The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Skolí Valencia v této sezóně i druhého španělského giganta?

Skolí Valencia v této sezóně i druhého španělského giganta?


Po středečním pohárovém utkání proti Terrasse čeká Valencii zítra v lize soupeř úplně odlišné výkonnostní úrovně, a to FC Barcelona. Když si člověk vzpomene na výkon Netopýrů ve zmiňovaném zápase Copa del Rey, tak by Valencia neměla mít na Camp Nou žádnou šanci, nicméně ve fotbale je možné přece všechno. Vždyť Valencia sice v této sezóně svým fanouškům mnoho radosti nepřináší, ale na druhou stranu dokázala porazit Real Madrid nebo triumfovat na hřišti Realu Sociedad. Zápas s Barcelonou začne v sobotu v 16:15.

Z valencijského tábora

Netopýři jsou aktuálně na 12. místě ligové tabulky se ziskem 14 bodů za zápasovou bilanci 3-5-5 při skóre 19:19. Na sestupové pásmo mají tříbodový náskok. Z posledních pěti ligových utkání Valencia prohrála jen jednou (doma s Atleticem), no na druhou stranu rovněž jen jednou zvítězila (doma s Realem Madrid). Na venkovních hřištích mají Los Che bilanci 1-2-3 při skóre 6:8. Mimo svůj stadion zvítězili dosud jen ve zmiňovaném zápase v San Sebastianu. Krom La Ligy už Valencia v této sezóně odstartovala i svoji účast v Copa del Rey, kde v 1. kole vyřadila Terrassu, přičemž tento zápas mají všichni fanoušci Netopýrů ještě v živé paměti.

Jak už to tak bývá, valencijský trenér Javi Gracia opět nemá k dispozici kompletní kádr. Nicméně jsou tu i dobré zprávy. Z marodky se po delší době vrací kapitán Jose Luis Gaya a proti Barceloně se vrátí do sestavy. Což je potěšující, neboť Toni Lato, který za Gayu zaskakoval, je v karanténě kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. V pohárovém utkání hrál na levém kraji obrany Jesus Vazquez, který však očividně potřebuje pro velká utkání ještě dozrát. Zatímco Toni Lato je kvůli koronaviru mimo hru, tak Kangin Lee se naopak dočkal negativního testu a zítra ho tak možná znovu uvidíme v sestavě. Během týdne nebylo jisté, zda bude na Camp Nou k dispozici Maxi Gomez, který včera netrénoval, ale dnes byl na tréninkovém trávníku zpět po boku svých spoluhráčů, takže by proti katalánskému celku neměl chybět. Oproti předpokladům se bohužel nedokázal uzdravit stoper Hugo Guillamon. Dalšími absentéry budou již zmiňovaný Toni Lato a pak Jasper Cillessen a Kevin Gameiro.

Z tábora soupeře

Barcelona, kterou v této sezóně vede bývalý trenér Valencie Ronald Koeman, rozhodně na domácí ligové scéně nepředvádí výkony, které se od ní očekávají. Že by katalánský klub měl po dvanácti odehraných zápasech na kontě už čtyři porážky? To se často nestává. V poslední době se ale zdá, že jde forma Barcelony přece jen vzhůru. Aktuálně je na 5. místě se ziskem 20 bodů za zápasovou bilanci 6-2-4 při skóre 23:12. Oproti Valencii má zápas k dobru. Katalánci mají druhý nejlepší útok v La Lize, lepší je v tomto ohledu jen Real Sociedad. Z posledních pěti zápasů Barcelona třikrát zvítězila a dvakrát prohrála. Na domácím hřišti má Barcelona v této sezóně bilanci 5-1-1 při skóre 18:7. Zatím jediným týmem, který v této ligové sezóně vyloupil Camp Nou, je Real Madrid. Bod za remízu pak v katalánské metropoli získala Sevilla. Barcelona jako účastník boje o španělský Superpohár prozatím nezasáhla do nového ročníku Copa del Rey. Na podzim však tradičně hrála Ligu mistrů a základní skupinou prošla celkem bez problémů. V konkurenci Juventusu, Dynama Kyjev a Ferencvarose si připsala pět vítězství a jedinou porážku, doma podlehla Juventusu. Při bodové rovnosti s turínským klubem skončila Barcelona ve skupině druhá vinou horších vzájemných zápasů.

