The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia bude hájit domácí neporazitelnost proti Bilbau

Valencia bude hájit domácí neporazitelnost proti Bilbau


Ve středu čeká na Valencii už další utkání. Ve 33. kole zůstanou Netopýři doma na Mestalle a soupeřem se stane Athletic Bilbao, který právě Netopýrům dýchá na záda. V kabině domácích bude nejspíše velmi hustá atmosféra. Podaří se i přesto Valencii udržet domácí neporazitelnost? Utkání začína od 19:30.

Valencia ztratila přímý kontakt s pohárovou Evropou

Další fiasko si na svoje konto připsala Valencia. V posledním kole tým vedený trenérem Celadesem absolutně nezvládl lokální derby proti Villarrealu. To dalo konečně ledovce do pohybu a Celadas byl propuštěn z pozice trenéra. Náhradou je velice známý Voro, který Valencii už vedl několikrát ve špatných časech.

Valencii stále patří 8. pozice v tabulce, ale pronásledovatelé se příblížili a pohárové pozice se naopak vzdalují. Na záda Netopýrům nyní dýchá Athletic Bilbao, který bude přímým soupeřem v tomto kole. Granada zůstává stále 3 body v závěsu. Bohužel ztráta na 4. pozici se opět o jeden bod prohloubila, nyní už na rozdil 8 bodů. Getafe a Villarreal se také vzdalují a na dostřel zůstává už pouze Real Sociedad.

Vypadá to, že sedmé misto nebude zajištovat postup do Evropské ligy

Ještě před několika týdny by sedmé místo mohlo Valencii alespoň posunout do kvalifikace EL, ale nyní už tomu tak není. Real Sociedad je také ve velkých nesnázích a v červnu uhrál pouze 1 bod za remízu s Osasunou. To sesunulo postupem času Sociedad až na 7. pozici v tabulce a to znamená, že v současném stavu do EL postupuje Getafe a Villarreal plus výherce poháru Copa del Rey. Ve finále Copy del Rey se utká Real Sociedad a Athletic Bilbabo. Z toho vyplývá, že Los Che by se za takové situace muselo umístit minimálně na 6. pozici v tabulce, pokud si chce zahrát v příšítm ročníku evropské poháry.

Do konce sezóny už bez Gayi?

V posledním utkání se zranil Jose Gaya a musel v 41. minutě odsoupit z utkání. Druhým obráncem pro tuto pozici je Jaume Costa a zároveň se jedná i posledního hráče, který má s totou pozicí zkušenosti. Tedy veškerá zodpovědnost nyní leží na jeho bedrech. Mezi další absence patří tradičně Garay a Piccini. Z marodky se vrátil Diakahby, k dispozici bude znovu i Mangala, který si odpykal svůj trest. Mezi záložníky a útočníky žádné absence hlášené nejsou, tedy se nabízí volná ruka při výběru. Po restartu sezóny ještě ani jednou šanci nedostal Ruben Sobrino, Thierry Correia, Manu Vallejo a Jaume Domenech, potažmo ještě Vicente Esquerdo a Javi Jimmenez.

Athletic Bilbabo vsází letos na dobrou obranu

V této sezóně v utkáních Athletica Bilbao moc gólu nebylo k vidění. Dobře pracující obrana je třetí nejpevnější v La Lize, která propustila zatím pouze 28 branek. Lépe už je na tom pouze Atletico Madrid a Real Madrid. Co se týče úspěchu v útoku, tak zde bychom mohli hodnotit tým jako průměrný. Zatím se podařilo hráčům vstřelit pouze 36 branek.

Jedním z důvodů může být i to, že matador Aritz Aduriz se rozhodl ukončit v březnu fotbalovou kariéru. Všechny útočné povinnost byly přeneseny hlavně na Inaki Williamse a Ikera Muniana, ale těm se zatím nijak extra střelecky nedaří. Proto nejlepším střelcem týmů je záložník Raul Garcia.

Na začátku sezóny Bilbao pobývalo na vyšších pozicích v tabulce, ale postupem času se propadlo ke středu tabulky. Po restartu sezóny se snaží tým dostat na vyšší pozice, z posledních 5 zápasů zisk 8 bodů je dostatečný k postupu vzhůru tabulkou a v tomto kole má šanci se vyšplhat až na 7. pozici v tabulce.Na hřišti soupeře se Bilbau v této sezóně podařilo zvítězit pouze dvakrát z 16 pokusů a vypadá to, že nyní je vhodná příležitost ke zlepšení této statistiky.

Základní informace

Valencia CF - Athletic Bilbao; 33. kolo La Ligy 2019/2020; středa 1. 7. 2020 v 19:30

Předpokládané sestavy

Valencia: Cillessen, Costa, Guillamon, Pualista, Wass, Guedes, Parejo, Coquelin, Soler, Rodrigo, Gomez

Bilabo: Simon, Berchiche, Alvarez, Nunez, Marcos, Vesga, Lopez, Cordoba, Munian, Lekue, Williams

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

 

Image may contain: 1 person, text

  • Rozmýšľam. Či sa mi oplatí pozerať tento zápas. Pravdepodobne to bude ďalší bolehlav a ďalšia prosba o vypichnutie očí. Stojí mi to za to? Človek nikdy nevie veru ako to dopadne, ale stojí mi to za to? *34*

  • No ofenzivní mašina z Valencie asi najednou lusknutím prstů nebude, takže to pěkná podívaná nejspíš taky nebude, ale já bych si to stejně pustil, respektive pustím, a to čistě z toho důvodu, abych viděl, jestli budou Netopýři hrát po trenérské výměně s větším nasazením. Jinak samozřejmě jde o hodně důležitý zápas, ale to pro nás budou všechny do konce sezóny. No teda pokud se jich pár prohraje, tak ty další už důležitý nebudou, protože na Evropu už nebudeme moct dosáhnout, ale to si nebudeme zatím připouštět že *9*

    Jinak Vicente Esquerdo si už po koronapauze zahrál *35*

  • V odpovědi na: ruty

    Třeba se dneska párkrát ukopnou a potom to nějak ubrání :D
    Jinak na ty dvě minuty proti Osasuně jsem nějak opomněl, máš pravdu*15*