The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Moriba je novou posilou Valencie

OFICIÁLNĚ: Moriba je novou posilou Valencie


Valencia dotáhla do zdárného konce jednání o hostování Ilaixe Moriby z RB Lipska. Tým z východu Španělska tak dnes oznámil přestup skrze své webové stránky.

Teprve devatenáctiletý středový záložník se usídlí ve Valencii po zbytek sezóny a kouči Bordalásovi bude k dispozici od neděle.

Moriba je odchovancem akademie FC Barcelona, z níž putoval minulé léto za 16 milionů eur právě do německého Lipska, kde si však v první polovině letošní sezóny příliš nezahrál, a proto padlo v úvahu hostování.

Moriba byl jedním z talentů Afrického poháru národů, kde byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem skupinové fáze a patří mezi nejtalentovanější mladé hráče. Ve svém útlém věku je portálem transfermarkt oceněn na 20 milionů eur. Kromě Guinejského občanství má rovněž Španělské.

Ve Valencii nahradí Moriba odcházejícího Daniela Wasse. Zatím není známo, zda je součástí hostování i nějaké opce na přestup.

  • Mám velkou radost, ale chce to víc informáci ohledně přestupu, nikde nic neni *7* Nějaké opce na další rok a nebo na přestup *15*

  • Opcia nákupu nepripadá do úvahy, kedže hráč v minulé leto prestúpil z FC Barcelony za 16M€. Jedine ako sa písalo v médiach, že v prípade dobrých výkonov sa bude dohadovať o predĺžení pôžičky.

  • Neznám ho, nevím jak hraje. Každopádně bez opce na přestup, jakože podle všeho ji nemáme... To za mě bude zbytečný hráč na půl sezóny... Jen těžko nás bude táhnout 19leté ucho ve středu pole. Chápu, že je to zase problém peněz a toho že ten šikmooký zmrd nepustí ani euro, ale i tak. Pokud by někdo koupil Gomeze za těch 20M, tak by stálo za to, zkusit na konci přestupáku někoho zkušeného z La ligy do toho středu.

  • V odpovědi na: Lucas8

    Suhlas s tvojim nazorom,aj ja pochybujem,ze nas bude tahat tento mladik,navyse ako pises bez opcie na prestup a pochybujem,ze by ho Lipsko pustilo keby bol taky dobry,bude tak akurat zohrievat lavicku a pojde po sezone naspat,neviem naco su dobre taketo hostovania,nechce sa mi verit,ze sa neda dotiahnut nieco skusenejsie

  • Moriba by sa istotne potešil, ak by *1* dotiahla na Mestallu aj jeho parťáka z národného výberu, t.j. Amadoua Diawaru od AS Rímu *24*