The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia už se ohlíží po možné náhradě za Guedese

Valencia už se ohlíží po možné náhradě za Guedese


Třebaže jsou po příchodu stopera Omara Aldereteho prioritami Valencie střední záložník a útočník, tak zároveň se Los Che musejí chystat na možný odchod některých svých klíčových hráčů. Několika prodejům se totiž klub kvůli špatné finanční situaci letos v létě zřejmě neubrání. Nejvíce by mohl klubovou kasu naplnit odchod Goncala Guedese. Proto už Netopýři hledají za portugalského reprezentanta náhradu. A dle Deportes Cope Valencia ji už našli.

Valencia je stále v mínusu více než 20 milionů eur. Situaci trochu zlepšil prodej Rodriga De Paula z Udinese do Atletica Madrid, z kterého poputují do Valencie zřejmě minimálně zhruba 4 miliony eur a maximálně necelých 6 milionů eur, ale i tak budou muset Netopýři prodávat. Odejít by mohli například Mouctar Diakhaby či Kangin Lee, ale větší finanční zisk by Valencii přinesl například prodej Goncala Guedese. Ten byl v druhé polovině minulé sezóny jasným tahounem týmu a vysloužil si i nominaci na Euro, ale tam bohužel neodehrál ani minutu. Což byla pro Valencii špatná zpráva, protože nemohl navýšit svoji cenu. I tak bude pravděpodobně na prodej určený jako první.

A kdo by ho mohl na Mestalle nahradit? Dle Deportes Cope Valencia u vedení valencijského klubu panuje shoda na jménu dvacetiletého ofenzivního záložníka Bryana Gila. Rodák z Barbate je odchovancem Sevilly, ale vzhledem k nabitému kádru andaluského klubu strávil poslední dvě sezóny převážně na hostováních. Nejdříve půl roku v Leganes a poté celou sezónu v Eibaru. V obou případech byl bohužel u sestupu svého klubu, nicméně po individuální stránce přesvědčoval o svém talentu. Například v baskickém klubu vstřelil 4 góly a k tomu přidal 4 asistence. Ostatně není náhodou, že byl pravidelným reprezentantem v mládežnických výběrech Španělska, že má na kontě i pár zápasů za reprezentační áčko a že bude letos v létě Španělsko reprezentovat na Olympijských hrách. Bryan Gil je univerzální ofenzivní hráč. Většinou nastupuje v křídelních prostorech, ale zvládá pokrýt i kraje zálohy či post ofenzivního záložníka. Netopýři by ho rádi získali na hostování, ideálně s opcí na přestup.

  • Prodat Guedese ze závěru minulé sezóny by byla škoda. Naopak prodat Guedese z většiny minulé sezóny, tak si toho většina z fanoušků Vale pomalu ani nevšimne *14* Těžké rozhodování. Každopádně asi se opravdu jedná o hráče, kterého by šlo nejlépe zpeněžit, pomineme-li Solera a Gayu, které chce klub snad fakt udržet.

    Co se týče Bryana Gila jako možné náhrady, tak tam bych byl pro. Ten mě zaujal už na konci sezóny 2019/2020, kdy jsme hráli s Leganes. To jsem si říkal, že bychom ho mohli ze sestupujícího Leganes koupit, no pak jsem bohužel zjistil, že byl v madridském klubu jen na hostovačce a že je kmenovým hráčem Sevilly. Škoda. A teď na konci minulé sezóny, když jsme hráli s Eibarem, tak byl v sestavě soupeře jasně nejvýraznější. Přišel až jako střídající hráč v průběhu první půle a hned tu ofenzivu Eibaru rozpohyboval. Navíc dal i gól. Jako fakt bych ho k Netopýrům bral. Jen ta jeho bilance z posledních dvou sezón, kdy se svými týmy dvakrát sestoupil, to je trochu odrazující *14* Vzhledem ke kvalitě kádru Sevilly by jeho hostovačka snad dopadnout mohla, ale o opci na odkup pochybuji. Buď nebude vůbec, nebo bude tak vysoká, že stejně bude mimo možnosti Vale.

  • V odpovědi na: ruty

    Přesně tak! Guedes pod Marcelinem vynikající, pak to šlo dolů, ale koncem sezóny zas ukázal svůj potenciál. Myslím si, že Bordalás je trenér, který by z něj dokázal opět dostat maximum, a proto by byla škoda ho prodat.

  • Škoda či neškoda, ale myslíte na to, že treba platiť podlžnosti *9* Guedes je na výstupnej rampe a podľa mňa pôjde hoc aj do Fiorentiny za tých 20M€ *37*

  • V odpovědi na: Harakant

    A má Fiorentina vůbec ještě zájem? Jsem četl, že zájem o valencijského GG (Goncala Guedese) byl ze strany Fiorentiny ve chvíli, kdy k nim jako trenér nastoupil italský GG (Gennaro Gattuso) *9* Jenomže Gattuso tam nevydržel ani měsíc a už někdy v červnu z klubu odešel, přičemž důvodem měly být spory o přestupovou politiku. Gattuso měl chtít hráče od svého kámoše Jorge Mendese, což se Fiorentině úplně nelíbilo. Ale prý tentokrát Mendes pracoval dokonce ve prospěch Valencie, protože tlačil na Fiorentinu, aby u Guedese zaplatila Valencií požadovanou cenu 30 milionů eur. Italové to však odmítali, chtěli zaplatit maximálně tebou zmiňovaných 20 milionů. Ale jestli jsou alespoň k tomu ochotní i po odchodu Gattusa, to netuším. Třeba byl Guedes jen požadavek nového trenéra a po jeho odchodu už Fiorentina zájem vůbec nemá.

  • V odpovědi na: ruty

    Možné je aj to. Nehádam sa. Neskúmal som viac situáciu... *14* Podľa mňa, ak sa vedeniu *1* nebude dariť v predajoch, tak siahnu aj bohužiaľ po menších sumách *37* Pretože pri našom vedení to je zcela zrejmé a predvídateľné... To ako keď chceli Gayu podarovať Barce za 15M€ *37*

  • Guedesa by som nechal, jeden z mála čo si dovolí 1 na 1 a keď má svoj deň, tak je vždy kľúčovým hráčom.. Akurát bude treba zabezpečiť, aby mal "svoje dni" častejšie *9*