zápasů 17. kola až na 12. místě ligové tabulky, ale v případě bodového zisku na Mestalle se může v tabulce posunout do její první poloviny. Cadiz má na kontě 19 bodů za zápasovou bilanci 5-4-7 při skóre 11:20. V úvodu sezóny Cadiz překvapoval především skvělými výkony na venkovních hřištích, kde vyhrál první čtyři zápasy, a to se představil třeba i na Athleticu Bilbao nebo dokonce na Realu Madrid. Později už žádné venkovní vítězství nepřidal, ale pořád má na cizích hřištích pozitivní bilanci 4-1-3 při skóre 7:10. V posledních čtyřech ligových zápasech Cadiz nezvítězil, naopak hned třikrát prohrál. Tři body získal naposledy na vlastním hřišti na začátku prosince, kdy porazil Barcelonu. Cadiz tak už v této sezóně porazil oba španělské fotbalové giganty.

Trenérem Cadizu je už od roku 2016 Alvaro Cervera. Ten má vztah i k Valencii, neboť za ni v letech 1992 až 1995 hrával.  Pro dnešní zápas proti Netopýrům bude Cervera postrádat dva záložníky, a to zraněného Augusta Fernandeze a na koronavir pozitivního Salvadora Sancheze. Na poslední chvíli pak na marodku přibyl ještě obránce Marcos Mauro, který se zranil na nedělním tréninku. Jinak má Cervera kádr kompletní a proti Los Che tak můžou nastoupit například i dva bývalí hráči Valencie, a to útočníci Alvaro Negredo a Choco Lozano. Lozano se ve východošpanělském klubu nedokázal propracovat z rezervního týmu do áčka, ale do velkého fotbalu se přesto časem dostal. Upozornil na sebe už dříve v Gironě a nyní je druhým rokem v Cadizu, za který se tedy v letošní ligové sezóně střelecky prosadil teprve jednou, nicméně se jednalo o důležitou trefu, která ligovému nováčkovi dala tři body ze hřišti Realu Madrid. To prozatím třígólový Alvaro Negredo je aktuálně nejlepším střelcem Cadizu v této sezóně. Tento nyní již pětatřicetiletý útočník hrál za Valencii v letech 2014 až 2016, ale za Los Che nepředvedl očekávané výkony a především se mu moc nedařilo střelecky. Dnes bude stát na druhé straně a v takovéto pozici už Valencii pár gólů dal během svého působení v Seville či předtím v Almerii. Krom toho bývalí hráči se proti Valencii prosazují pravidelně, tak uvidíme, zda defenziva Netopýrů udrží španělského Žraloka na uzdě.

Vzájemná utkání

Již výše bylo zmíněno, že Cadiz naposledy v nejvyšší španělské soutěži působil v sezóně 2005/2006. Tehdy ho Valencia dvakrát porazila, a to 1:0 venku a 5:3 doma na Mestalle. V Cadizu dal valencijský gól Vicente, v domácím utkání se pak za Los Che prosadili dvakrát David Villa, dvakrát Miguel Angel Angulo a jednou David Navarro. Přestože Cadiz od té doby v La Lize nepůsobil, tak jsme se ještě dalších vzájemných zápasů dočkali, a to v Copa del Rey v sezóně 2011/2012. V prvním zápase v Cadizu tehdy Valencia remizovala 0:0, ale v odvetě na Mestalle si postup zajistila jasným vítězstvím 4:0, o které se střelecky zasloužili Victor Ruiz, Jonas, Roberto Soldado a Ever Banega. Posledním pamětníkem těchto zápasů ve valencijském dresu byl Dani Parejo, který Mestallu opustil až v létě loňského roku. Mimochodem dle oficiálního webu Valencie mají Netopýři proti Cadizu na Mestalle celkovou bilanci 10-2-1.

Základní informace

Valencia CF – Cadiz CF; 17. kolo La Ligy 2020/2021; pondělí 4. 1. 2020 ve 21:00

Předpokládané sestavy

vcfcad sest1453

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Inak ten Tweet, je k tomu niečo konkrétnejšie? Lebo to že Jason a Sobrino majú nezhodu s trenerom je mi u prdele, chvalabohu za to že tých mantákov by sme už nevideli hrať *9*, ale to s Maxim ma znepokojuje.
    Inak vraj Arsenal má vážny zaujem o Solera, viete o tom niečo ?

  • V odpovědi na: mikita10sM

    Jako já nevím, proč musí být Maxi furt v nějaké opozici proti trenérům, když od svého příchodu hraje víceméně furt. On měl problémy už s Celadesem a prý došlo i k nějakému ostrému konfliktu v kabině tehdy. Asi má hoch trochu nosánek nahoru ... to je super mít za klíčového hráče někoho takového *14* Když nehrál proti Granadě, tak to Gracia zdůvodňoval tím, že se mu nelíbila jeho práce v tréninku.

    Jinak jak moc vážný je zájem Arsenalu o Solera, to nevím, ale dá se říct, že to je zájem přetrvávající, protože už na jaře během koronavirové pauzy se o zájmu Arsenalu spekulovalo. Ale kdyby měli opravdu tak velký zájem, tak by se v létě asi o něco pokusili, když viděli, že to z Valencie hromadně odchází. Ale koupili si raději Parteye.

  • Dneska jak nebudou 3 body tak mi neříkejte, že pořád nebude nějaká změna. Já vlastně ani nevím co by pomohlo, jasný Lim pryč ale to je větší šance, že za nás bude hrát Messi zadarmo.