The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Na Mestallu míří dosud neporažené Atletico

Na Mestallu míří dosud neporažené Atletico


Španělská La Liga má nyní o víkendu na programu už 11. kolo, ale v soutěži stále nalezneme jeden tým, který v této sezóně ještě nepoznal hořkost porážky. Tímto týmem je madridské Atletico, které už dnes, tj. v sobotu 28. listopadu, od 16:15 bude na Mestalle soupeřem valencijských Netopýrů. Valencia sice tak povedenou sezónu jako Atletico zatím rozhodně nemá, ale v současnosti má na kontě sérii tří zápasů bez porážky, kterou by dnes odpoledne chtěla určitě prodloužit.

Z valencijského tábora

Po 10. kole La Ligy se Valencia v ligové tabulce nacházela na 9. místě se ziskem 12 bodů za zápasovou bilanci 3-3-4 při skóre 17:16. Z domácích zápasů mají Netopýři bilanci 2-2-1 při skóre 11:8. Doma nebodovali jen proti Betisu, naopak Levante a Real Madrid si z Mestally odvezli vysoké gólové příděly. Spokojenější byla dvojice Huesca a Getafe, která brala ve Valencii po bodu.

Co se týče absencí ve valencijském dresu, tak jisté jsou dvě, tedy vlastně tři. Na marodce je dlouhodobě zraněné duo Jasper Cillessen a Jose Luis Gaya a mimo hru je pro dnešní utkání i Denis Cheryshev, který měl pozitivní test na koronavirus. Z disciplinárních důvodů tentokrát trenéru Javimu Graciovi nikdo scházet nebude, ale pro další 12. kolo tomu může být jinak, protože jedna jediná žlutá karta dělí stopera Huga Guillamona od nucené jednozápasové přestávky. Přesto se dá očekávat, že odchovanec Los Che nebude scházet v základní sestavě. Otazníkem pak je, zda se do ní vrátí uzdravený útočník Maxi Gomez, který absentoval před týdnem proti Deportivu Alaves. Těžko říct, protože na nominaci opět čekáme, bohužel se to už u Gracii stalo asi tradicí.

Jak by mohla vypadat sestava Netopýrů? V brance bude bezpochyby Jaume Domenech. Na levém kraji obrany začne několikazápasová práce Toniho Lata, který bude zraněného Gayu zastupovat minimálně do konce tohoto kalendářního roku. Ve středu obrany nebude chybět Gabriel Paulista, po jehož boku zřejmě nastoupí již výše jmenovaný Hugo Guillamon. Na pravém kraji obrany Gracia v poslední době preferuje Daniela Wasse před Thierrym Correiou a není důvod, aby to proti silnému Atleticu bylo jinak. Ostatně dánský reprezentant nemusí nutně do středu zálohy, neboť dvojice Carlos Soler a Uros Racic tam odvádí dobrou práci. Na pravém kraji záložní řady zřejmě opět nebude chybět Yunus Musah, to naopak na levé záloze se změny dočkáme. Za koronavirově pozitivního Cherysheva naskočí Goncalo Guedes, který už pár zápasů čeká na větší šanci. Takže dnes by mohla přijít jeho chvíle. V útoku se snad dočkáme už uzdraveného Maxiho Gomeze, kterému by místo Kangina Lee mohl dělat společnost Manu Vallejo.

Z tábora soupeře

Atletico Madrid po 10. kole nacházelo na skvělém 2. místě ligové tabulky. Na kontě má zatím 20 bodů za zápasovou bilanci 6-2-0 při skóre 18:2. Madridský celek má druhý nejlepší útok a nejlepší obranu. Na vedoucí Real Sociedad má sice v tabulce tříbodové manko, ale to ho nemusí až tak moc trápit, protože má dva zápasy k dobru. Stejnou výhodu má například i vůči v tabulce třetímu Villarrealu, který je za Atleticem o jediný bod. Co se týče venkovních zápasů, tak z těch má Atletico v této sezóně bilanci 2-1-0 při skóre 5:1. Madridský celek uspěl na hřišti Osasuny i Celty Vigo, zatímco dosud jedinou venkovní bodovou ztrátu zaznamenal překvapivě na hřišti Huescy.

