The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Vicente Esquerdo stráví tuto sezónu na hostování v Castellonu

OFICIÁLNĚ: Vicente Esquerdo stráví tuto sezónu na hostování v Castellonu


Valencijská rezerva bude v této sezóně působit až v páté nejvyšší španělské soutěži, což by příliš nepomohlo rozvoji talentovaných hráčů, kteří třeba už začali sbírat starty i za první tým Los Che. Proto se klub snaží hráčům, s kterými trenér Pep Bordalas ve větší míře nepočítá u áčka, najít uplatnění jinde. Jedním příkladem je záložník Vicente Esquerdo, který bude do konce června příštího roku oblékat dres Castellonu, kam zamířil na hostování.

Oba kluby dnes potvrdily vzájemnou dohodu, díky níž bude dvaadvacetiletý Esquerdo v této sezóně působit v Primera Division RFEF, což je nyní třetí nejvyšší španělská soutěž, tedy můžeme říct, že je to nástupnická soutěž zaniklé Segunda Division B. Esquerdo tak bude působit v soutěži, ve které hrál ještě v minulé sezóně za VCF Mestallu. Valencijský rezervní celek však sestoupil a vzhledem k tomu, že se v létě zrovna měnil systém španělských ligových soutěží, tak VCF Mestalla sestoupila hned o dvě úrovně. Castellon hrál v minulé sezóně dokonce v Segunda Division, ale v druhé nejvyšší španělské soutěži se neudržel. Lze však předpokládat, že se do ní klub bude chtít co nejrychleji vrátit a možná tak bude jedním z favoritů Primera Division RFEF.

Esquerdo je odchovancem valencijského klubu. Za rezervní celek VCF Mestalla začal hrát v roce 2018 a už v roce 2019 se pod vedením trenéra Alberta Celadese dočkal debutu v áčku. Za to prozatím nastoupil v sedmi ligových utkáních a ve čtyřech zápasech španělské pohárové soutěže Copa del Rey. V Castellonu by se měl dočkat dostatečného herního vytížení, neboť média přinesla informace, že pokud by valencijský záložník trávil až moc času na střídačce, tak že by Castellon musel Netopýrům zaplatit smluvní pokutu. Můžeme tak doufat, že se jeho talent bude rozvíjet. Esquerdo se v novém působišti může představit zítra večer, kdy Castellon zahájí sezónu na hřišti Albacete.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.