The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Před reprezentační přestávkou změří Valencia síly s Realem Madrid

Před reprezentační přestávkou změří Valencia síly s Realem Madrid


Jako vyvrcholení 9. kola si La Liga připravila utkání mezi Valencií a Realem Madrid. Před pár lety by to v případě obou celků byl boj o příčky v popředí ligové tabulky, no v této sezóně to bohužel platí jen pro Real, zatímco Netopýři jsou aktuálně jen pár bodů nad pásmem sestupu. Uvidíme, zda se Valencia i přesto dokáže nahecovat na obhájce ligového prvenství a třeba Real Madrid o nějaké body připraví. Utkání má výkop v neděli ve 21:00.

Z valencijského tábora

Po 8. kole La Ligy se Valencia v ligové tabulce nacházela na 13. místě se ziskem 8 bodů za zápasovou bilanci 2-2-4 při skóre 11:13. Z domácích zápasů mají Netopýři bilanci 1-2-1 při skóre 7:7, většina jejich bodů tak pochází ze zápasů hraných na Mestalle. V 8. kole se jim v domácím prostředí podařilo ukončit třízápasovou sérii porážek, ale porazit Getafe se jim nepodařilo. Zápas po divokém závěru skončil remízou 2:2. Uvidíme, jak se Valencii v neděli povede proti dalšímu madridskému celku.

Geoffrey Kondogbia už opustil Valencii a je hráčem Atletica Madrid, kde prý měl dle médií problém fyzicky zvládat první tréninky. Teď už se tak valencijský trenér Javi Gracia do začátku ledna nemusí bát, že by mu vedení klubu prodalo někoho dalšího. Podobně jako před týdnem před zápasem proti Getafe, tak ani tentokrát pro zápas s Realem Madrid nezveřejnil Gracia zápasovou nominaci den před zápasem. Přesto se dá odhadnout, kteří hráči se v ní neobjeví. Stoper Mouctar Diakhaby je od zápasu s Elche stále zraněný, nově se k němu během týdne připojil další střední obránce Eliaquim Mangala, ale ten už během soboty opět trénoval se svými spoluhráči. V nominaci tak možná bude, v sestavě nejspíš ne. Jasnou absencí je Thierry Correia, který byl před týdnem vyloučen v utkání s Getafe. Tato ztráta Graciu pravděpodobně donutí výrazně pozměnit sestavu. V posledních zápasech valencijský trenér totiž preferoval střed zálohy ve složení Daniel Wass a Carlos Soler, ale nyní je dánský reprezentant nutně potřeba na pravém kraji obranné linie. Gracia sice na předzápasové tiskové konferenci řekl, že má i jiné možnosti, ale Gabriela tam ze středu obrany přesunout nemůže, neboť nemá dost stoperů, a Jasona si asi netroufne nasadit do zápasu, kdy bude defenziva pod opravdu velkým tlakem. Ve všech ohledech vychází jako nejlepší možnost Wass. Jeho místo v záložní řadě by pak měl zaujmout Uros Racic. Vzhledem k nejasnému zdravotnímu stavu Vicente Esquerda a vzhledem k odchodu Kondogbii se v nominaci s vysokou pravděpodobností objeví i Koba Koindredi. Ke změně se schylovalo i v brance, ale Jasper Cillessen se své šance znovu nedočká, neboť se v týdnu zranil. Gracia sice na předzápasové tiskové konferenci kolem jeho stavu mlžil, ale holandský fotbalový svaz už zveřejnil, že Cillessen během následující reprezentační přestávky dres národního týmu neoblékne.

Z tábora soupeře

Real Madrid se po 8. kole nacházel na 2. místě ligové tabulky jen s jednobodovou ztrátou na vedoucí Real Sociedad. Bílý balet má zatím na kontě 17 bodů za zápasovou bilanci 5-1-1 při skóre 13:5. Oproti většině ligových týmů má zapas k dobru. V domácí ligové soutěži se mu celkem daří, vždyť dokázal zvítězit i ve slavném El Clasicu na hřišti Barcelony. Ovšem domácí porážku s Cadizem si za rámeček určitě nedá. Na hřištích souperů prozatím body ztratil jen jednou, a to za remízový zápas v San Sebastianu. Celkově má mimo svůj stadion bilanci 3-1-0 při skóre 11:2. V průměru tak na hřištích soupeřů střílí téměř tři branky na zápas. To bude velký test valencijské defenzivy. Real Madrid tradičně působí i v Lize mistrů, kde však prozatím oproti domácí La Lize celkem tápe. Na úvod šokující domácí porážka s Šachtarem Doněck, poté jen remíza na hřišti Borussie Monchengladbach, kde navíc Real další porážce zabránil až dvěma slepenými góly v závěru střetnutí. Prvního vítězství ve skupině se dočkal až teď v týdnu, kdy doma udolal Inter Milán.

Trenér madridského celku Zinedine Zidane nemůže sestavu pro utkání vybírat z kompletního kádru, protože hned tři jeho hráči měli v nedávných dnech pozitivní testy na koronavirus. Obránce Militao nezasáhl už do zmiňovaného utkání Ligy mistrů proti Interu Milán, ve kterém naopak nastoupili útočník Eden Hazard i záložník Casemiro. Ti měli pozitivní test až před víkendovým ligovým kole. Pro francouzského kouče jde o významné ztráty. Casemiro a Hazard jsou bezpochyby důležití hráči a Militao je pro změna potřeba kvůli tomu, že hned několik obránců Realu je na marodce s různými zraněními. Proti Valencii totiž nebudou hrát ani Dani Carvajal, Alvaro Odriozola a Nacho Fernandez. Naopak návrat z marodky hlásí záložník Martin Odegaard.

