The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Villar se do Valencie nevrátí, klub na přání hráče neuplatnil své předkupní právo

Villar se do Valencie nevrátí, klub na přání hráče neuplatnil své předkupní právo


Jedna otázka tohoto přestupového období je zdá se vyřešena. Valencia měla právo reagovat na případné zájemce o záložníka Elche Gonzalo Villara a hráče si stáhnout zpět na Mestallu. V posledních týdnech projevil vážný zájem italský celek AS Řím, čili Valencia se musela rozhodnout, zda svého práva využije. Včera se objevila informace, že ne, přičemž dnes se v médiích objevily zprávy, že tak Los Che udělali kvůli postoji samotného Villara.

O Villarovi a o možnostech Valencie v případě jeho dalšího přesunu z Elche jsme se celkem podrobně rozepsali v nedávném článku. Ve stručnosti připomeneme základní informace. V létě roku 2018 odmítl Villar ve Valencii prodloužit smlouvu, z které zbýval poslední rok, a naopak na rady svých agentů začal na klub tlačit s tím, že už jeho smlouva u Los Che vypršela, neboť se jednalo o smlouvu podepsanou s nezletilým hráčem, která měla mít některé části odporující právním předpisům. Jeho agenti mu už hledali místo jinde, kam ho chtěli přesunout jako volného hráče. Valencia na tuto hru nepřistoupila a požadovala v případě Villarova odchodu vyplacení výkupní klauzule. Nakonec došlo k dohodě s Elche, které však získalo pouze 20 % hráčových práv, zbytek zůstal Netopýrům. Toto mělo nabrat na důležitosti ve chvíli, kdy by se měl Villar posunout z Elche někam dál.

V Elche se stal hráčem základní sestavy a vybojoval si i nominaci do španělského reprezentačního týmu věkové kategorie U21. Tedy o něj začal být zájem na přestupovém trhu. Nejvážnějším zájemcem se ukázalo být AS Řím, které nejprve neuspělo s nabídkou ve výši 3 miliony eur, no jejich další nabídku v celkové výši 5 miliony eur (4 miliony eur pevná částka a 1 milion eur v případných výkonnostních bonusech) již Elche přijalo. A v tuto chvíli se dostala ke slovu Valencia. Ta totiž měla právo vyrovnat do 72 hodin nabídku zájemce o Villara a tím ho získat zpět. Respektive Los Che by neplatili celou částku, ale jen 20 % odpovídajících podílu Elche. V tuto chvíli, kdy byla na stole nabídka 4 miliony eur na přestup Villara do AS Řím, to znamenalo, že by Valencia do Elche poslala 0,8 milionu eur. Nový sportovní ředitel Netopýrů Cesar Sanchez však tuto variantu zavrhl. To tedy znamená, že se Villar stane novým hráčem italského celku a AS Řím za přestup zaplatí pevnou částku 4 miliony eur, která bude rozdělena na 0,8 milionu eur pro Elche a 3,2 milionu eur pro Valencii. Případné výkonnostní bonusy se pak v budoucnu budou mezi Elche a Valencii dělit v tom samém poměru, Elche tedy bude moci získat ještě až 0,2 milionu eur, zatímco do pokladny Los Che by mohlo doputovat až 0,8 milionu eur. Villarův přestup má být oficiálně oznámen v pondělí.

Když se včera objevila informace o valencijském neuplatnění předkupního práva, tak možná leckterého fanouška Netopýrů ovládlo zklamání, že klub nepřivedl svého bývalého hráče, který v Elche ukazoval nesporné kvality, za více než slušnou cenu. Vysvětlení přišlo dnes, kdy zdroje blízké valencijskému klubu uvedly, že Cesar Sanchez byl připraven přivést Villara zpět na Mestallu, ale když o tomto svém rozhodnutí informoval zainteresované strany, tak se dozvěděl, že hráč preferuje pokračování kariéry v Itálii. „Chceme objasnit, že jsme to zkoušeli a chtěli jsme reagovat na nabídku Říma. Valencia si nechtěla nechat hráče uniknout, ale byl to on, kdo o návrat neprojevil zájem, a proto nebylo o čem jednat,“ citoval server PlazaDeportiva.com ve svém článku nejmenovaný zdroj z valencijského klubu.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.