The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencijská brankářská trojka bude příští sezónu zřejmě z Gruzie

Valencijská brankářská trojka bude příští sezónu zřejmě z Gruzie


Podle španělských médií je Valencia blízko získání dvacetiletého gruzínského brankáře Giorgiho Mamardashviliho, který v této sezóně hostuje z Dinama Tbilisi v Lokomotivu Tbilisi. Mamardashivili by měl být primárně brankářem rezervního celku VCF Mestalla, ale zároveň by plnil roli trojky v áčku.

Španělský klub vidí v Mamardashvilim potenciál plnit do budoucna v prvním týmu i roli jedničky, nicméně prozatím by byla jeho hlavním pracovištěm branka VCF Mestalla. S prvním týmem by se gruzínský mladík pouze přes týden připravoval a byl by připraven případně zaskočit, kdyby byli mimo hru gólmani, kteří budou v týmové hierarchii nad ním. Pokud by jeho služeb v áčku nebylo zrovna potřeba, tak by pravidelně chytal za VCF Mestalla. Mimochodem valencijská rezerva po víkendové remíze s béčkem barcelonského Espanyolu už s jistotou sestupuje ze Segunda Division B. Vzhledem k restrukturalizaci pyramidy španělských ligových soutěží bude VCF Mestalla v příští sezóně hrát až v páté nejvyšší španělské ligové soutěži. Podrobně jsme se situaci valencijské rezervy věnovali v nedávném článku.

Giorgi Mamardashvili je odchovancem Dinama Tbilisi. V roce 2019 hostoval v celku Rustavi, od ledna 2020 hostuje v Lokomotivu Tbilisi. V obou klubech pravidelně chytal v nejvyšší gruzínské fotbalové lize. Za Lokomotiv si na začátku této sezóny zachytal i ve Španělsku, kde se Lokomotiv snažil o postup z předkola Evropské ligy, ale na hřišti Granady neuspěl a prohrál 0:2. Svoji vlast Mamardashvili reprezentoval jako hráč národního týmu věkové kategorie U21, ale už se dočkal i pozvánky ke gruzínskému reprezentačnímu áčku. Jeho tržní hodnota by měla být zhruba 1 milion eur a Valencia se rozhodla využít tuto příležitost. Přestup měl být podle webu PlazaDeportiva.com uzavřen už minulý týden, ale opatření v souvislosti s celosvětovou koronavirovou pandemií zabránila představitelům valencijského klubu odcestovat do Gruzie, kde měla být podepsána příslušná dokumentace. Dle španělských médií by tak k oficiálnímu uzavření dohody mělo dojít v příštích dnech.

Zkušenosti z gruzínské ligy či gruzínské reprezentace zřejmě příznivce Los Che příliš nepřesvědčí o Mamardashviliho kvalitách, ale je tu jedna skutečnost, která na tohoto hráče vrhá velmi dobré světlo. V lednu totiž Evropská fotbalová asociace UEFA vydala seznam padesáti nejlepších mladých hráčů působících v Evropě. Seznam vytvořili reportéři, dopisovatelé a redaktoři webu UEFA.com a Mamardashvili se na tento seznam dostal, přičemž brankáři jsou na něm jen dva. Mimochodem z Valencie si tvůrci seznamu vzpomněli na Yunuse Musaha a dále na něm nalezneme i hráče známé z české nejvyšší soutěže, a to konkrétně záložníka Ladislava Krejčího ze Sparty a útočníka Abdallaha Simu ze Slavie.

Mamardashvili se může chlubit výškou 1,95 m a díky velkému rozpětí paží je tak pro soupeře hůře překonatelný. V tomto se s ním nemůže rovnat nikdo ze současného brankářského tria Los Che. Jasper Cillessen má 1,87 m, Jaume Domenech měří 1,85 m a nejvyšší je Cristian Rivero s výškou 1,88 m. A jak to bude vlastně se současnými brankáři Valencie do budoucna? Dle představ vedení by měl na Mestalle zůstat jen Domenech, který by o post jedničky bojoval nejspíš s někým nově příchozím. Cillessen je totiž pro Netopýry příliš velkou finanční zátěží, takže v případě alespoň trochu dobré nabídky se Netopýři nebudou bránit jeho odchodu. A v tom případě by pak do Valencie přišla nová posila. Los Che se nejspíš rozloučí i s Riverou, který by měl ideálně najít angažmá formou hostování někde v Segunda Division.

  • Tak to nevím - to je zase nějaký úplný no name. Nebylo by lepší se zbavit toho Cillessena. Potom z Rivera udělat dvojku. A vzhledem k tomu, že tomu Giorgimu je 20 let, tak ho poslat chytat za Béčko? :D
    To by ekonomicky asi vyšlo nejlépe, protože ten Giorgino asi moc stát nebude :)

  • V odpovědi na: Ingi

    Ale vždyť ten Giorgi má chytat za béčko a v článku se to píše *14* No a na takovou pozici žádného věhlasného gólmana asi neseženeme *14* Kdyby odešel jenom Cillessen a Rivero by zůstal, tak by to pro nás ekonomicky vyšlo určitě nejlíp, ale spíš mají odejít oba, což je teda taky v článku zmíněno. No a pak by teda bylo potřeba, aby jeden nový brankář ještě došel. Ale tak víme, jak to u Valencie je ... zjistí se, že nejsou na nic peníze a třeba to dopadne opravdu tak, že budeme mít u áčka trojici Domenech, Rivero a Mamardashvili s tím, že ale ten třetí by pravidelně nastupoval za béčko *5*

  • V odpovědi na: ruty

    Asi jsem se špatně vyjádřil. Narážel jsem na to, proč prodávat Rivera a kupovat jinou novou dvojku, když dvojkou může být Riveru a ten je zdarma :) to bylo to na co jsem pouze narážel :)

  • V odpovědi na: Ingi

    To není nic proti autorovi článku *11*, ale pouhý rozpor proti logice vedení klubu s jakou uvažují*36*

  • V odpovědi na: ruty

    Nie zlé sa to číta: Doménech, Rivero a Mamardashvili *12* Cillessen je fajn, ale tá jeho absencia je nie veľmi dobrá *15* Je ako slon v porceláne *31* A suma za Gruzínca v podobe 1M je výborná suma *13* Len smelo do toho *2*

  • V odpovědi na: Ingi

    Nemal náhodou Rivero ponuku minulé prestupové leto do Malagy? *6* Teraz neviem či to bolo hosťovanie či trvalý transfer *30*
    Budem veľmi zvedavý, že kto si vezme Jaspera do svojho tímu *9* Možno Ajax za darebáka Onanu *14*

  • Podle mě má kvalitu na to být jednička i Rivero*1*

  • V odpovědi na: tade18

    No v CdR chytal ako ďábel *16*