The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia dnes na Mestalle přivítá ligového nováčka

Valencia dnes na Mestalle přivítá ligového nováčka


O tomto víkendu má španělská La Liga na programu 3. kolo. Poprvé v tomto ligovém ročníku se v akci představí všechny týmy, neboť z 1. a 2. kola zůstává několik neodehraných zápasů. Zrovna Valencia je však jedním z týmů, který se představí už potřetí. Po domácím vítězství nad Levante a porážce na hřišti Celty Vigo se Netopýři vrací na Mestallu, kde v dnes odpoledne od 16:00 přivítají Huescu.

Z valencijského tábora

Valencia má tedy ze dvou odehraných kol prozatím padesátiprocentní úspěšnost, což konkrétně znamená 3 body na kontě. Ty získala v 1. kole za vítězství 4:2 nad Levante. Díky tomuto výsledku se navíc dostala do čela ligové tabulky, což se jí podařilo po dlouhých šesti letech. Porážka s Celtou Vigo 1:2 však Netopýry následně odsunula mírně vzad, a to na aktuální 5. místo. Los Che tedy mají bilanci 1-0-1 při skóre 5:3. Žádný jiný tým La Ligy nevstřelil více gólů, ovšem na druhou stranu jich žádný ani víc neobdržel.

Bohužel už na startu sezóny Valencii komplikují situaci zranění. Nejpalčivějším problémem pro utkání s Huescou je pravděpodobně zraněná stoperská dvojice Gabriel Paulista a Eliaquim Mangala. Proti ligovému nováčkovi tak bude střed obrany tvořit dvojice Mouctar Diakhaby a Hugo Guillamon, který se dočká prvních minut v nové sezóně. Krom zmiňované stoperské dvojice ještě nejsou ve stoprocentní fyzické kondici Carlos Soler, Jasper Cillessen a Denis Cheryshev, kteří se rovněž nedostali do nominace trenéra Javiho Gracii. Naopak návrat z marodky hlásí Kevin Gameiro. Další novinkou v nominaci je Alex Centelles. Gracia tak k zítřejšímu utkání nominoval hned tři levé beky, neboť Jose Luis Gaya a Lato v třiadvacítce vyvolených rovněž nescházejí. Značí to nějaký nečekaný taktický tah? Chce třeba jednoho z nich valencijský lodivod použít na pravém kraji obrany, aby mohl využít Daniela Wasse ve středu záložní řady. Ono vyloučit se úplně nedá ani nasazení Thierryho Correiy, který odehrál druhý poločas s Celtou Vigo a nevedl si zas tak špatně. Kdo se asi v základní sestavě oproti předchozím zápasům neobjeví, to je Vicente Esquerdo. Proti Levante i proti Celtě Vigo na něm byla vidět nervozita, kvůli níž přicházely zbytečné chyby. Předpokládá se, že jeho místo zaujme Uros Racic.

Kompletní nominace Valencie pro zápas s Huescou: Domenech, Rivero, Correia, Lato, Diakhaby, Gaya, Guillamon, Molina, Centelles, Kondogbia, Guedes, Wass, Racic, Kangin, Jason, Esquerdo, Koba, Musah, Gameiro, Sobrino, Vallejo, Gomez a Blanco.

Z tábora soupeře

Huesca je ligovým nováčkem, který startuje svoji historicky teprve druhou sezónu v nejvyšší soutěži. Postup si vybojovala tím, že během uplynulé, koronavirem přerušené sezóny, získala titul v Segunda Division. Návrat do La Ligy se Huesce celkem povedl, neboť v 1. kole vybojovala remízu 1:1 na hřišti Villarrealu, který by měl v této sezóně mířit vysoko. V následujícím prvním domácím utkání v nové sezóně však tento zisk ze hřiště Žluté ponorky Huesca nepotvrdila, neboť v zápase dvou nováčků nestačila na Cadiz a prohrála 0:2. Mrzutá ztráta. Po 2. kole je tak Huesca aktuálně na 12. místě se ziskem 1 bodu za zápasovou bilanci 0-1-1 při skóre 1:3. Aragonský celek se tak sice nachází víceméně ve středu tabulky, ale nezapomínejme, že mnoho týmů do sezóny ještě vůbec nezasáhlo, takže pokud by všechny týmy na kontě měly stejný počet odehraných zápasů, tak by Huesca mohla být velmi blízko úplnému konci ligové tabulky.

Trenér ligového nováčka Michel bude litovat především absence dvou zkušených hráčů. Již pětatřicetiletý záložník Mikel Rico má za sebou řadu sezón v Athleticu Bilbao, zatímco pravý obránce Pablo Maffeo je sice teprve třiadvacetiletý, ale odehrál už toho taky dost. Fanoušky španělské kopané na sebe nejvíce upozornil během svého angažmá v Gironě. Mimochodem právě Maffeo je dosud jediným střelcem Huescy v této sezóně. Teď však mají oba svalové problémy, které je do zápasu proti Valencii nepustí. O úspěch se tak budou muset snažit jiní. Prestižně budou brát dnešní zápas především bývalí Netopýři v kádru Huescy. Jsou tu dva, a to záložník Eugeni Valderrama a útočník Rafa Mir. Oba nastoupili v obou dosavadních zápasech Huescy v této sezóně, takže se dá očekávat, že i na Mestalle dostanou od trenéra Michela důvěru.

Kompletní nominace Huescy pro zápas s Valencií: Alvaro Fernandez, Andres Fernandez, Javi Galan, Pablo Insua, Siovas, Gaston Silva, Pulido, Pedro Lopez, Luisinho, Seoane, Eugeni, Mosquera, Ferreiro, Sergio Gomez, Juan Carlos, Joaquin, Borja Garcia, Ontiveros, Escriche, Okazaki a Rafa Mir.

Vzájemné zápasy

Zde toho není mnoho k napsání, neboť jak již bylo zmíněno, tak Huesca má za sebou teprve jednu prvoligovou sezónu. Na nejvyšší úrovni se ve Španělsku prvně představila v sezóně 2018/2019, ale hned se zase vrátila do Segundy. Ovšem i tam byla jen rok a nyní je tedy zpět v La Lize a zítra ji čeká třetí vzájemný zápas s valencijskými Netopýry. Hned v tom prvním byla Huesca blízko úspěchu, neboť na Mestalle krátce před konce utkání držela remízu, když na úvodní gól Daniho Pareja odpověděl proměněnou penaltou Juan Camilo Hernandez. V nastavení však nakonec o těsném vítězství Los Che rozhodl Cristiano Piccini. To odvetné utkání bylo ze strany favorita daleko jednoznačnější záležitostí. Už v poločase Valencia vedla 5:0, když se trefili Daniel Wass, Rodrigo, dvakrát Santi Mina a pak ještě k podobě poločasového skóre přispěl vlastním gólem Xabier Etxeita. Ve druhém poločase se ještě jednou trefil Rodrigo a až pak se ke slovu dostali i domácí, na konečných 2:6 snížili Gonzalo Mellero a z penalty Alex Gallar.

Základní informace

Valencia CF – SD Huesca; 3. kolo La Ligy 2020/2021; sobota 26. 9. 2020 v 16:00

Předpokládané sestavy

lineup1303

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com