The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Cillessen nebo Jaume? To se dozvíme zítra v poledne v utkání proti Mallorce

Cillessen nebo Jaume? To se dozvíme zítra v poledne v utkání proti Mallorce


Nacházíme se přesně v polovině této sezóny. Jarní část nabídne spoustu utkáních Valencie, jelikož kromě ligových zápasů uvidíme ještě hráče účinkovat v Lize mistrů a poháru Copa del Rey. V neděli je na programu ligové utkání proti Mallorce, ve kterém si Netopýři budou chtít pohlídat svoje postavení v nejlepší šestce. Utkání začíná v neděli v pravé poledne.

Situace před utkáním

Valencia si v posledním kole polepšila. Po mnoha nabídnutých šancí se posunout do nejlepší šestice, konečně Netopýři toho využili. Udržet si svoje postavení nebude vůbec jednoduché, protože Getafe, Athetic Bilbao a Villarreal jsou v těsném závěsu. Na druhou stranu je zde i možnost si svoje postavení o jednu příčku polepšit, protože Real Sociedad má momentálně stejný počet bodů na svém kontě.

Netopýři si v posledním zápasech drží slušnou formu. Dokonce v posledních pěti soutěžních kolech nasbírali na své konto nejvíce bodů ze všech 20 účastníku La Ligy. Dokázali porazit v derby Villarreal a Levente, následně pár vteřin chybělo i k poražení Realu Madrid. Poté naopak Los Che zachránilo svůj výsledek proti Valladolidu v posledních vteřinách a v posledním ligovém utkání přemohli Eibar.

Nedělním soupeřem je Mallorca, která naopak v posledních pěti utkáních měla nejhorší formu. Uhrála pouze jeden bod za remízu se Celtou Vigo. Ostatní čtyři utkání prohrála, jednalo se o utkání proti Barceloně, Realu Betis, Seville a Granadě. Takto špatné počínání je odsoudilo až na 17. pozici v tabulce, tedy budou bojovat na jaře o záchranu. Mallorca na stadionech soupeře zatím získala pouze jeden jediný bod, ale na domácím stadionu se jim daří znatelně lépe.

Polovina měsíce ledna je pryč a zatím v kádru Valencie neproběhla žádná změna, co se do nákupů a prodejů týče. Pozitivním faktem je, že se vrátili z marodky někteří hráči a bude zajímavé sledovat, kdo bude dostávat více herních příležitostí. Prvním sledovaným postem, o kterých se svádí boj, je post brankáře. Jaume se opět přihlásil o místo jedničky, zatímco Cillessen byl zraněný. Pro utkání je nově dostupný Cheryshev, Ferran Torres a také Kangin Lee. Pro pozici levého záložníka se bude znovu hlásit Cheryshev. Nebude to pro něj ale lehké, jelikož Ferran Torres se v posledních zápasech solidně rozehrál. Navíc se z marodky vrátil i Kangin Lee, který bude chtít také pravidelně hrát.

Bohužel se v posledních dnech zranil Garay, který do utkání nenastoupí. To platí stejně i pro Picciniho, Guedese, Manu Valleja a Rodriga. Dostupní jsou tedy jenom tři útočníci Gomez, Gameiro a Sobrino. Z rozhodnutí trenéra se na soupisku nevešel Correia, jelikož dostal na soupisce tentokrát přednost Mangala, aby byl k dispozici třetí stopér.  

Vzájemné zápasy

Na podzim se oba týmy střetly ve třetím kole La Ligy. Jendo se o první vítězství Valencie v této sezóně. Mallorca předvedla solidní výkon, orazítkovala dvakrát branku Cillessena, což bylo velké štěstí pro domácí. Následně ale Mallorca provedla dvě zásadní chyby. Dvakrát umožnila Parejovi zahrávat penaltový kop a kapitán Netopýrů obě dvě proměnil. Nakonec to byly jediné dvě branky, které v utkání byly k vidění, a tak utkání skončilo výsledkem 2:0 pro domácí Valencii.

Základní informace

RCD Mallorca – Valencia CF; 20. kolo La Ligy 2019/2020; neděle 19. 1. 2020 ve 12:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Cillessen, Gaya, Paulista, Diakhaby, Wass, Ferran Torres, Parejo, Coquelin, Soler, Gomez, Gameiro

RCD Mallorca: Reina, Sedlar, Raillo, Valjent, Junior, Sevilla, Rodriguez, Baba, Gamez, Kubo, Budimir

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.