The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Florenzi zamířil na Mestallu na půlroční hostování

OFICIÁLNĚ: Florenzi zamířil na Mestallu na půlroční hostování


Valencia se dočkala první posily v tomto přestupovém období. Na hostování do konce sezóny přišel osmadvacetiletý pravý bek Alessandro Florenzi z AS Řím. Součástí smlouvy není žádná opce na následný přestup.

Trenér Netopýrů Albert Celades se tak dočkal požadovaného posílení pravého kraje obrany, na který měl dosud k dispozici dlouhodobě zraněného Florenziho krajana Cristiana Picciniho a mladého Thierryho Correiu, jehož schopnostem však nedůvěřuje. Většinou tak na pravém beku nastupuje univerzál Daniel Wass, kterého by však Celades rád využíval v záložní řadě. Proto se o možných posilách na pravý kraj obranné linie spekulovalo celé přestupové období. Návrat Joao Cancela, který aktuálně hraje v Manchesteru City, se ukázal být neproveditelným, no a stejně tak zůstal pro Netopýry nedostupný barcelonský Nelson Semedo. I o Florenzim se spekulovalo víceméně od začátku tohoto přestupového období, ale jednání dlouho narážela na vysoké finanční požadavky římského klubu. Netopýři se k jednáním vrátili ve chvíli, kdy se realizoval přestup záložníka Gonzalo Villara, jehož většinu práv dosud drželi Netopýři, z Elche do AS Řím. Pak už k dohodě došlo celkem rychle. Dnes ráno Ital dorazil na do Valencie, absolvoval nezbytnou lékařskou prohlídku, podepsal smlouvu a odpoledne již polykal první tréninkové dávky se svými novými spoluhráči.

AS Řím původně jako součást dohody požadoval povinnou opci na následný trvalý přestup letos v létě, což však Netopýři odmítali. Valencia naopak chtěla nepovinnou opci na následný trvalý přestup, ale ani to nedopadlo. Florenzi tak bude na Mestalle do konce sezóny a pokud by si ho Valencia chtěla ponechat i dál, tak by v létě musela znovu zasednout k jednacímu stolu s AS Řím.

Florenzi je odchovancem římského klubu, za který debutoval v květnu roku 2011, kdy v zápase proti Sampdorii střídal klubovou ikonu Francesca Tottiho. V následující sezóně hostoval v Crotone, ale od roku 2012 byl už nedílnou součástí kádru Vlků, kde se časem propracoval až ke kapitánské pásce. Za AS Řím má na kontě 280 zápasů, ve kterých vstřelil 28 gólů. Slušný počet gólů je výsledkem toho, že celou kariéru nenastupoval jen na pravém kraji obranné řady, ale objevoval se i na různých postech v záložní řadě a dokonce i na pravém či levém křídle. Díky klubovým výkonům se Florenzi probojoval i do reprezentace, kde mu mimochodem dal první příležitost bývalý trenér Valencie Cesare Prandelli.

Ital se tak stal první posilou Los Che v tomto přestupovém období a první posilou, kterou do klubu přivedl nový sportovní ředitel Cesar Sanchez. Mimochodem jestliže byl Florenziho příchod domluven již včera, tak se tak stalo přesně po jedenácti letech, kdy v klubu Cesar Sanchez debutoval jako hráč. Sanchez jako nový brankář Valencie totiž prvně nastoupil 29. ledna 2009 v utkání proti Copa del Rey proti Seville.

Florenziho příchod taky znamená, že už má Valencia plnou kapacitu kádru, ve kterém může být ve Španělsku maximálně pětadvacet hráčů. Pokud by tedy během posledního dne zimního přestupového období chtěla někoho nového přivést, tak musí nejdřív někdo jiný odejít. Hlavním kandidátem odchodu by mohl být Thierry Correia, ale u něho je poněkud složitá situace, protože v této sezóně už hrál ve dvou klubech, když před letním příchodem k Netopýrům stihl už pár zápasů za Sporting Lisabon. No a předpisy FIFA neumožňují hrát v jedné sezóně ve třech různých ligách. Correia má tak jen omezené možnosti. Může se vrátit do lisabonského Sportingu, ale nemůže do jiného portugalského klubu, neboť tím by byly porušeny pro změnu předpisy portugalského fotbalového svazu. Může změnit působiště libovolně v rámci Španělska, ale zde bohužel není zájem. Možná by byl zájem v Segunda Division, ale tato varianta zas není přijatelná pro samotného hráče. No a poslední možností je zamířit do ligy, kde je kalendář sezóny odlišný od Španělska, to znamená, že se tam nehraje klasickým evropským systémem se startem sezóny koncem léta a koncem sezóny na jaře následujícího roku. V tom se liší například jihoamerické ligy.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.