The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia v přípravě nepoznala hořkost porážky, v posledním předsezónním testu porazila Cartagenu

Valencia v přípravě nepoznala hořkost porážky, v posledním předsezónním testu porazila Cartagenu


VIDEO - Los Che si k poslednímu přípravnému utkání před sezónou 2020/2021 pozvali Cartagenu, která je druholigovým nováčkem. Dočkali jsme se zápasu nečekaně nabytého událostmi. V prvním poločase zkoušel trenér Javi Gracia nezvyklé rozestavení 3-5-2 a Maxi Gomez neproměnil penaltu. V druhé půli se pak Cartagena dostala do vedení vlastním gólem Gabriela, ale Netopýři dokázali skóre otočit a zvítězit 3:1, o což se gólově zasloužili dvakrát Kangin Lee a jednou Jason.

1. POLOČAS

V našem preview jsme vás informovali o řadě absencí, s kterými se Valencia musela v tomto zápase vyrovnat. Mimochodem neměla k dispozici pravého obránce, a to ani pokud budeme za pravého obránce považovat Daniela Wasse, který na tomto postu v posledních letech odehrál ve Valencii nejvíc zápasů, třebaže původně hrával jako záložník. Trenér Gracia se s tímto nedostatkem vyrovnal celkem nečekaně, a to změnou rozestavení na 3-5-2. Před brankářem Jaume Domenechem tak nastoupili hned tři stopeři, a to Gabriel Paulista, Eliaquim Mangala a Mouctar Diakhaby. O prostor u postranních lajn se starali Jason vpravo a Denis Cheryshev vlevo, zatímco ve středu pole operovali Vicente Esquerdo, Geoffrey Kondogbia a Kangin Lee. O ohrožování branky Cartageny se pak měla starat především útočná dvojice Maxi Gomez a Manu Vallejo. Gracia tak hned od začátku nasadil trio navrátilců z marodky, tedy Diakhabyho, Kondogbiu a Cherysheva.

I s novým rozestavením Valencia zůstala věrna svému agresivnímu pojetí hry, které předváděla už v předchozích přípravných zápasech. Cartagena, která bude v nadcházející sezóně v Segunda Division v roli nováčka, neměla být příliš těžkým soupeřem, ostatně v předchozích čtyřech přípravných zápasech čtyřikrát prohrála, nicméně na začátku utkání se na Estadio Antonio Puchades v Paterně prezentovala celkem slušnou defenzivou a odvahou k rychlým brejkům. Kapitán Los Che Domenech však většinou mohl zůstat v klidu. To zaměstnanější byl jeho protějšek v brance Cartageny. Jako první zkoušel jeho pozornost Kangin Lee, ale soupeřovu branku přestřelil. O něco později se přímo z rohového kopu pokoušel míč do branky zakroutit Vicente Esquerdo, ovšem brankář Cartageny vyrazil.

Zaskočit se nenechal ani poté, kdy na něho vystřelil Vallejo, který však byl tísněn soupeřovými obránci natolik, že nedokázal vystřelit ani prudce, ani přesně. Byl to však právě bývalý hráč Cadizu, který na sebe ke konci první půle strhával nejvíce pozornosti. Po přihrávce Kangina Lee se pokoušel obstřelit hned dvojici obránců Cartageny, kteří však jeho střelecký pokus dokázali ztečovat na roh. V úplném závěru poločasu se pak k němu v pokutovém území Cartageny znovu dostal míč a Vallejo si ho kryl natolik dobře, že ho brankář soupeře fauloval, což vedlo k pokutovému kopu ve prospěch Los Che. Odpovědnost na sebe vzal Maxi Gomez … a minul. Uruguayský reprezentační útočník vůbec netrefil branku Cartageny. Mimochodem podobně selhal při pokutovém kopu už v jednom přípravném utkání před loňskou sezónou. Vyvstává tak otázka, zda by měl být Gomez tím, kdo by nahradil Daniho Pareja v pozici jasně určeného penaltového exekutora. Zaslouží si důvěru i přes zmíněné penaltové neúspěchy? A pokud ne, tak kdo jiný by měl ve Valencii mít na starosti pokutové kopy? My fanoušci můžeme jen spekulovat, rozhodnout se musí trenér Gracia.

2. POLOČAS

Hned na startu druhé půle jsme mohli v sestavě Valencie nalézt dva nové hráče. Neúspěšného penaltového exekutora Gomeze vystřídal Ruben Sobrino, zatímco Cherysheva na hrací ploše vystřídal Alex Centelles. O něco později pak na hrací plochu přišli Uros Racic za Kondogbiu a Guillem Molina za Diakhabyho. Po hodině hry tak už na hřišti v dresu Valencie nezůstal ani jeden z tria navrátilců z marodky. S přítomností Centellese a Moliny na hrací ploše pak Valencia přešla na klasičtější systém 4-4-2. A v tomto rozestavení se Netopýři snažili o vyrovnání, protože na začátku druhého poločasu měla více ze hry Cartagena, která se dokonce dočkala gólové odměny své snahy. Jako první varování ze strany soupeře byl pěkně zahraný volný přímý kop, který Domenech ještě zvládl vyboxovat. Když však při další standardní situaci volný přímý kop bývalého Netopýra Nacha Gila na přední tyči přizvedl Gabriel mimo dosah vlastního brankáře, tak už šla Cartagena v 60. minutě do vedení 1:0.