Zidane již zveřejnil nominaci Realu, takže víme, že znovu na Mestalle si může zahrát valencijský odchovanec Isco. Ten ale v této sezóně opravdu mnoho herních příležitostí nedostává. Bohužel se tento stav rozhodl řešit asi tím nejhorším možným způsobem, a to stěžováním v médiím, kde upozornil na to, že když už ho náhodou trenér nasadí do základní sestavy, tak ho pak v zápase už nedlouho po poločase střídá, a když je připraven jako střídající hráč, tak je posílán na hřiště jen na pár závěrečných minut. Uvidíme, zda si těmito prohlášeními Isco cestu na hřiště nezavřel úplně. Média uvádějí, že za jeho nižší vytížeností je především nechuť k plnění defenzivních povinností. Jiná pak spekulují o jeho fyzické kondici, konkrétně možné nadváze. Není divu, že se tak už spekuluje i o jeho možném odchodu z Madridu. Bývalý Netopýr by se prý mohl stěhovat do Evertonu.

Kompletní nominace Realu Madrid pro utkání s Valencií: Courtois, Lunin, Altube, Ramos, Varane, Marcelo, Mendy, Santos, Kroos, Modric, Valverde, Odegaard, Isco, Benzema, Asensio, Lucas, Jovic, Vinicius, Mariano, Rodrygo.

Vzájemná utkání

Dle databáze serveru SoccerWay má Valencia z posledních 59 vzájemných utkání s Realem Madrid bilanci 13-14-32 při skóre 75:117. Co se týče zápasů hraných na Mestalle, tak tam má Valencia s madridským soupeřem bilanci 9-7-14 při skóre 43:59.

V minulé sezóně se Valencia s Realem Madrid utkala tradičně dvakrát v lize. Na Mestalle v předvánočním utkání remizovala 1:1. Netopýry poslal do vedení Carlos Soler v 78. minutě a Realu zajistil bod až Karim Benzema v 95. minutě. V Madridu se oba celky utkaly až po koronavirové pauze a Real vyhrál jasně 3:0. Třetím vzájemným utkáním v minulé sezóně pak bylo semifinále španělského superpoháru, ve kterém Valencia prohrála 1:3. Čestný úspěch Netopýrů zaznamenal až Dani Parejo z penalty v 92. minutě.

Poslední domácí vítězství nad Realem ale není příliš vzdáleno. Fanoušci na Mestalle mohli triumf nad Bílým baletem slavit v sezóně 2018/2019, kdy Valencia v domácím prostředí porazila Real v poměru 2:1. O góly vítězů se zasloužili Goncalo Guedes a Ezequiel Garay. I v tomto utkání se stejně jako v minulé sezóně prosadil Karim Benzema, ale v tomto případě jen mírnil porážku madridského celku.

Základní informace

Valencia CF – Real Madrid; 9. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 8. 11. 2020 v 21:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Gaya, Guillamon, Gabriel, Wass, Guedes, Racic, Soler, Musah, Kangin Lee, Gomez

Real Madrid: Courtois, Marcelo, Varane, Ramos, Lucas, Modric, Kroos, Valverde, Vinicius, Benzema, Rodrygo

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • To už bude utrpení minimálně do ledna se středem zálohy. Odchody hráčů byly znatelné a nejvíce to odnesl střed zálohy - Parejo, Coquelin a Kondogbia.
    Nyní máme pouze jedenoho stoprocentního záložníka Račiče, který loni za Famalicao měl super sezónu. Soler už dva poslední roky hrál hlavně pravý kraj zálohy a Wass poslední rok hlavně pravého beka, takže ty už nepočítám jako 100% středové záložníky *14*
    Potom už zbývají z rezervy jenom Esquerdo a Koindredi.... Takže jakmile se někdo zraní z Correa, Musah, Soler, Wass, Račič, tak to bude už totálka v prdeli :D

  • V odpovědi na: Ingi

    Račić sa teraz môže pekne ukázať *5* Pokiaľ ma pamäť neklame, ešte pred tým, než šiel na hosťovanie do Portugalska, tak plánoval odísť pre slabé vyťaženie. Teraz má príležitosti, tak nech sa ukáže *12* Je to môj favorit v zálohe. Je defenzívne ladený ako bol Coquelin či Kondogbia, ale na druhej strane sa viac zapája do ofenzívy a vie tímu dať potrebný rytmus. Ja v ňom vidím budúcnosť, ak si ho *1* udrží. Mne popravde Solere nikdy nesedel na krídle. Viac bol jalový *9* Opäť sa musí preorientovať, ale podľa mňa mu v strede bude lepšie *31*
    Naša mládež je dosť neskúsená, veď sa stačilo pozrieť na pár chýb Esquerda, tak bol chlapec celý z toho hotový *26* Skôr CdR alebo menej dôležité zápasy, aby si vyťaženejší hráči oddýchli *4*

  • V odpovědi na: Harakant

    Zaujala mě v závěru ta myšlenka s méně důležitými zápasy. Co si pod tím představuješ? Ty se silnými soupeři, protože na ně stejně nemáme? *14* Protože zápasy se slabšími soupeři, kde se dříve třeba dali využít méně nasazovaní hráči, tak ty pro nás v této sezóně budou sakra důležitý *5* A lehké stejně nebudou. Třeba s papírově slabší Huescou, která se ostatně drží v sestupovém pásmu a zatím ani jednou nevyhrála, jsme byli rádi za remízu.

  • V odpovědi na: ruty

    Začiatok sezóny je vážne k *38**38**38* Ale v dnešnej dobe slabší súperi na papieri neznamenajú nič *5* Tak ako vo futbale či v hokeji. Ja predpokladám, že sa výkon *1* stabilizuje a budeme vedieť na koho si *1* môže čo dovoliť *5*