The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Zraněný Jose Luis Gaya předčasně opustil sraz národního týmu

Zraněný Jose Luis Gaya předčasně opustil sraz národního týmu


Valencijský kapitán včera večer dlouho prožíval velmi povedený zápas v reprezentačním dresu proti Gruzii. Po necelé čtvrthodině otevřel skóre a o druhou gólovou radost ho připravil až VAR. Zápas ale nedohrál a v 74. minutě byl nucen ze zdravotních důvodů střídat. Třebaže se dnes podrobil vyšetření na magnetické rezonanci, tak kvůli silnému otoku není rozsah zranění přesně znám. Sraz národního týmu každopádně opustil a zamířil domů do Valencie. Jeho start ve víkendovém utkání na hřišti Osasuny je však silně ohrožen.

V úvodním utkání Španělska v zářijovém reprezentačním okně zůstal Jose Luis Gaya jen na střídačce a porážku 1:2 ve Švédsku tak sledoval jen z pozice diváka. V domácím utkání s Gruzií ho však už trenér Luis Enrique nasadil rovnou do základní sestavy. A kapitán Los Che se mu odvděčil povedeným výkonem a střeleckou pohotovostí. Ve 14. minutě se dostal k odraženému míči před pokutovým územím Gruzie a tvrdě vypálil. Jeho střelu ještě jeden ze soupeřů tečoval a brankář Loria byl bezmocný. Ve 25. minutě vedení Španělska navýšil Carlos Soler svým druhým gólem ve druhém zápase za reprezentační áčko. Ve 33. minutě se podruhé v utkání radoval z gólu Gaya, ale v průběhu akce se objevilo jedno ofsajdové postavení, které pozorný VAR odhalil, takže radost netrvala dlouho. Další gól tak přidal až bývalý Netopýr Ferran Torres ve 41. minutě. V 63. minutě pak na konečných 4:0 pro La Roju upravil Pablo Sarabia, který mimochodem v závěru utkání kvůli systému VAR také přišel o možný druhý gól. Gayovo účinkování v zápase skončilo bohužel nedlouho po posledním španělském gólu.

V 74. minutě valencijský levý bek při doskoku po jednom z hlavičkových soubojů pocítil bolest v lýtku levé nohy a okamžitě si řekl o střídání. Na hřišti ho tak nahradil Brais Mendez a Gaya rovnou zamířil do útrob stadionu do péče fyzioterapeutů a lékařů španělského národního týmu. Dnes se kapitán Los Che podrobil vyšetření na magnetické rezonanci a následně opustil reprezentační sraz, kde ho pro poslední zápas Španělska v tomto reprezentačním okně, kterým bude utkání v Kosovu, nahradil levý bek Tottenhamu Sergio Reguilon. Ani dnešní vyšetření však nedalo konečnou odpověď na otázku stran rozsahu zranění jednoho z klíčových mužů valencijských Netopýrů. Prozatím má na levém lýtku silný otok a až časem bude možné zjistit, zda nedošlo k nějaké svalové prasklině. Dle serveru PlazaDeportiva.com však v lékařské týmu španělské reprezentace panuje spíše optimismus.

Každopádně nyní je potřeba několik dní v klidu, aby otok zmizel. Je tak dosti nejasné, zda by Gaya mohl být k dispozici pro nedělní ligový zápas na hřišti Osasuny, a to i když by časem bylo vyloučeno, že došlo ke svalové prasklině. Trenér Netopýrů Pep Bordalas by tak musel nahradit jednoho z jasných členů základní sestavy. Nicméně možností má hned několik. V přípravě se v sestavě často představoval Jesus Vazquez, který si už dokonce v této sezóně La Ligy zahrál pár minutek v zápase proti Deportivu Alaves. I tak má na kontě více herního času než Toni Lato, který promarodil celou přípravu a nestihl ani začátek sezóny. Teď už by ale měl být v pořádku. V neposlední řadě by pak za Gayu mohl zaskočit Dimitri Foulquier. Ten je sice pravým obráncem schopným zahrát i na pravém kraji zálohy, ale i jako levý bek si připsal už nejeden start.

  • Doufám, že dostane šanci Jesus Vazquez má obrovský potenciál a nebo Toni Lato má teprve 23roků a je to oblibenec *5* Hlavně ať tam nehraje Foulquier *35* ať dostanou šanci odchovanci.

  • Lato nie je tak, rozohraný ako Vazquez. Radšej by som volil odchovanca z VCF Mestalle *13*

  • V odpovědi na: JakubOcko

    Taky jsem zvědavý, jak případně Bordalas Gayu nahradí, pokud opravdu nebude možnost, že by kapitán nastoupil. Šance pro odchovance by byla fajn, ale co jsem tak viděl přípravné zápasy, tak Vazquez mi v nich přišel defenzivně poněkud slabší. Lato pro změnu víceméně až doteď marodil, takže nejen, že není rozehraný, ale ani natrénováno nebude mít dost. No a Foulquier sice na levém beku během kariéry něco odehrál, ale nebylo to tak úplně v poslední době. Takže každou možnost Bordalasovi něco komplikuje. No věřím, že se v neděli Bordalas rozhodne dle svého nejlepšího vědomí.

  • V odpovědi na: ruty

    Alebo nech postaví Bordalás hru na troch stopérov a problém je vyriešený *14*