The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Corona obhlížel možné posily na olympijském soustředění několika týmů v Marbelle

Corona obhlížel možné posily na olympijském soustředění několika týmů v Marbelle


Technický sekretář Valencie Miguel Angel Corona se minulý týden vydal do Marbelly, aby tam obhlédl možné posily pro Los Che. Nezajímal ho však tamní třetiligový tým, ale mladí hráči z celého světa. V Marbelle se totiž hned několik týmů věkové kategorie U23 připravuje na blížící se olympijský fotbalový turnaj. Dle informací ze španělského tisku se Corona zaměřil především na ofenzivní hráče Argentiny.

Sešlost talentů v Marbelle

Těžko říct, jak se budou Netopýři chovat letos v létě na přestupovém trhu. Nový trenér Pep Bordalas je sice smířen s odchody některých dobře zpeněžitelných hráčů, ale zároveň doufá, že místo nich dorazí nějaké posily. Ovšem to Javi Gracia před rokem doufal taky a všichni víme, jak to dopadlo. Nicméně zodpovědní pracovníci valencijského klubu dělají svoji práci a snaží se vhodné posily vyhledat. Zároveň doufají, že jim je pak posvětí vlastník klubu Peter Lim, ale to už není zcela v jejich moci. Každopádně jeden z hlavních mužů přestupové politiky valencijského klubu Miguel Angel Corona se za plněním svých povinností vydal se svým týmem do Marbelly, kde probíhá příprava na Olympijské hry hned několika týmů. Spolu s Coronou tam byli i zástupci mnoha dalších klubů, protože na jednom místě mohli vidět mladé hráče z Argentiny, Mexika, Asustrálie, Dánska či Saudské Arábie. Na olympijském turnaji bude z jmenovaných patřit k favoritům především Argentina, takže není překvapením, že největší pozornost skautů přitahovali právě argentinští mladíci.

Ofenzivní trio Argentiny

Dle serveru PlazaDeportiva.com byl Corona nejvíce pozorný k výkonům dvacetiletého Pedra de la Vegy, což je talentovaný hráč Lanusu, u něhož se očekává, že se letos v létě přesune do Evropy. De la Vega je univerzální ofenzivní hráč. Během své prozatím krátké kariéry se v Lanusu občas objevil i na hrotu útoku, ale ve většině případů hrál na křídlech, přičemž mu je očividně jedno, zda nastoupí na pravém nebo na levém. De la Vega je pravák, mezi jehož přednosti patří technika a rychlost. V letošním roce za Lanus odehrál 17 utkání rozdělených mezi domácí pohárovou soutěž Copa de la Liga a Copu Sudamericanu, což je jihoamerická obdoba Evropské ligy. Sice letos na klubové úrovni vstřelil jen 3 góly, ale přesto je všeobecně považován za jednoho z nejtalentovanějších v argentinském olympijském výběru. Získat ho tak nebude snadné, protože otevřít mu cestu do Evropy by chtělo hned několik klubů.

Podle serveru ElDesmarque.com Coronu krom De la Vegy zaujal i Adolfo Gaich, což je pro změnu dvaadvacetiletý čistokrevný hrotový útočník. Oba zmiňovaní hráči se gólově podepsali pod vítězství argentinského olympijského výběru nad Dánskem 2:0. Gaich svoji vlast opustil už minulý rok, kdy ze San Lorenza přestoupil jako volný hráč do CSKA Moskva. V první polovině minulé sezóny si sice zahrál v ruské nejvyšší soutěži i v Evropské lize, ale přesto se v zimě za větším herním vytížením vydal na hostování do italského Beneventa. Za CSKA Moskva se střelecky prosadil jen jednou, v Beneventu se z gólu radoval dvakrát.

Jiné jméno dává do souvislosti se zájmem Los Che deník SuperDeporte. Podle něho Corona pečlivě sledoval, jak si na trávníku vede Ezequiel Ponce. Oproti výše zmiňované dvojici je sice nejstarší, ale stále mu je teprve čtyřiadvacet let. Procestoval toho už ale opravdu dost. Na nejvyšší úrovni debutoval v dresu Newells Old Boys už jako šestnáctiletý v roce 2013. O dva roky později už přestupoval do Evropy, získal ho italský AS Řím. Začínal v rezervním celku Vlků, ale v zimě ho v rozletu zastavilo vážné zranění. Sice se z něho dostal, nicméně v prvním týmu AS Řím nikdy šanci v oficiálním utkání nedostal, třebaže byl hráčem italského celku až do roku 2019. Čas však trávil na hostováních. V roce 2016 zamířil do španělské Granady, o rok později se jeho novým působištěm stalo francouzské Lille. Po roce měnil adresu znovu a zamířil na hostování do AEK Athény. A teprve tam došlo k jeho evropskému střeleckému probuzení. Zatímco za Granadu vstřelil jen 2 góly (z toho jednou se prosadil proti Valencii) a za Lille pouze 3 góly, tak za AEK nastřílel celkem 21 gólů. Na stejné číslo se pak napříč všemi soutěžemi dostal i za dvě sezóny v dresu moskevského Spartaku, kam z Itálie přestoupil v roce 2019 za 3 miliony eur. Ve své první ruské sezóně vstřelil 11 gólů, v druhé pak 10 gólů. Ponce většinu své kariéry nastupoval jako hrotový útočník, velmi ojediněle se ale objevil třeba i na křídlech. Z pohledu Valencie je lákavý nejen bohatými zkušenostmi z různých evropských  ligových soutěží, a to i ze španělské La Ligy, ale i zkušenostmi z Ligy mistrů, kterou si zahrál s AEK Athény. Krom toho má španělský pas, takže by neubíral místo v kvótě pro hráče mimo EU.

Výběr z ostatních olympijských výběrů

Třebaže v Marbelle největší pozornost přitahovala Argentina, tak server ElDesmarque jmenuje i několik zajímavých hráčů z jiných týmů. Z mexického olympijského výběru by před sebou nadějnou budoucnost mohli mít například Jose Macias (útočník, 21 let, současný klub Deportivo Guadalajara), Erick Aguirre (levý obránce, 24 let, Pachuca), Johan Vasquez (stoper, 22 let, UNAM Pimas) či Alexis Vega (útočník, 23 let, Deportivo Guadalajara). Zmínky se ze strany serveru ElDesmarque.com dočkali i hráči dalších olympijských výběrů, z pohledu evropského fanouška řekněme exotičtějších. V národním týmu Saudské Arábie nastupuje Ayman Yahya (20 let, křídlo, Al-Nassr), zatímco dres Austrálie obléká Caleb Watts (19 let, střední záložník, Southampton), který má i anglické občanství.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.