The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nadělí si Netopýři proti Seville tři vánoční ligové body?

Nadělí si Netopýři proti Seville tři vánoční ligové body?


La Liga v prosinci nabrala opravdu závratné tempo, navíc oproti zvyklostem se letos španělského ligového fotbalu dočkáme i mezi vánočními svátky a Novým rokem, kdy se bude hrát 16. kolo. Nyní je však ještě do Vánoc pár dní a na programu je teprve 15. kolo La Ligy, které bude zítra vpodvečer zahájeno na Mestalle zápasem mezi Valencií a Sevillou. Úvodní hvizd zápasu zazní ve východošpanělském městě v 17:30.

Z valencijského tábora

Valencia může jít do zítřejšího utkání s dobrým pocitem z víkendového zápasu, kdy byla na Camp Nou zdatným soupeřem domácí Barceloně a nakonec si zaslouženě odvezla alespoň bod za remízu. Tento výsledek by Netopýrům mohl dodat především potřebné sebevědomí, neboť s tabulkovým postavením jim příliš nepomohl, což je potřeba si přiznat. Los Che jsou aktuálně na 13. místě ligové tabulky se ziskem 15 bodů za zápasovou bilanci 3-6-5 při skóre 21:21. Valencia má v současnosti na kontě tři nerozhodné výsledky v řadě a z posledních pěti utkání remizovala hned čtyřikrát. V počtu remíz je již druhá v celé La Lize. Ovšem sbírání bodů po jednom většinou k velkým úspěchům nevede, takže je nepříjemné, že už pět ligových utkání Netopýři nepoznali radost z vítězství. Naposledy Valencia porazila začátkem listopadu doma na Mestalle Real Madrid. Zítra se představí rovněž v domácím prostředí, kde má v této sezóně bilanci 2-3-2 při skóre 13:11. I proti nepříjemné Seville má určitě šanci ukončit čekání na tříbodový zisk a vzdálit se tak sestupovému pásmu, na které má aktuálně jen jednobodový náskok.

Po zápase s Barcelonou se fanoušci Valencie obávali zranění Yunuse Musaha, neboť mladík na Camp Nou odehrál jen necelý poločas. Neděli však strávil v péči fyzioterapeuta a v pondělí už v Paterně trénoval po boku svých spoluhráčů. Dá se tedy předpokládat, že zítra nastoupí. Pokud by toho však nebyl schopen, tak by jeho místo na pravém kraji zálohy nezaujal Jason, jak bylo dosud zvykem, ale spíš Alex Blanco, s jehož výkonem proti Barceloně byl trenér Los Che Javi Gracia prý spokojen. Valencijský lodivod však bude muset řešit jiný akutní problém. Uros Racic v zápase s Barcelonou nepříjemně vrazil do jednoho z billboardů podél hřiště a třebaže utkání nakonec dohrál, tak dle informací ze Španělska je pravděpodobné, že proti Seville zítra nenastoupí. Srbovo místo ve středu záložní řady by tím pádem přebral Daniel Wass a místo Dána by na pravém kraji obrany nastoupil Thierry Correia. Javi Gracia se dále bude muset vypořádat s absencemi Jaspera Cillessena, Kevina Gameira, Toniho Lata a Huga Guillamona.

Z tábora soupeře

Sevilla v této sezóně zažila i situaci, kdy měla na kontě tři ligové porážky v řadě. Nepříjemné období však dokázala překonat a nyní má na kontě naopak čtyři vítězství z posledních šesti zápasů La Ligy. Naposledy však o víkendu lehce zaváhala a doma jen remizovala s Realem Valladolid. V tabulce je ale i tak v souboji o příčky zajišťující pro příští sezónu pohárovou Evropu. Aktuálně je na 5. místě se ziskem 20 bodů za zápasovou bilanci 6-2-4 při skóre 14:10. A navíc má ještě oproti většině ostatních ligových týmů dva zápasy k dobru. Je očividné, že Sevilla nespoléhá na vysoce produktivní ofenzívu, ale spíš na neprostupnou defenzivu. Už čtyřikrát v této sezóně udržela čisté konto a celkově má v La Lize třetí nejlepší defenzivu, lepší jsou v tomto ohledu jen Atletico Madrid a Real Sociedad. Sevilla pravidelně sbírá body i na hřištích soupeřů, kde má v této ligové sezóně bilanci 3-1-2 při skóre 7:5. Andaluský celek zvítězil v Cadizu, Huesce a Getafe, remizoval v Barceloně a prohrál jen v Granadě a v Bilbau.