Jinak Atletico v této sezóně hraje i v Lize mistrů, kde to tak úplně skvělé není. Na úvod prohrálo na hřišti Bayernu Mnichov vysoko 0:4, pak doma udolalo těsně Salzburg 3:2, ale v dalších dvou zápasech nedokázalo přetlačit Lokomotiv Moskva. V Rusku s ním remizoval 1:1 a v domácí odvetě 0:0. Doma hrálo s ruským soupeřem tento týden ve středu, takže oproti Valencii má značně našlapaný program. Vždyť po dnešním zápase s Los Che bude Atletico v Lize mistrů hrát znovu už v úterý, kdy přivítá soupeře z nejtěžších, a to úřadujícího vítěze milionářské soutěže Bayern Mnichov.

Náročný program a k tomu několik absencí. To je to, co dělá starosti trenérovi Atletica Madrid Diegovi Simeonovi. V útoku bude argentinský trenér postrádat zraněného Diega Costu a Luise Suareze, který měl pozitivní test na koronavirus. Ze stejného důvodu jako Suarez bude proti Netopýrům scházet i záložník Lucas Torreira. Zraněný je pak další středopolař Hector Herrera a obránci Sime Vrsaljko a Manu Sanchez. Simeonovy možnosti jsou tak značně okleštěné, ale aspoň mu v útoku zůstali k dispozici dva klíčoví hráči. Už pětigólový střelec Joao Felix a Angel Correa, který má pro změnu na kontě pět asistencí a je v tomto ohledu nejlepším z celé ligy.

Zranění dvojice záložníků Lucase Torreira a Hectora Herrera má za následek vysoké zápasové zatížení dvojice Saul a Koke. Aby jim Simeone v náročném programu dopřál alespoň trochu odpočinku, tak by mohl dnes na Mestalle poslat na hřiště Geoffreye Kondogbiu, který byl ještě před pár týdny Netopýrem. Madridský klub si bohužel reprezentanta Středoafrické republiky vyhlédl jako náhradu za Thomase Parteye, kterého z Atletica vykoupil Arsenal. Valencia se nejdříve zdráhala jednoho ze svých kapitánů prodat, ale Kondogbia poté předváděl ne zrovna profesionální chování, takže nakonec k jeho přestupu došlo. Za Atletico si prozatím zahrál jen dvakrát jako střídající hráč na pár minut, no proti Valencii by možná mohl na hřišti dostat víc času. Ostatně Simeone ho může využívat jen v ligových zápasech, protože do Atletica přišel až v době, kdy už byly uzavřeny soupisky pro Ligu mistrů.

 Vzájemná utkání

Dle databáze serveru SoccerWay má Valencia z posledních 58 vzájemných utkání s Atleticem Madrid na první pohled dosti vyrovnanou bilanci 20-18-20 při skóre 77:73. Co se týče zápasů hraných v místě konání zítřejšího zápasu, tedy na domovském hřišti valencijských Netopýrů, tak v nich mají Los Che proti Atleticu bilanci 12-11-6 při skóre 43:28.

Poslední tři vzájemné zápasy hrané na Mestalle skončily shodně remízou. V sezóně 2017/2018 to byla bezbranková remíza 0:0. V další sezóně to byla remíza 1:1, pod což se ze strany Valencie gólově podepsal Rodrigo. V dosud poslední sezóně 2019/2020 pak diváci na Mestalle viděli remízu 2:2. V tomto případě se o valencijské góly postarali Gabriel Paulissta a Geoffrey Kondogbia, který už tentokrát bude bohužel na opačné straně barikády.

Základní informace

Valencia CF – Atletico Madrid; 11. kolo La Ligy 2020/2021; sobota 27. 11. 2020 v 16:15

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Lato, Guillamon, Gabriel, Wass, Guedes, Racic, Soler, Musah, Vallejo, Gomez

Atletico Madrid: Oblak, Hermoso, Gimenez, Savic, Trippier, Carrasco, Kondogbia, Koke, Llorente, Correa, Joao Felix

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.