The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

První přípravný zápas sehraje Valencia dnes večer proti Castellonu

První přípravný zápas sehraje Valencia dnes večer proti Castellonu


Netopýři se již skoro dva týdny připravují na novou sezónu a nyní nadešel čas, aby poprvé veřejně předvedli, jak se bude tým pod trenérským vedením Javiho Gracii prezentovat. Soupeřem Valencie bude v Paterně Castellon, který bude v příští sezóně nováčkem Segunda Division. První přípravné utkání Netopýrů před sezónou 2020/2021 bude odehráno již dnes, tedy v sobotu 22. srpna s výkopem v 19:00.

I předsezónní příprava valencijských Netopýrů je samozřejmě ovlivněna přetrvávajícími protikoronavirovými opatřeními. Valencia se tak na nadcházející sezónu připravuje v domácím prostředí v Paterně, a tam také, na stadionu, kde tradičně sehrává své zápasy rezervní tým VCF Mestalla, přivítá prvního soupeře v rámci přípravy na ligový ročník 2020/2021.

Tímto soupeřem je regionální konkurent Castellon, pro kterého nebude prostředí Estadio Antonio Puchades v Paterně neznámé, vždyť tam v posledních letech jezdíval jako soupeř valencijské rezervy v Segunda Division B. To však už do budoucna platit nebude, neboť v uplynulé sezóně výrazně poznamenané koronavirovou pandemií si vybojoval postup do druhé nejvyšší ligové soutěže a v sezóně 2020/2021 bude nováčkem v Segunda Division, kam se vrátí po dlouhých deseti let, přičemž většinu z uplynulé dekády strávil dokonce v Tercera Division. Hledat v jejich kádru známá jména je věc složitá, nicméně valencijským fanouškům by mohl být alespoň trochu známý defenzivní záložník Marc Castells, který je odchovancem Netopýrů, nicméně si za jejich první tým nikdy nezahrál. To se naopak podařilo stoperovi Carlosi Delgadovi, který si za Los Che připsal v roce 2012 debut dokonce rovnou v Lize mistrů v utkání proti Lille. Dnes se ho však nedočkáme, neboť aktuálně z Castellonu hostuje až v daleké Indii v celku Odisha FC. Ovšem nejznámější jména na straně dnešního soupeře nalezneme v jeho úřednickém sektoru, sportovním ředitelem je tam totiž bývalý stoper Angel Dealbert, který byl v letech 2009 až 2012 Netopýrem. K poslednímu vzájemnému zápasu došlo v roce 2013, k poslednímu soutěžnímu vzájemnému zápasu pak dokonce v roce 2003.

Nyní se však pojďme podívat na Valencii před prvním přípravným zápasem. Nový trenér Javi Gracia se snaží hráče o své filozofii přesvědčit již téměř dva týdny. Ovšem nepracuje se mu jistě lehce, protože za prvé má řada Netopýrů nějaké větší či menší zdravotní komplikace a za druhé neví, koho mu vedení klubu ještě prodá. Prozatím již oproti loňskému týmu odešli na Mestalle hostující Jaume Costa a Alessandro Florenzi, potom Ezequiel Garay, jemuž nebyla prodloužena smlouva, a dále prodaní Ferran Torres, Francis Coquelin a Dani Parejo.

Když se podíváme na poslední tréninky před dnešním utkáním proti Castellonu, tak v pátek se poprvé na trávníku představil Jason, který měl po hostování v Getafe prodlouženou dovolenou, neboť madridský celek ještě v srpnu účinkoval v dohrávající se Evropské lize. Dále se v pátek k týmu připojili další mladíci z rezervy Hugo Gonzalez a Fran Perez, kteří tak v předsezónní přípravě doplnili své další spoluhráče z VCF Mestalla, kteří se s valencijským áčkem připravují již od začátku této přípravy. Jejich přítomnost je důležitá, neboť řada hráčů se do přípravy prozatím plnohodnotně nezapojila kvůli různým zdravotním problémům. To se týká Geoffreye Kondogbii, Carlose Solera, Denise Cherysheva, Kevina Gameira a Mouctara Diakhaby. Na pátečním odpoledním tréninku pak navíc scházeli i Rodrigo Moreno a Lato, kteří ještě toho dne dopoledne normálně trénovali. Uvidíme tedy, kteří hráči se vlastně proti Castellonu představí. Mimochodem trenér Gracia prý tíhne například i k rozestavení 4-2-3-1. Především by však rád zpevnil v loňské sezóně až příliš prostupnou defenzivu.

Jak již bylo zmíněno v úvodu tohoto článku, tak k výkopu prvního přípravného utkání Los Che před sezónou 2020/2021 dojde dnes, tedy v sobotu 22. srpna, a to v 19:00. Zápas proti celku CD Castellon má být možné sledovat mimo jiné prostřednictvím oficiální aplikace klubu i na jeho webu. Mimochodem v tuto chvíli již známe i termín druhého přípravného utkání, ve kterém bude Valencii soupeřem Villarreal, kam před pár dny od Los Che přestoupili Dani Parejo a Francis Coquelin, kteří se tak v šatně Žluté ponorky připojili k dalším bývalým Netopýrům, jimiž jsou Raul Albiol, Paco Alcacer a Jaume Costa. Proti Villarrealu se Valencia postaví v pátek 28. srpna ve 20:00.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.