The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Na přestupovém trhu bude Valencia v létě znovu řešit mimo jiné i pravý kraj obrany

Na přestupovém trhu bude Valencia v létě znovu řešit mimo jiné i pravý kraj obrany


Již několik přestupových období v řadě Netopýři sháněli posilu na pravý kraj defenzivní linie. Nový pravý obránce zamířil na Mestallu minulý rok v létě a stejně tomu bylo i letos v lednu. No a vypadá to, že letos v létě bychom se nové tváře na pravou obranu mohli dočkat znovu, třebaže aktuálně jsou na tuto pozici u Los Che minimálně čtyři hráči. Média už ale i tak přinesla dokonce i první jméno potenciální posily.

V kádru Valencie jsou momentálně tři čistokrevní praví beci, a to Cristiano Piccini, Alessandro Florenzi a Thierry Correia. Přesto však v této sezóně na pravém kraji obrany odehrál nejvíce zápasů univerzál Daniel Wass, který je však původním povoláním záložník. No a když byla kvůli obsazené marodce nouze nejvyšší, tak si několikrát na tomto postu zahrál i Jaume Costa, který je však prioritně obráncem levým. Přesto však, pokud by fanoušci Valencie dostali otázku, zda si myslí, že je pravý kraj obrany Los Che dostatečně zajištěn, tak kolik bychom dostali z celkového množství procentuálně kladných odpovědí? Wass přišel jako alternativa do středu pole, ale postupem času se přes oba kraje záložní řady propracoval až k postu pravého obránce, kde hrál nakonec často i ve chvílích, kdy byl zdravotně k dispozici Piccini. Právě vytáhlý Ital byl velkou sázkou Valencie na dlouhodobé pokrytí tohoto postu, leč jeho výkony v loňské sezóně byly dosti nevyrovnané, což dalo šanci Wassovi. Letos pak Piccini mnoho šancí přesvědčit neměl, neboť hned v srpnu se vážně zranil a od té doby se na hřiště nedostal. Pod vedením Alberta Celadese, který na trenérském postu Netopýrů nahradil Marcelina Garciu Torala na začátku září, si tak vlastně ještě vůbec nezahrál. Když už se fyzicky dostal zpět do kondice, tak byla sezóna přerušena kvůli koronaviru a toto přerušení trvá dosud a pravděpodobně ještě nějaký čas trvat bude. Nikdo tak neví, jestli na italském reprezentantovi prodělané zranění nezanechá výraznější následky.

Každopádně na Picciniho zranění Valencia v závěru loňského letního přestupového období urychleně zareagovala a přivedla Correiu. Mladého fotbalistu z portugalského Sportingu Lisabon, se kterým uzavřela dlouhodobou smlouvu. Zároveň však od něho požadovala okamžitý výkon, což se ukázalo být problémem, třebaže víceméně očekávaným, neboť za první tým portugalského klubu toho do přestupu mnoho neodehrál. Ve Valencii si nepolepšil, když dosud odehrál pouze 410 minut za dva celé zápasy La Ligy, dva celé zápasy Copa del Rey a jedno několikaminutové účinkování v Lize mistrů. Celades jeho schopnostem očividně příliš nedůvěřoval, o čemž nejlépe vypovídá skutečnost, že když už kvůli rozsáhlé marodce neměl pomalu kdo hrát, tak na pravý kraj obrany valencijský trenér před Correiou upřednostnil levého beka Costu. Ten však do budoucna nějakým výrazným kandidátem na pravou obranu Netopýrů být nemůže, protože se za prvé lépe cítí na levé straně hřiště a za druhé je na Mestalle z Villarrealu pouze na hostování do konce této sezóny, a to bez opce. Valencia chtěla Correiu poslat do světa už letos v lednu, ale jelikož Portugalec hrál v této sezóně už za dva prvoligové kluby ve dvou zemích (Sporting Lisabon a Valencia), tak mu fotbalové řády dopřávaly jen omezené možnosti. Nakonec tak u Los Che zůstal i pro zbytek sezóny. V létě se však dá opravdu silně předpokládat, že východošpanělské pobřeží opustí.

Pokud jde o Wasse, tak ten má ze všech hráčů zmiňovaných v tomto článku u Celadese jasně nejsilnější pozici. Kamkoliv ho trenér postaví, tam zahraje dobře. To se týká i pravého kraje obrany. A Celades to ví. Chcete důkaz? Když se krátce po příchodu Florenziho na Mestallu objevili v základní sestavě Los Che proti Deportivu Alaves Dán i Ital, tak na pozici pravého beka jsme viděli častěji Wasse, zatímco Florenzi hrál před ním, tedy pravého záložníka. Valencijský trenér by však schopnosti dánského univerzála raději využíval v záloze, takže by s ním do budoucna dál nerad hasil neutěšenou situaci na pravém kraji obrany.

Posledním přírustkem do portfolia valencijských hráčů pro pravý kraj obrany byl letos v lednu Florenzi, který z AS Řím přišel čistě na půlroční hostování, tedy součástí dohody není opce na následný přestup. Pokud by ho tak chtěli Netopýři v létě udržet, tak budou muset znovu zasednout k jednacímu stolu se zástupci římského klubu. Ve Valencii se zatím moc předvést nedokázal, neboť v druhém utkání za Los Che byl vyloučen, pak si ještě zahrál v jednom zápase, ale následně zamířil na marodku a poté již přišlo přerušení soutěže kvůli koronaviru. Italův případ je tak otevřený a bude tedy záležet, zda bude ve Valencii v létě o pokračování hráče na Mestalle zájem a zda případně bude situaci stejně vnímat i sám Florenzi. Pokud ano, tak bude muset Valencia jednat s Římem a následně porovnávat Florenziho cenu s tím, za kolik by bylo možné na pravý kraj obrany přivést někoho jiného.

Tím někým by mohl být například třiadvacetiletý Gonzalo Montiel, jehož média v poslední době spojují s možným zájmem Valencie. Montiel je hráčem slavného argentinského celku River Plate, kde je nezpochybnitelnou jedničkou na pravém kraji obranné řady. Několikrát si však v této sezóně zahrál i na pravém kraji zálohy. Původním povoláním se pak jednalo o stopera, ale ze středu obrany byl pravděpodobně odsunut z důvodu menšího vzrůstu, neboť měří jen 176 cm. Přesto si však v áčku River Plate pevné místo našel, ostatně poprvé za první tým argentinského klubu debutoval v roce 2016. Přesně před rokem pak pro změnu debutoval v argentinské reprezentaci. Podle specializovaného serveru Transfermarkt je hráčova cena 10 milionů eur, ovšem když takovouto nabídku letos v lednu předložil anglický West Ham, tak neuspěl. Jeho výkupní klauzule totiž má být dvojnásobná. V létě však budou zájemci, ke kterým se krom Valencie a West Hamu mají řadit ještě například Betis Sevilla a Bayer Leverkusen, v lepší vyjednávací pozici, neboť v River Plate Montielovi končí smlouva už v létě příštího roku. Krom toho je hráč lákavým zbožím pro evropské kluby i z toho důvodu, že má krom argentinského občanství i španělský pas, tedy nebude brán jako cizinec, kteří mohou být v každém týmu jen tři. Mimochodem toto není poprvé, kdy se o Montielovi na našich stránkách zmiňujeme. Na podzim roku 2018 se tehdejší vedoucí technického sekretariátu Los Che Pablo Longoria vydal do Jižní Ameriky, aby sledoval tamní talentované mladíky. No a Montiel byl jedním z nich, přičemž jsme o něm psali například zde.