The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia v Logrones odstartuje cestu za obhajobou titulu v Copa del Rey

Valencia v Logrones odstartuje cestu za obhajobou titulu v Copa del Rey


Tento týden se do letošního ročníku Copa del Rey zapojí zbývající čtveřice týmů, která se v této soutěži v aktuální sezóně ještě nepředstavila, přičemž řeč je samozřejmě o účastnících španělského Superpoháru. Tedy i o Valencii jakožto úřadujícím šampionovi Copa del Rey. První překážkou Netopýrů v cestě za případnou obhajobou je třetiligový celek UD Logrones. Utkání bude mít výkop ve středu 22. ledna ve 21:00.

Novinky v Copa del Rey

Španělská pohárová soutěž přinese v této sezóně několik změn oproti letům dřívějším. Hlavní změnou je pravděpodobně to, že až po semifinále se bude hrát v každém kole jen na jeden zápas, přičemž dosud to bylo tradičním pohárovým systémem doma a venku. Tak se bude v této sezóně hrát pouze v semifinále. Jinak vždy o postupujícím rozhodne jediný zápas, jehož hostitelem bude tým z nižší soutěže (což bylo uplatněno například nyní v případě Valencie). Pokud se střetnou dva týmy ze stejné soutěže, tak hostitelem je tým, který byl z osudí tažen jako první.

Další změnou, která se týká v této sezóně konkrétně a jenom Valencie, je to, že úřadující šampion bude na dresu nosit připomenutí svého triumfu, a to v podobě zlatého odznaku. Takovéto označení úřadujících šampionů známe například z mistrovství světa či ze světového šampionátu klubů. Jak vypadá zakomponování zlatého odznaku do dresu Los Che vidíte v detailu na úvodním obrázku tohoto článku.

Španělská pohárová soutěž v této sezóně přináší do hry i možnost čtvrtého střídání, ale trenéři by ho mohli využít pouze v tom případě, že by zápas došel do prodloužení. Během základní devadesátiminutovky zůstává zachován počet maximálně tří střídání na jeden tým.

V neposlední řadě bude speciální i míč, se kterým se v rámci Copa del Rey bude hrát. Herním náčiním totiž bude míč Uniforia od společnosti Adidas, který byl vyroben pro letošní evropský šampionát.

Z valencijského tábora

Na začátku nového roku se nálada příznivců Los Che rychle změnila z lehce optimistické na silně pesimistickou. Valencia totiž sice v prvním zápase roku 2020 porazila v ligovém utkání Eibar těsně 1:0 a posunula se na příčky zajišťující pohárovou Evropu, ale následně v semifinále španělského Superpoháru předvedla proti Realu Madrid výkon bez jakéhokoliv nasazení či zápalu pro hru a prohrála 1:3, no a návrat do kolotoče La Ligy dopadl teď v neděli ještě hůře, neboť na hřišti zachraňující se Mallorcy Netopýři prohráli dokonce 1:4. V tabulce se tak propadli na 7. místo, přičemž za tak mírný propad mohou děkovat především svým soupeřům z popředí ligové tabulky, neboť ti rovněž spíše ztráceli.

Teď je tu však Copa del Rey. Jak se k ní Valencia postaví? Mezi fanoušky Netopýrů je časté přesvědčení, že snad majoritní akcionář Peter Lim týmu zakazuje snažit se v pohárové soutěži postupovat do dalších kol, aby se mohli soustředit na ligové boje o postup do Ligy mistrů. Tyto myšlenky přišly s koncem trenéra Marcelina na Mestalle. Nejúspěšnější trenér Valencie posledních let totiž po svém konci na začátku září loňského roku řekl, že začátkem jeho konce u Netopýrů byl právě triumf v Copa del Rey, který si Lim až tak nepřál. Těžko říct jaká je pravda, ale vyvrátit tyto myšlenky mohou jen hráči na hřišti, a to dobrým výkonem a postupem v soutěži.