Pro Valencii to však nebyla žádná ledová sprcha, ale spíš impuls pro zařazení vyššího rychlostního stupně. O vyrovnání se nejprve snažil Kangin Lee střelou zpoza velkého vápna, ovšem stejně jako v prvním poločase přestřelil. O chvíli později nastřelil Ruben Sobrino dokonce tyč svatyně Cartageny. K vyrovnání tak Netopýrům nakonec pomohla trocha štěstí, ale především již výše zmiňované agresivní pojetí hry. Když totiž na brankáře Cartageny mířila malá domů, tak Kangin Lee nebyl líný napadat a díky tomu se míče zmocnil a v pohodě v 69. minutě vyrovnal na 1:1. V tu dobu už byl na hřišti i Alex Blanco, který jen pár chvil před vyrovnávacím gólem vystřídal Manu Valleja. Valencia ani po vyrovnání neustávala v tlaku a o čtyři minuty později již vedla. Racic našel u pravé lajny vyběhlého Molinu, který přihrál pod sebe na Jasona a ten již vyslal střelu na branku. K úspěchu mu pomohla ještě teč jednoho z hostujících hráčů a Valencia se tak v 73. minutě dostala do vedení 2:1. O chvíli později pak úspěšného střelce na hřišti nahradil Yunus Musah.

Ze střeleckého představení Los Che to ale ještě nebylo vše. Gólový účet utkání Valencia završila pěknou akcí, kdy se Alex Blanco od levé postranní čáry prosmýkl do vápna, našel Kangina Lee a ten už jen povedenou střelou potřetí překonal brankáře Cartageny. V 80. minutě tak byl stav na Estadio Antonio Puchades v Paterně již 3:1 a korejský talent se v dresu Los Che dočkal prvního dvougólového utkání. Cartagena poté sice ještě měla snahu i šance na korigování výsledku, ale valencijského brankáře Domenecha již podruhé nepřekonala. Ani na druhé straně se již nikdo střelecky neprosadil a zápas tak skončil vítězstvím Netopýrů 3:1. V závěru utkání se v dresu Los Che na hřiště ještě dostali mladíci Hugo Gonzalez, který vystřídal Kangina Lee, a Fran Perez, jemuž místo na hřišti uvolnil Vicente Esquerdo. Mimochodem sedmnáctiletý Fran Perez se dočkal debutu v prvním týmu a to je celkem zajímavá informace, neboť o něm můžeme říct, že má v krvi opravdu valencijskou DNA. Vždyť jeho otcem je legendární Rufete, který s Los Che slavil mimo jiné dva ligové tituly a triumfy v Poháru UEFA či v evropském superpoháru. Krom toho je to další důkaz, že pod vedením Javiho Gracii mají talentovaní mladíci šanci se probojovat do prvního týmu.

Během přípravy se jich v dresu Valencie představilo celkem dost, a to především v utkání s Levante, ve kterém sice Valencia jako v jediném přípravném zápase tohoto léta nezvítězila, ale i remíza 0:0 je cenná, neboť soupeř proti nezkušené valencijské sestavě v první půli nasadil sestavu, kterou bychom mohli označit za jeho papírově skoro nejsilnější. Valencijští fanoušci tak mohou být před příštím víkendem, kdy se spolu oba týmu znovu utkají, a to již v soutěžním utkání v rámci 1. kola La Ligy 2020/2021, lehce optimističtí. Netopýři proti svému městskému rivalovi určitě nasadí silnější a zkušenější sestavu než tomu bylo ve zmiňovaném přípravném utkání. Ani to samozřejmě nemusí být záruka úspěchu, ovšem pokud se Valencia bude držet svého pojetí fotbalu, tak by svým fanouškům mohla i v sezóně přinést nějakou tu radost. Ohlédneme-li se za právě skončeným přípravným obdobím, tak Valencia nejprve porazila Castellon 1:0, poté otočila vývoj utkání proti Villarrealu a vyhrála 2:1, poté si připsala již zmiňovanou jedinou bodovou ztrátu při remíze 0:0 s Levante, no a v posledním přípravném utkání, o kterém pojednává celý tento report, porazila 3:1 Cartagenu, přičemž podruhé v rámci přípravy musela pro konečné vítězství otáčet nepříznivý vývoj zápasu. Valencia tak přípravu zakončila se zápasovou bilancí 3-1-0 při skóre 6:2.

SESTŘIH UTKÁNÍ

  • Mna by fakt zaujímalo či aj niekoho privedú, za týžden začína liga a stred zalohy potrebujeme nutne posíliť, so stopermi by sme to ešte jakštak ustáli,možno aj utokom ale tá záloha...

  • Mohli by skúsiť ešte raz prilákať Rafinhu z FCB. Tá sa ho chce i tak zbaviť. Alebo ho stiahnúť aspoň na hosťovanie *31*

  • V odpovědi na: Harakant

    Este Macelino ho chcel ale Lim ho zamietol. Takze nepredpokladam, ze teraz bude Rafinha moznost. Naviac si myslim, ze v momentalnej situacii bud pride Capoune alebo nikto do stredu pola. Z pohladu vedenia v strede mozu hrat: Rancic, Soler, Kondo, Wass, Esquerdo, alex carbonell. Cize mozno si povedia ze na 2 sutaze (kde CDR ani hrat velmi nechcu) to je dost a zaroven tym ukazeme, ze stojime za svojim projektom - stavkou na mladych. Cize ak pride niekto, tak velmi lacny a zaroven z maleho klubu (aby nemal vysoke platove naroky).