The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Graciova Valencia začala těsným vítězstvím

Graciova Valencia začala těsným vítězstvím


VIDEO - Netopýři včera sehráli první přípravné utkání před nadcházející sezónou 2020/2021. Jak už to tak bývá, tak sestavy Los Che v obou poločasech byly dosti experimentální. Ani výkon nebyl úplně ideální, ale přesto se Netopýrům nakonec podařilo zvítězit, když jediný gól utkání vstřelil ve druhém poločase Manu Vallejo. V článku je vloženo video se sestřihem utkání.

Do prvního poločasu vyslal trenér Javi Gracia sestavu ve složení Jaume Domenech, Thierry Correia, Mangala, Gabriel, Centelles, Racic, Esquerdo, Yunus Musah, Guedes, Kangin Lee a Maxi Gomez. Mimochodem sedmnáctiletý Yunas je dle dostupných zdrojů prvním Angličanem, který kdy oblékl dres Los Che.

Zápas začal jasnou dominancí Valencie, ovšem ke gólu to nevedlo. Bez úspěchu skončily například dva pokusy Maxi Gomeze či jedna nebezpečná střela Urose Racice. Překonat brankáře Castellonu se pokusil i Kangin Lee, ale ani on neměl štěstí. Ještě méně ho pak měl po čtvrthodině hry, kdy musel střídat, pravděpodobně kvůli nějakým svalovým problémům. Na hřišti ho nahradil Manu Vallejo, přičemž tato změna valencijskému útoku rozhodně neuškodila, neboť bývalý hráč Cadizu předváděl své tradiční nasazení a agresivitu. Ovšem ani Castellon, který bude v nadcházející sezóně nováčkem Segunda Division, nebyl v první půli bezzubý. Jednou jim pomohl chybou jeden z těch nejzkušenějších ve valencijské sestavě, a to stoper Gabriel, no soupeř samostatný nájezd z úhlu nedovedl do úspěšného konce. O chvíli později pak další střela Castellonu jen těsně minula tyč branky kapitána Los Che. K dovršení všeho se pak rozezvučelo břevno valencijské branky.

Do druhého poločasu Javi Gracia téměř úplně proměnil sestavu, ze základní sestavy prvního poločasu zůstali jen Yunus, který se z pravého kraje záložní řady přesunul na její levý kraj, a Racic a dál pokračoval i Manu Vallejo, který v průběhu první půle vystřídal Kangina Lee. Kompletní sestava z druhého poločasu pak měla podobu Cillessen, Piccini, Guillem Molina, Guillamon, Gaya, Koba, Racic, Wass, Yunus, Sobrino a Vallejo. Téměř po roce si tak za Netopýry zahrál prvý bek Cristiano Piccini. Stoperská dvojice pak hrála ve složení, v jakém se v minulé sezóně často setkala v zápasech rezervního celku VCF Mestalla. Kapitánskou pásku pak od Domenecha převzal Gaya.

Valencia si postupem času vytvořila šance i v obměněné sestavě. První nebezpečnou situaci pro brankáře Castellonu přinesl průnik valencijského kapitána, který se prokličkoval až ke střele, která bohužel neměla gólové zakončení. Soupeř měl pro změnu blízko k otevření skóre po chybě Guillema Moliny, ale Cillessen zůstal nepřekonán. Pak se však opět dostala ke slovu Valencia. Nejdříve Koba předvedl svoji kopací techniku z volného přímého kopu, po kterém rozezvučel břevno. Skórovat mohl i Hugo Guillamon, který pro změnu nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu valencijských Netopýrů. Nakonec se však Valencia gólového úspěchu přece jen dočkala v 77. minutě, kdy u pravé lajny zasprintoval Daniel Wass hrající tentokrát pravý kraj záložní řady a předložil míč před hostující branku, kde ho šikovně trefil Manu Vallejo, který tak otevřel skóre. A vlastně i uzavřel, neboť víc gólů už na Estadio Antonio Puchades v Paterně nepadlo.

Nový trenér Javi Gracia tak ve svém prvním utkání na lavičce Los Che dovedl tým k hubenému vítězství 1:0. K vidění byly pozitivní věci, ale i nedostatky, ovšem tak už to v úvodních přípravných zápasech před novou sezónou bývá. Valencii v létě odešlo několik důležitých hráčů a řada dalších není zdravotně v pořádku, tedy Gracia nemohl svoji největší sílu vyzkoušet, ani kdyby to původně zamýšlel. Uvidíme, jak se Valencia posune do dalšího přípravného utkání, které sehraje v pátek 28. srpna ve 20:00 proti Villarrealu.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.