Trenér Celades stále nemá k dispozici kompletní kádr. Sice se uzdravil Garay, ale na marodce dále pokračují Guedes, Vallejo, Piccini a Rodrigo. Po utkání na Mallorce nebyl stoprocentně fit Cheryshev a v nominaci na Logrones chybí. Kondogbia měl pro změnu špatné pocity po včerejším tréninku a rovněž se v úvodním utkání Valencie v této sezóně Copa del Rey neukáže. V neposlední řadě bude chybět i Gabriel Paulista, který dostal od Celadese volno na odpočinek před těžkým ligovým zápasem proti Barceloně. Jak by tedy mohla vypadat sestava? V bráně by po delší době mohl dostat příležitost Cillessen. V obraně na svoji šanci čekají především Mangala, Costa a Correia. V záloze pravděpodobně nebude chybět Parejo, protože pro víkendový zápas proti Barceloně je beztak vykartován, takže bude mít prostoru pro odpočinek dost. Naopak na hřišti by se mohli objevit například Soler a Lee. V útoku pak uvidíme, zda se třeba až do základu protlačí Sobrino.

Kompletní nominace Valencie k utkání Copa del Rey proti UD Logrones: Domenech, Cillessen, Garay, Mangala, Diakhaby, Correia, Gaya, Costa, Wass, Parejo, Soler, Coquelin, Kangin Lee, Ferran, Esquerdo, Gameiro, Gomez, Sobrino.

Z tábora soupeře

Zatímco na valencijské straně panují před vstupem do pohárové soutěže vzhledem k výkonům z poslední doby jisté obavy, v Logrones mohou být v klidu. V Copa del Rey již úspěšně zvládli přejít přes dvě kola a ve své skupině Segunda Division B jsou na úplném čele. Mohla by být jejich situace v nějakém ohledu lepší? Snad ani ne, takže do zítřejšího utkání proti obhájci pohárového titulu mohou jít s tím správným odhodláním.

Logrones se tedy zítra v tomto ročníku Copa del Rey představí už potřetí, no rovněž potřetí to bude na vlastním hřišti. Na úvod zítřejší soupeř Valencie vyřadil Marino de Luanco, což je rovněž třetiligový celek, po výsledku 2:1. O góly vítězů se postarali Andy a Inaki. V dalším kole na Logrones čekala větší výzva, neboť na sever Španělska přicestoval Cadiz, který je aktuálně vedoucím celkem druhé nejvyšší španělské soutěže, tedy Segunda Division. Hosté se už během první půle dostali do jednobrankového vedení, ale Logrones se podařilo vyrovnat v 89. minutě gólem Andera Vitorii a následně slavilo postup po penaltovém rozstřelu.

Ve 2. skupině Segunda Division B je celek UD Logrones na úplném čele tabulky se ziskem 45 bodů za zápasovou bilanci 13-6-2 při skóre 40:16. Na nejbližšího pronásledovatele, jímž je celek Cultural Leonesa, má tříbodový náskok. Za tímto vedoucím duem je s ještě větším bodovým odstupem seřazena hned čtveřice rezervních celků prvoligových klubů, a to Athleticu Bilbao, Realu Valladolid, Realu Sociedad a Osasuny. Logrones má druhý nejlepší útok a nejlepší obranu ve své skupině Segunda Division B. Nejlepšími střelci týmu jsou v třetiligové soutěži Ander Vitoria (8 gólů) a Andy (7 gólů).

Vzájemné zápasy

Soupeř Valencie byl založen sice teprve v roce 2009, no s Netopýry se během své krátké historie střetne v rámci španělské pohárové soutěže již podruhé, přičemž i minule se tak stalo v rámci šestnáctifinále. Tehdy běžela sezóna 2010/2011. Rozdíl byl v tom, že se hrálo tradičně na dva zápasy. Valencia začala na hřišti soupeře, kde zvítězila 3:0. O góly se postaral dvakrát Aritz Aduriz a jeden přidal Vicente. Netopýři tehdy hráli v následující sestavě: Moya, Miguel, Dealbert, Maduro (Stankevicius), Jordi Alba, Joaquin, Albelda, Banega, Mata (Vicente), Chori Dominguez a Aduriz (Soldado). Valencia tedy měla vykročeno za postupem už po prvním utkání, no suverénně zvítězila i v domácí odvetě, a to 4:1. Hvězdou zápasu byl Isco, který v tomto utkání debutoval za valencijské áčko a hned vstřelil dva góly. Dále se za Valencii prosadili ještě Vicente a Feghouli. V odvetě hrála Valencia v následující sestavě: Guaita, Bruno, Stankevicius, Dealbert, Jordi Alba, Maduro, Tino Costa, Pablo Hernandez (Feghouli), Isco (Ivan Rubio), Visente, Paco Alcacer.

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.