The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro přebudování obrany si Valencia vyhlédla tři mladé hráče

Pro přebudování obrany si Valencia vyhlédla tři mladé hráče


Před nedávnem jsme vás ve dvou článcích informovali o plánech Los Che směrem k letnímu přestupovému období, a to konkrétně co se týče změn na pravém kraji obrany a ve středu defenzivní linie. Prozatím to vypadá, že momentálně má Valencia dva horké kandidáty do středu obrany a jednoho favorita pro její pravý kraj. Hned dvakrát by Netopýři dle přestupových spekulací mohli nakupovat v argentinském River Plate, zatímco z portugalského Porta by rádi přivedli jednoho hráče.

Argentinský double

V našem nedávném článku o situaci na pravém kraji obrany jsme jako potenciální posilu Valencie uvedli Gonzala Montiela, no a vypadá to, že zájem Los Che o tohoto třiadvacetiletého hráče slavného argentinského klubu River Plate je opravdu vážný. Montiel za áčko River Plate debutoval už v roce 2016 a časem si v týmu vybudoval pevné místo. Před rokem pak debutoval i za národní tým Argentiny. V River Plate má smlouvu už jen do léta roku 2021, takže v klubu nemůžou počítat s tím, že by za něho letos dostali v případě přestupu částku blížící se jeho výkupní klauzuli, která má být 20 milionů eur. Brzký konec smlouvy a fakt, že má krom argentinského občanství i španělský pas, dělají z Montiela vděčný objekt zájmu mnoha evropských klubů. Krom Valencie ho pozorně sledují například West Ham, Bayer Leverkusen a Betis Sevilla.

Po článku o situaci na pravém kraji obrany následoval článek, kde jsme rozebrali, k jakým změnám by mohlo dojít ve středu valencijské obranné řady. V onom článku jsme zmínili i několik potenciálních posil, nicméně jedno jméno se objevilo až o něco později, ale zároveň se zdá, že se jedná o hráče, o kterého mají Los Che velký zájem. Jmenuje se Luis Martinez Quarta a je Montielovým spoluhráčem v River Plate. Quarta je třiadvacetiletý stoper, který za áčko argentinského velkoklubu debutoval stejně jako Montiel v roce 2016 a od té doby si vybudoval v týmu pevnou pozici. I on má s River Plate smlouvu jen do léta příštího roku. Jeho výkupní klauzule je 22 milionů eur, ovšem i v jeho případě se argentinský klub pravděpodobně letos v létě spokojí v případě přestupu s podstatně nižší částkou. River Plate totiž údajně finance potřebuje na pokrytí nemalých dluhů, tedy je nucen prodávat. Stejně jako Montiel má i Quarto za sebou i první zápasy za národní tým Argentiny. No a zatímco Montiel má k argentinskému občanství španělský pas, tak Quarto má pro změnu k argentinskému občanství navíc pas italský. I o něho je ve fotbalové Evropě zájem, a to ještě u věhlasnějších klubů, než je tomu v případě Montiela. Quarto má být na radaru Interu Milán či Realu Madrid.

S Portem směnný obchod?

Zatímco výše zmiňovaní hráči argentinského River Plate Gonzalo Montiel a Luis Martinez Quarta jsou ve svých třiadvaceti letech stále mladí a perspektivní, ale zároveň už i dost zkušení, co se vrcholného fotbalu týče, vždyť oba s River Plate slavili například triumf v Copa Libertadores, což je jihoamerická obdoba evropské Ligy mistrů, tak o dva roky mladší Diogo Leite je poněkud jiný případ. Stoper Porta, jehož jméno bylo na rozdíl od Quarta zmíněno i v nedávném článku o možných změnách ve středu valencijské obrany, prozatím startů za áčko portugalského klubu nasbíral poskrovnu. Za jeho největší úspěch tak můžeme označit nejspíš vítězství mládežnické obdoby Ligy mistrů (tzv. UEFA Youth League) ze sezóny 2018/2019, kde Porto ve finále porazilo anglickou Chelsea. Krom toho prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry Portugalska, aktuálně je nezpochybnitelným členem základní jedenáctky ve výběru věkové kategorie U21. Přesto však už v Portugalsku považují jeho letní přestup na Mestallu téměř za hotovou věc. Valencia měla využít dobrých vztahů s hráčským agentem Jorge Mendesem a díky tomu získat výhodu před jinými zájemci, kterými byli například Sevilla či Borussia Monchengladbach. Mimochodem Mendes ale Leiteho přímo nezastupuje, nicméně v transakci má vystupovat jako jakýsi prostředník. Například podle portugalského listu A Bola jsou Porto a Valencia blízko dohody, dle které by Leite, jehož současná cena je dle specializovaného serveru TransferMarkt.co.uk zhruba 7 milionů eur, měl k Netopýrům zamířit za více než 15 milionů eur. Mimochodem Valencia měla o Leiteho silný zájem už v letošním zimním přestupovém období, ale vzhledem k tomu, že se Netopýrům neuvolnilo během ledna žádné místo ve středu obrany, tak z přestupu prozatím sešlo.

Každopádně 15 milionů eur je samozřejmě velmi vysoká částka za mladíka, který zatím na nejvyšší úrovni neodehrál skoro nic. Valencii už se podobný tah nevyplatil minulý rok v létě, kdy pro změnu ze Sportingu Lisabon přivedla Leiteho spoluhráče z portugalského reprezentačního výběru věkové kategorie U21 Thierryho Correiu. Ten Netopýry vyšel na 12 milionů eur, ale na Mestalle prozatím zaujal snad jen svým účesem. Proto se Valencii nejspíš nebude chtít platit další vysoká částka za sice talentovaného, ale zároveň dosud neprověřeného mladíka. Nabízí se tak možnost směnného obchodu, kdy by nějaký hráč Valencie odchodem do Portugalska alespoň snížil cenu za přestup Leiteho. Podle portugalského listu O Jogo by tím hráčem mohl být srbský záložník Uros Racic, kterého by ostatně nečekala daleká cesta, neboť v Portugalsku už v této sezóně působí v dresu Famalicaa. A vede se mu tam v dresu ligového nováčka celkem dobře, což zájem Porta jen potvrzuje. Situace by se mohla vyvinout ale ještě jinak, protože podle posledních zpráv se Porto přidalo ke Granadě a Valladolidu v zájmu o levého beka Los Che Alexe Centellese, který v minulé sezóně hostoval spolu s Racicem v portugalském celku Famalicao. O aktuální sezóně obou těchto hráčů i dalších Netopýrů na hostování v jiných klubech si můžete přečíst v našem nedávném článku.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.