The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

11. prosince protestem proti Peteru Limovi a cenzuře

11. prosince protestem proti Peteru Limovi a cenzuře


V posledním domácím utkání zaplnily tribuny plakáty proti majiteli klubu Peteru Limovi, a to na podporu protestní akce, která se bude konat 11. prosince. Mnoho fanoušků ale toto nezaregistrovalo, a to díky cenzuře společnosti Mediapro, jenž zápas vysílala.

Příznivci Valencie dali jasně najevo, že nechtějí mít za vlastníka klubu podnikatele Petera Lima. V posledním domácím utkání proti Rayu Vallecano zaplnilo tribuny v 19. minutě 22 000 žlutých plakátů s nápisem „Lim go home“, jenž byly jasným vzkazem majiteli klubu.

Na 11. prosince se plánuje protestní akce s názvem 11-D, která po víkendovém utkání nabude ještě více na podpoře. Akci organizuje asociace Libertad VCF a očekává, že do ulic vyjde zhruba 20 000 příznivců klubu, aby opět ukázali Limovi jasné „Lim go home“, tedy „Lime, běž domů.“ Akce vychází na den domácího utkání proti Elche.

„Pranýřovat vedení Valencie a dožadovat se, aby instituce jednaly,“ zní náplň protestního pochodu.

Dalším z cílů je také bojovat proti cenzuře. Televizní společnost Mediapro, která má na starosti zajištění vysílání La Ligy, totiž schválně během utkání proti Atléticu i Rayu nastavila kamery tak, aby plakáty fanoušků nebyly v inkriminované 19. minutě vidět na obrazovkách.

„La Liga ví o tom, že usiluje vyhnout se tomu, aby byl vidět tento problém, který ve Valencii máme a to je formou cenzury. Snaží se nás cenzurovat stejně, jako tomu je v režimech diktatury, takže všechno pozdvižení, co můžeme udělat, je důležité,“ dodává Libertad VCF.

Mestalla chtěla, aby se obrazy se vzkazem z tribun dostaly až k majiteli do Singapuru, ale nakonec to nebylo kvůli cenzuře možné. Protest se měl přitom právě skrze televizní kamery na stadionu dostat k lidem.

Protichůdné platformy nyní doufají, že obrazy z protestu 11. prosince oběhnou svět bez jakéhokoliv „veta“ ze strany agentury Mediapro.

Libertad VCF dále poděkovali komentátorům televize Movistar, jenž v 19. minutě i přesto, že kamery nezachycovaly tribuny, informovali o nápisech, které se na Mestalle vyrojily: „Pokud by nebylo komentátorů, fanoušci, kteří by na zápas nepřišli, by o protestu nevěděli. Už žádná další cenzura. 11-D je tady proti vlastnictví a dále také proti cenzuře.“

Mnoho fanoušků již delší dobu protestuje různou formou proti vlastníkovi klubu. V červnu tohoto roku například vyvěsili ve Valencii majiteli klubu vzkaz touto formou:

  • Ať Lim dá nějakou pořádnou finanční injekci a hned ho budou mít fanoušci radši *35**35* Ale jestli mu tohle vyhovuje.. přitom je očividný co se všem nelíbí. *7*