The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Marcos Andre novým Netopýrem

OFICIÁLNĚ: Marcos Andre novým Netopýrem


VIDEO - Až do pozdních hodin jsme si dnes museli počkat na potvrzení druhé letošní posily Valencie. Tou se stal čtyřiadvacetiletý brazilský útočník Marcos Andre, který na Mestallu zamířil z Realu Valladolid. Valencia za něho vyplatila zhruba 8 milionů eur a jeho nyní již bývalý zaměstnavatel bude inkasovat určitá procenta i v případě hráčova budoucího přestupu. Valencii se Andre upsal až do roku 2026.

Již včera večer přinášela španělská média informaci, že se všechny zainteresované strany dohodly na hráčově přestupu na Mestallu. Sám Andre na východošpanělské pobřeží přicestoval dnes před polednem a záhy zamířil na tradiční lékařskou prohlídku. Následně fanoušci Netopýrů dlouho marně čekali na nějaké nové zprávy o dokončení Brazilcova přestupu. Až před devátou hodinou večerní přijel Andre do kanceláří valencijského klubu ke konečnému podepsání smlouvy. O něco později se pak na internetových stránkách klubu objevilo oficiální oznámení hráčova přestupu: „Klub Valencia CF dosáhl dohody s klubem Real Valladolid o přestupu útočníka Marcose Andreho. Čtyřiadvacetiletý fotbalista podepsal ve středu s klubem Valencia CF novou smlouvu na pět sezón do 30. června 2026. Hráč se narodil v Brazílii a s fotbalem začínal v mládežnických kategoriích klubu Guaratingueta Futebol. Svoji profesionální kariéru pak začal rozvíjet ve Španělsku, kam dorazil jako devatenáctiletý.“

Trenér Pep Bordalas tak už skoro má svoji posilu do útoku. Proč jen skoro? Protože Los Che ještě Andreho nemohou u vedení La Ligy zaregistrovat. Brazilec totiž ještě nemá evropský pas, třebaže by již splňoval podmínky pro udělení španělského občanství. Stále se tak ještě počítá do tříčlenné kvóty pro hráče bez evropského pasu. Bohužel tu měli Netopýři před jeho příchodem už plnou. Obsadila ji trojice Maxi Gomez, Omar Alderete a Kangin Lee. Řešením má být odchod posledně jmenovaného z klubu, o čemž se usilovně jedná. Uvidíme, zda se splní Bordalasovo přání a on bude moct nového hráče nasadit už v pátečním ligovém utkání proti Deportivu Alaves. Každopádně pokud by se neblížilo úspěšné rozřešení situace kolem Kangina Lee, tak by Los Che těžko dotahovali přestup Andreho do zdárného konce. Vždyť jednání s Realem Valladolid nebyla vůbec jednoduchá. Aby poprvé od začátku září roku 2019 Valencia přivedla na Mestallu nějakého hráče na přestup, tak musela z úvodní nabídky 4 miliony eur jít až na dvojnásobnou částku.

Marcos Andre, celým jménem Marcos Andre de Sousa Mendonca, se narodil 20. října 1996 v brazilském Sao Luis, ale vyrůstal v Coroate. První fotbalové krůčky učinil ve své vlasti v menších klubech Sobradinha, Araguainu a Guaratingueta. Z posledního jmenovaného pak v roce 2015 zamířil do Evropy, a to do galicijské Celty Vigo. Z té putoval postupně na hostování do Ordenes a Logrones a v roce 2019 se na skok objevil zpět v Brazílii v Guaratinguetu, ale hned se vracel zase do Španělska, kde si ho tentokrát vyhlédl Real Valladolid. Ten ho také nejdříve poslal na hostování, a to do Mirandes, kde v Segunda Division nastřílel 12 gólů za sezónu. Pro sezónu 2020/2021 si ho tak Valladolid ponechal pro boje v nejvyšší španělské soutěži. Andre byl ze začátku střídajícím hráčem, ale postupem času se probojoval do základní sestavy a v listopadu se například střelecky prosadil ve třech zápasech v řadě. Postupně góly přispěl k vítězstvím nad Athleticem Bilbao a Granadou a k remíze se Sevillou. Mimochodem to byla bodově nejúspěšnější série Valladolidu v minulé sezóně. Možná by celek z Kastilie a Leonu měl víc takových, ale koncem prosince roku 2020 zamířil Andre na marodku a vrátil se až v dubnu roku 2021. Ve zbytku sezóny pak už byl spíše jen střídajícím hráčem a nedokázal zabránit sestupu Realu Valladolid z nejvyšší soutěže. On sám v ní však bude pokračovat, a to v dresu Valencie. Tedy až se uvolní místo pro hráče bez evropského pasu. Pak bude moci navázat na své úspěšné brazilské předchůdce ve valencijském útoku. Góly za Los Che v minulosti dávali takoví hráči jako Waldo Machado, Joel, Romario či naposledy Jonas Goncalves.

Uvítací video valencijského klubu odkazující na úspěšné Brazilce oblékající v minulosti dres Los Che: