The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Guillem Molina opustil Valencii

Guillem Molina opustil Valencii


Těsně před startem nové sezóny Valencia oznámila, že už její dres nebude dále oblékat jednadvacetiletý obránce Guillem Molina. Jeho novým působištěm se stal celek CE Sabadell, kam zamířil zadarmo, nicméně Valencia si ponechala procenta z hráčova budoucího přestupu.

Guillem Molina byl Netopýrem od roku 2014, kdy do valencijské akademie zamířil z Reusu. Postupem času se probojoval do rezervního celku VCF Mestalla. Bohužel se mu nepodařilo udělat poslední krok a stát se stálým hráčem prvního týmu, třebaže v jeho prospěch hrála skutečnost, že dokázal zahrát jak ve středu obrany, tak i na jejím kraji, a to především na pravém. U áčka jsme ho v posledních letech mohli pravidelně vidět v rámci předsezónní přípravy, a to i letos. Soutěžního debutu za první tým Los Che se dočkal v prosinci loňského roku v utkání Copa del Rey proti Terrasse. Debut to nebyl úplně nejšťastnější, neboť v 52. minutě byl za stavu 2:0 pro Terrassu vyloučen a schylovalo se tak k celkem velké ostudě. Jeho spoluhráči však navzdory oslabení dokázali výsledek otočit a zvítězili 4:2 po prodloužení. Navzdory nešťastnému debutu se Molina dostal o pár dní později do hry i v lize, když v utkání proti Seville velmi brzo střídal zraněného Eliaquima Mangalu. Později si ještě v La Lize zahrál proti Osasuně a pár minut přidal v zápasech Copa del Rey proti Alcorconu a Seville.

Nyní už tedy další zápasy za Los Che nepřidá, nově bude oblékat dres katalánského celku CE Sabadell. Ten hrál v minulé sezóně v Segunda Division, kde se však neudržel a sestoupil o úroveň níže. Ovšem nikoliv do Segunda Division B. Pyramida španělských ligových soutěží totiž prošla velkou revolucí a třetí nejvyšší španělská soutěž tak od nadcházející sezóny ponese označení Primera Division RFEF, přičemž Segunda Division B již neexistuje. Problematice restrukturalizace španělských ligových soutěží jsme se mimochodem věnovali v našem jarním článku o sestupu valencijského rezervního celku VCF Mestalla z původní Segunda Division B do nové Tercera Division RFEF, což bude až pátá nejvyšší španělská soutěž.

  • Veľká škoda tohto hráča, že sa *1* zbavuje práve aj Guillema *3* Až na ten skrat v CdR sa mi jeho vystúpenia páčili *4*

  • Po delší době se rýsovala možnost, že bychom si dokázali vychovat i nějakého pravého obránce. Dlouhodobě je tato pozice naši slabinou. Jestli letos odejde Wass, který dokáže suplovat pozici pravého beka a Piccini po jeho ročním zraněním bude tragický, tak nám zůstane jenom Correia. Takže zase pozice pravého beka bude dost na tenkém ledě, ikdyž Correia se potom na jaře docela rozehral a už se na něj nechalo do jisté míry spolehnout.

    Každopádně nejhorší na tom je, že jsme se zase zbavili hráče zadarmo (možná potom nějaké procento z dalšího přestupu). To když k nám přestoupil Correia, který v době přestupu byl možná zkušenostně stejném na tom jako Molina, tak ten šel za 12 mega a potom půlku sezony se vlastně ani na hřiště nepodíval ....