The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ošetřovatel, svářeč, pokladní v supermarketu… To jsou profese hráčů CD Utrillas

Obránce Javier Gorgas coby pokladní v Mercadoně
Ošetřovatel, svářeč, pokladní v supermarketu… To jsou profese hráčů CD Utrillas


Mnozí z vás si jistě vzpomenou na scénu ze seriálu okresní přebor, kde hrající trenér Jirka Luňák popisuje realitu, že se jeho tým sejde na trénink dvakrát týdně. Podobným životem, jako seriálové postavy, žijí i hráči CD Utrillas, zítřejšího soupeře Valencie ve španělském poháru Copa del Rey.

Pro třítisícové městečko Utrillas bude čtvrteční den svátkem. Hráči místního klubu CD Utrillas, hrající regionální soutěž ve skupině G3, vyzvou Valencii. Domácí hráči jsou samozřejmě běžnými občany, jako je většina z nás, a tak chodí do práce a ve volném čase trénují a hrají fotbal. To, že se hraje v pracovní den jim trochu narušilo soukromé plány…

„Na pracovní a studijní úrovni jsme všichni museli udělat vše možné, abychom mohli na zápase být. Někteří si přehodili směny, jiní si posunuli plány, a nakonec tak všichni budeme moci být účastni. Nebylo to snadné, ale takový zápas si to zaslouží a pro nás to bude moc pěkný zápas.“

Už prvním vítězstvím trenéra Pitu Lerga je, že může počítat se zcela pnou hráčskou soupiskou, což je, vzhledem ke konání utkání v pracovní den v 19:30, úspěch. Ve městečku Utrillas není žádný fotbalový hráč, který by nepracoval či nestudoval. Pracující a studenti. Tohle je tým rivala z Valencie v Copa del Rey.

Hráči týmu Utrillas, pokud do zápasu nastoupí, nebo jsou v sestavě k zápasu, si během 4 utkání vydělají až 280€. Ti z nich, kteří dojíží, mají nárok na příspěvek na pohonné hmoty

Počínaje brankáři, Marco Lainez je obchodní zástupce, Aarón López pracuje v místní firmě na zpracování masa.

Z obránců například Juan Edo pracuje jako operátor v logistice a instruktor padelu (sport příbuzný squashi a tenisu). Javier Gorgas pracuje v supermarketu Mercadona, Carlos Ariňo je slévač a Diaffara Ba se realizuje v sektoru výživy. Další jsou studenti – Iván Júdez studuje průmyslové inženýrství a César Coello studuje v angličtině business management.

Ve středu hřiště můžeme najít studenta práv Pablo Álvareze, zatímco jeho spoluhráč Lautaro Pandiella se na práva teprve hlásí. Ángel Hernández pracuje v závodě vyrábějícím pneumatiky a Daniela Caňase živí logistika spojená s fotbalem. Mezi záložníky najdeme další operátory logistiky Manuela Péreze a Alejandra Fletu, ačkoliv druhý jmenovaný je navíc ještě studentem ekonomiky.

Fotbal je pro všechny z nich vášní, ale bohužel nikoho z nich nemůže uživit. Přesuneme-li se k útočníkům, Matar Ndiaye je svářeč, Fernando Zumeta pracuje v závodě zpracovávajícím maso,  Adrián Hernández je ošetřovatel a Dani Martínez pracuje ve slévárenství. Diaby je údržbář a čas věnuje studiu.

Být v prvním kole poháru Copa del Rey je pro tým Utrillas již samo o sobě velkým úspěchem a už jen to, že si budou moci toto utkání zahrát, je pro ně velkým dobrodružstvím, které je navíc umocněno nalosováním daleko věhlasnějšího soupeře.

V týmu jsou hráči, kteří v práci požádali šéfa o volno, jiní musejí překopat svůj již tak plný diář, zatímco jiní vstanou brzy ráno do práce, aby následně v podvečer mohli vyběhnout na trávník proti prvoligovému týmu.

Dani Martínez , Carlos Ariňo, Dani Caňas a Aarón López jsou místní a pracují přímo v místě bydliště. Nicméně většina ostatních hráčů žije a pracuje v Teruelu (70 kilometrů), Zaragoze (110 kilometrů) a nebo v městečkách okolo Utrillas. Už jen fakt, že musí jednou týdně mezi zápasy dorazit na trénink, pro ně znamená velké úsilí. A ve čtvrtek budou za toto úsilí odměněni.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.