Ani Ronald Koeman nemá k dispozici kompletní kádr. Na marodce Barcelony je hned několik hráčů, kteří by jinak byli v základní sestavě, případně by se na trávník dostali alespoň jako střídající hráči. Vždyť stoper Gerard Pique je po dlouhá léta nezpochybnitelným vůdcem barcelonské defenzivy. Útočník Ousmane Dembele na Camp Nou před lety přicházel jako náhrada za Neymara, ale očekávání nenaplnil, a to především kvůli opakujícím se zraněním. Sergi Roberto je univerzál, který může nastoupit na kraji obrany či v záloze, takže se do sestavy v poslední době dostával velmi často. Zatím nejméně toho má z osazenstva marodky nahráno mladík Ansu Fati, který je však velkým talentem a v úvodu této sezóny Barcelonu střelecky táhl. Samozřejmě i bez této čtveřice však má Barcelona velmi kvalitní soupisku, která se s aktuálním kádrem Los Che rozhodně nedá srovnávat.

Kompletní nominace Barcelony pro zápas s Valencií: Ter Stegen, Neto, Tenas, Dest, Araujo, Lenglet, Alba, Umtiti, Firpo, Mingueza, Busquets, Alena, Pjanic, Puig, Coutinho, Pedri, Fernandes, De Jong, Griezmann, Braithwaite, Messi, Trincao, De la Fuente.

Vzájemná utkání

Dle databáze serveru SoccerWay.com má Valencia s Barcelonou ve vzájemných zápasech silně nepříznivou bilanci 14-17-32 při skóre 76:125. Ze zápasů hraných v katalánské metropoli pochopitelně příznivější informace před zítřejším utkáním nezískáme, Netopýři z nich mají bilanci 7-7-18 při skóre 41:77.

Zrovna v minulé sezóně se Valencii zápas na Camp Nou příliš nevydařil a prohrála tam 2:5. Za Netopýry se prosadil Kevin Gameiro v prvním poločase, kdy mírnil dvougólový náskok domácích, a v úplném závěru utkání pak Maxi Gomez. Valencia si renomé ze vzájemných zápasů v minulé sezóně trochu napravila v domácím zápase, kde Barcelonu porazila 2:0 díky dvěma gólům Maxiho Gomeze. V předchozí sezóně se ve vzájemných ligových zápasech zrodily dvě remízy, ve Valencii 1:1 a v Barceloně 2:2. Na Mestalle za Los Che skóroval Ezequiel Garay, zatímco na Camp Nou se o remízu zasloužili Kevin Gameiro a Dani Parejo. Sezóna 2018/2019 však co se týče vzájemných zápasů Valencie a Barcelony bude v paměti fanoušků Netopýrů díky finálovému utkání Copa del Rey, ve kterém Valencia zvítězila 2:1 po gólech Kevina Gameira a Rodriga Morena.

V Barceloně Netopýři naposledy v ligovém utkání zvítězili v sezóně 2015/2016. V květnu roku 2016 Valencia Camp Nou zaskočila svým vítězstvím 2:1. Skóre utkání tehdy otevřel Ivan Rakitic, který však nasměroval míč do vlastní branky, takže Valencia vedla. Její náskok navýšil Santi Mina, takže gól Lionela Messiho už později jen zmírnil domácí porážku.

Základní informace

FC Barcelona – Valencia CF; 14. kolo La Ligy 2020/2021; sobota 19. 12. 2020 v 16:15

Předpokládané sestavy

FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Araujo, Dest, De Jong, Pjanic, Coutinho, Pedri, Griezmann, Messi

Valencia CF: Domenech, Gaya, Diakhaby, Gabriel, Wass, Guedes, Soler, Racic, Musah, Kangin Lee, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.