The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bojovný výkon stačil nakonec na bod

Bojovný výkon stačil nakonec na bod


Sobotní odpoledne přineslo velmi atraktivní a vyrovnaný zápas. Hostující Valencia byla Barceloně více než vyrovnaným soupeřem. Netopýři šli do vedení, ale po kontroverzní penaltě vyrovnal před přestávkou Messi. V druhé půli domácí otočili, ale Valencia dokázala vyrovnat na konečných 2:2.

1. POLOČAS

Barcelona začala zápas držením míče, ale první střelu měli po protiútoku hosté. Dlouhý míč dosprintoval na polovinu Barcelony Guedes, ale napadán obráncem už nezvládl vystřelit lépe, než několik metrů mimo branku.

V první pětiminutovce ještě mohl po vypíchnutí rozehrávky Guedes vyslat do brankoviště volného Musaha, ale přihrávka mu úplně nevyšla, takže byl u míče dříve Ter Stegen, než Musah.

V úvodu 8. minuty poprvé vypálili i domácí. Tečovaná střela Jordiho Alby ale skončila mimo branku.

Následovala klidnější čtvrthodina, pak ale Valencie několikrát zahrozila. Nejblíže gólu byla ve 28. minutě, Musah potáhnul míč do vápna, naznačil střelu a přihrál do strany dvojici Gayá-Čeryšev, kde druhý jmenovaný napálil míč zblízka do brankáře.

Ve 30. minutě Soler centroval z rohu k bližší tyči a v malém vápně si nikdo nepohlídal Diakhabyho, který poslal míč do dolního rohu a rozvlnil síť branky – Valencia šla do vedení!

Ve 33. minutě zkusili protiútok i domácí. Coutinho potáhnul míč na polovinu Valencie a poslal jej do náběhu Griezmannovi, jenž míč dotáhnul do vápna a z úhlu vypálil, avšak pouze slabě po zemi přímo do rukavic Jaumeho.

Valencia byla donucena ještě před poločasem střídat. Pro svalové bolesti odstoupil Yunus Musah a na plac tak přišel Alex Blanco.

Ve 45. minutě už to mohlo být 0:2. Čeryšev našel před malým vápnem centrem Maxiho, a ten tvrdou hlavičkou zamířil míč k zemi, jenže Ter Stegen skvěle zachránil svůj tým.

V nastavení se řítil sám k brance Griezmann, jenže jakmile ucítil lehce ruce Gayi na zádech, poroučel se k zemi. Sudí nařídil penaltu a červenou kartu, ale poté se nechal ukecat na to, aby zhodnotil situaci přes VAR. Místo toho změnil červenou na žlutou. Jaume vychytal penaltu Messiho, ale odražený míč se dostal k Albovi, který centrem vrátil míč Messimu, a ten jej hlavou sklepnul do sítě – 1:1.

2. POLOČAS

Už ve 49. minutě mohla jít Valencia znovu do vedení. Guedes při protiútoku potáhnul míč do vápna a přihrál pod sebe na úplně volného Čeryševa, ale ten trefil míč úplně špatně a netrefil tak ani odkrytou branku.

Efektivnější ale byla Barcelona. V 52. minutě se odrazil míč ve vápně k Araujovi, který jej z otočky ze vzduchu napálil rovnou do branky a Barcelona šla do vedení 2:1.

V úvodu 56. minuty musel ještě zachraňovat skóre Jaume, když dlouhý centr našel u tyče Braithewaita, jenž sklepnul míč hlavou na branku, ale gólman Netopýrů skvěle míč vyrazil.

V 58. minutě Blaco lehce přisunul míč ve vápně Račičovi, jenž vypálil technickou střelu jen těsně vedle tyče domácí branky.

Vedení Barceloně vydrželo do 69. minuty, kdy Gayá doběhnul míč za obranu a našel přízemním míčem na hranici malého vápna Maxiho, jenž sklepnul míč zblízka do branky – 2:2.

Na konci 71. minuty vypálil z dálky Mingueza, ale Jaume byl pozorný a jeho pokus vyrazil. O minutu později se před Jaumem zjevil Coutinho, a i jeho dělovku zblízka vyrazil.

Další šanci měl v 78. minutě Coutinho, jenž si z křídla potáhnul míč do vápna okolo couvajícího Wasse a razantní skákavou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč.

Guedes měl na kopačce vedoucí gól, když Blanco v 83. minutě doběhl centr do vápna domácích a posunul míč Guedesovi, ale ten o centimetry nedosáhnul před Ter Stegenem na míč.

Barcelona zkoušela často střílet i z dálky. Dvakrát takto střílel Messi, jednou vedle a podruhé do rukavic pozorného Jaumeho. V 86. minutě znovu, a opět mimo branku.

Teprve druhé střídání hosté provedli v 87. minutě. Unavený Guedes uvolnil místo Vallejovi. V 90. minutě šel dolů i Čeryšev a přišel Kangin Lee.

Sudí nebyl příliš velkorysý při udělení nastaveného času a nastavil pouze 3 minuty, které ale žádné větší vzrušení nepřinesly, což znamená, že se oba týmy o body podělí.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Jaume 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Račič 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)
Čeryšev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)
Maxi 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Blanco 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Vallejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Kangin 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)

  • S dnešným výkonom *1* som spokojný. Bojovnosť skoro v celom zápase *4* Nemohli by takto hrať stále? *5* Isto by sa za takú *1* nik nehanbil *4* Rozhodnutia arbitra nezmeníme, ale *1* mohla po prvom polčase vyhrávať 1:3 *2* V druhom dejstve boli šance už vyrovnanejšie *12* Ale opäť sa ukázala jalovosť v útoku v podaní Cherysheva, Guedesa aj Gómeza, ale ten to odčinil z polovice svojím ešte len 4 gólom v sezóne *31* Nechápem nasadenie Blanca, ktorý ani poriadne nezbieha dozadu ako výpomoc *7*, viď Musah. Radšej tam mal ísť Kang-In *32* Mimo iného, ten šikmooký z *1* pre takú vyťaženosť odíde *25* Začínam si myslieť, že vedenie má v pláne jeho predaj *34* Tragéd dnes potešil gólom a mohlo byť ich aj viac pri takej slabej obrane a hre súpera *28* Škoda tých nepremenených šancí a zbabraných prihrávok *27* Netopiere si mohli z Camp Nou priviesť na Mestallu všetky potrebné 3 body *2*