The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nové posily si vybraly čísla dresů, Bryan Gil navazuje na valencijské legendy

Nové posily si vybraly čísla dresů, Bryan Gil navazuje na valencijské legendy


V přestupovém období fanoušky zajímá, jaké změny se stanou ve složení kádru jejich oblíbených klubů, po přestupovém období je pak zajímá, s jakými čísly na dresech budou na trávníky vybíhat nové posily. Do Valencie nyní v lednu zamířili stoper Eray Comert a záložníci Ilaix Moriba a Bryan Gil. Vzhledem k tomu, že počet zimních odchodů převyšoval počet příchodů, tak si nováčci mohli z čísel i vybírat. Nového čísla se dočkal i Koba Koindredi, který opustil rezervní celek VCF Mestalla a nově se stal pevnou součástí prvního týmu.

V každém španělském ligovém týmu mají hráči áčka čísla od 1 do 25. Ve Valencii se odchody uvolnila čísla 16 Alexe Blanca, 18 Daniela Wasse, 21 Manu Valleja, 23 Jasona, 24 Cristiana Picciniho a 25 Cristiana Rivery. Za dva dny čtyřiadvacetiletý švýcarský reprezentační stoper Yeray Comert si vybral číslo 24, které tedy v první polovině této sezóny nosil pravý obránce Cristiano Piccini, nicméně pár let zpátky dres s tímto číslem oblékal pilíř středu valencijské obrany Ezequiel Garay. Devatenáctiletý střední záložník Ilaix Moriba, který je rodákem z Guineji, ale má i španělský pas, bude v novém působišti oblékat dres s číslem 23, které osiřelo po odchodu pravého záložníka Jasona. No a poslední zimní posila, kterou je za pár dní jednadvacetiletý španělský reprezentační levý záložník Bryan Gil, si na dres vybrala číslo 21, s kterým v této sezóně ve valencijském dresu působil už útočník Manu Vallejo. Dosavadní hráč rezervního celku VCF Mestalla Koba Koindredi si pak po přesunu do áčka jako střední záložník vybral číslo 18, které před ním v prvním týmu Los Che nosil rovněž střední záložník, a to Daniel Wass. Ze sady čísel pro první tým tak v druhé polovině sezóny budou neobsazená čísla 16 a 25.

cisla2200

Na volbu Bryana Gila, od kterého si na Mestalle hodně slibují, se můžeme podívat i s odkazem na historii valencijského klubu. Protože když se řekne číslo dresu 21, tak si fanoušci Netopýrů hned vybaví některé hráče, kteří jim v nedávné minulosti přinesli mnoho radosti. Stejně jako nyní Bryan Gil, který svým účesem připomíná členy legendární hudební skupiny Beatles, tak i před jednadvaceti lety přišel v zimním přestupovém období do klubu jeden mladý šikovný hráč. Necelé dva týdny předtím, než se v Barbate narodil aktuální nositel valencijského čísla 21, přišel na Mestallu drobný argentinský kouzelník Pablo Aimar. Ten následně ve valencijském dresu odehrál více než dvě stovky zápasů a výraznou měrou přispěl například k dvěma ligovým titulům či k vítězství v Poháru UEFA. Po něm převzal číslo 21 valencijský odchovanec David Silva, který se předtím, než se usadil v prvním týmu Los Che, rozehrál na hostování v Eibaru. Tuto zkušenost má za sebou i Bryan Gil, který dres tohoto baskického celku oblékal v sezóně 2020/2021, kdy v Eibaru hostoval ze Sevilly. David Silva se stal oblíbencem valencijských fanoušků podobně jako předtím Pablo Aimar. A i on dosáhl s Netopýry na velký triumf, to když v roce 2008 opanovali Copa del Rey. Tento úspěch vlastně Bryan Gil může napodobit, třebaže je u Los Che prozatím jen na půlroční hostování. Už dnes Valencii totiž čeká čtvrtfinále španělské pohárové soutěže proti Cadizu, takže od zisku trofeje teoreticky není zas tak daleko. Sám Bryan Gil si je dobře vědom, že číslo 21 není pro příznivce valencijského klubu číslo jen tak obyčejné: „Vím, že tady ve Valencii je to historicky významné číslo a budu ho proto nosit s velkou hrdostí a nadšením. Jeho nošení znamená na jednu stranu tlak, ale zároveň je to i motivace. Je to ikonické číslo.“

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.