Proti Seville Valencii čeká druhý zápas v řadě proti týmu, který na podzim Španělsko reprezentoval v Lize mistrů. Sevilla měla v základní skupině za soupeře Chelsea, Krasnodar a Rennes, přičemž body ztratila jen za remízu na hřišti londýnského celku a za domácí porážku se stejným soupeřem. Právě Chelsea základní skupinu vyhrála, ale dál jde i Sevilla, která se umístila hned za ní. Minulý týden pak Sevilla stejně jako Valencia vstoupila do Copa del Rey, ale na rozdíl od Netopýrů si v zápase na hřišti Ciudad de Lucena zajistila postup bez větších problémů, když už v prvním poločase vstřelila tři góly.

Dobrou zprávou pro trenéra Sevilly Julena Lopeteguie je návrat bývalého útočníka Los Che Munira z marodky, kam zamířil na začátku prosince. Trenéra andaluského celku může rovněž těšit skutečnost, že mu v nominaci neschází Jesus Navas, kterého trápí blíže nespecifikované svalové problémy. Z českého pohledu je zajímavá informace, že je na marodce Sevilly český brankář Tomáš Vaclík.

Kompletní nominace Sevilly pro zápas s Valencií: Bono, Javi Diaz, Alfonso, Jesus Navas, Aleix Vidal, Kounde, Diego Carlos, Sergi Gomez, Rekik, Acuna, Fernando, Gudelj, Jordan, Rakitic, Oliver Torres, Oscar Rodriguez, Suso, Ocampos, Idrissi, Munir, De Jong, En-Nesyri, Carlos Fernadez.

Vzájemná utkání

Dle databáze serveru SoccerWay.com má Valencia se Sevillou ve vzájemných zápasech bilanci 25-10-20 při skóre 72:57. V domácím prostředí pak má Valencia se Sevillou bilanci 17-4-6 při skóre 45:22.

Že se Valencii proti Seville na Mestalle celkem daří, to dosvědčují i výsledky z posledních let. Andaluský celek na hřišti Netopýrů naposledy zvítězil v únoru roku 2012, tedy v sezóně 2011/2012, kdy Los Che padli výsledkem 1:2. Od té doby má Valencia se Sevillou na Mestalle v ligových zápasech bilanci 5-3-0, ovšem z posledních čtyř zápasů se na valencijském stadionu hned třikrát body dělily. V sezóně 2016/2017 viděla Mestalla remízu 0:0, zatímco v posledních dvou sezónách, tedy 2018/2019 a 2019/2020 to byla remíza 1:1. V obou případech se o valencijské góly zasloužili sváteční střelci. V předminulé sezóně to byl Mouctar Diakhaby, zatímco v sezóně minulé Ruben Sobrino.

Prozatím posledního domácího vítězství nad Sevillou se Los Che dočkali v sezóně 2017/2018, a to konkrétně v říjnu roku 2017. Netopýři tehdy utkání jasně ovládli a zvítězili 4:0. O valencijské góly se tehdy zasloužili Simone Zaza, Santi Mina a hned dvougólový Goncalo Guedes.

Základní informace

Valencia CF – Sevilla FC; 15. kolo La Ligy 2020/2021; úterý 22. 12. 2020 v 17:30

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Gaya, Diakhaby, Gabriel, Correia, Cheryshev, Soler, Wass, Musah, Guedes, Gomez

Sevilla FC: Bono, Acuna, Diego Carlos, Kounde, Navas, Rakitic, Fernando, Jordan, Ocampos, De Jong, Suso

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.