The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Po nucené přestávce se fotbal vrací, Valencia začne doma v derby proti Levante

Po nucené přestávce se fotbal vrací, Valencia začne doma v derby proti Levante


Dlouho očekáváný návrat fotbalistů na hřiště se uskuteční i ve Španělsku. Déle než tři měsíce byla La Liga přerušena a nyní nastává čas pro pokus o dohrání soutěžního ročníku. K uzavření současného ročníku zbývá odehrát ještě 11 kol. V pátek pozdě večer proběhně valencijské derby, konkrétné od 22:00.


Zpátky na hřiště

Tříměsíční pauza dokáže změnit mnoho z toho, na co jsme byli předtím navyknutí. Forma jednotlivých hráčů a potažmo klubů může být nyní zcela jiná. Změnu by jistě přivítala Valencia, která v této sezoně je aktuálně na 7. místě, ale určitě se svými výkony nebyli hráči spokojeni. Fanoušci byli svědky několika velmi špatných výkonů a proher. Například v únoru byli Netopýři poražení od Getafe i Realu Socieadad tříbrankovým rozdílem. Takové porážky od přímých konkurentů v tabulce mohou v konečném umístění hrát zásadní roli.

Valencia na 7. místě má na kontě 42 bodů a čtyřbodový náskok před dalším v pořadí Villarrealem. V opačném směru Valencia ztrácí 3 body na Atletico Madrid, 4 body na Getafe a Real Sociedad, 5 bodů na třetí Sevillu. Tedy je zde stále velká šance se posunout směrem k Lize mistrů. Páteční soupeř Levante se nechází těsně za středem tabulky. Zisk 33 bodů stačí momentálně na 13. místo s dostačným odstupem od pásma sestupu a také s velkou ztrátou na Evrospké poháry. V předešlých dvou sezónách městský rival skončil na 15. místě v obou případech, tedy s momentálním umístěním bude vedení klubu spokojené.

Téměr v plné sestavě zpět do boje

Během letošní sezóny se Los Che potýkalo se silně zastoupenou marodkou. Vynucená pauza byla využita k uzdravení mnoha zraněních, tedy Valencia dostala druhou šanci předvést, jestli v nejlepší sestavě mají ještě herní sílu. Po dlouhé době si Albert Celades může vybírát, které hráče pošle na hřiště a kteří se nedostanou ani na soupisku. I když do začátku zápasu zbývá pouze několik hodin, tak soupiska ještě nebyla zveřejněna. Kvůli zranění by měl chybět dnes večer Garay a Piccini. Gabriel Paulista také řeší zdravotní potíže a večer spíše nebude připraven naskočit do zápasu. S jistotou můžeme oznámit absenci Kondogbii, a to kvůli žlutým kartám. Všichni ostatní nejmenovaní hráči by měli být do uktání připraveni a nechme se překvapit, kterých 23 hráčů se dostane na soupisku a následně kterých 11 hráčů do základní sestavy.
Levante bude postrádat pouze jednoho hráče. Kvůli zranění se na hřiště určitě nedostane Ivan Lopez, který vlastně chybí po celou dobu seźony. Údernou silou soupeře, která by mohla potrápit obranu domácích je složení útočníků Marti Roger a Borja Mayoral. První jmenovaný se dokázal prosadit 11krát, druhý jmenovaný vstřelil zatím 5 branek. Naopak se vůbec nedaří Sergio Leonovi, který vstřelil pouze jednu branku v letošní sezóně.

Valencia byla doma dlouho neporažena a Levante je na Mestalle dlouho bezzubé

V posledních deseti domácích utkáních Valencia nebyla na svém stadionu poražena. Levante nedokázalo zvítězit na Mestalle už po dlouhých 17 utkáních. Z tohoto pohledu je v pátek večer favoritem určitě Valencia, ale při restartu sezóny se může stát cokoliv.

Základní informace

Valencia CF - Levante UD; 28. kolo La Ligy 2019/2020; pátek 12. 6. 2020 ve 22:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Cillesseon, Gaya, Diakhaby, Mangala, Wass, Soler, Parejo, Coquelin, Ferran, Rodrigo, Gomez

Levante UD:Abarisketa, Tono, Gonzalez, Postigo, Miramon, Bardhi, Campana, Vukčevič, Morales, Roger, Mayoral

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

 

  • Důležitý, ale zároveň hodně ošidný zápas. Co na tom, že Levante na Mestalle nikdy nezvítězilo, když se dnes bude hrát bez diváků, to výhodu domácího prostředí dost stírá.

    Jinak Valencia bohužel nemůže předvést sílu v ideální sestavě. Už jen absence Garaye by byla znát, no a když nebude ani Gabriel, to už je hodně špatný. Jinak ve Španělsku předpokládají stoperskou dvojici Diakhaby a Guillamon. Na Mangalu by se tak zase nedostalo. Dále se v základu očekává Florenzi místo Wasse, Guedes místo Ferrana a možná i Gameiro místo Gomeze. Ferran a Gomez jsou po zranění a možná spíš půjdou do zápasu až jako střídající. Wasse chce Celades ve zbytku sezóny využívat spíš ve středu zálohy.

  • Uz se nemohu dockat!!! Ale Diakhaby-Guillamon na stoperu, z toho budu krvacet z oci *25*