The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Hrdina Valencie konečně oblékne dres Netopýrů

Hrdina Valencie konečně oblékne dres Netopýrů


VIDEO - Když včera vešlo ve známost, že se Hugo Duro stane novým hráčem Los Che, tak se nejeden fanoušek Valencie musel pousmát nad ironií osudu. Tento mladík se totiž hrdinou valencijského klubu stal už před pár lety, konkrétně v úterý 29. ledna 2019 nedlouho před půlnocí. Pravda, stal se jím celkem nechtěně. Ten den se na Mestalle hrála památná odveta čtvrtfinále Copa del Rey proti Getafe a Hugo Duro výrazně přispěl k postupu Los Che, kteří následně došli až k titulu. Bohužel pro něj však v té době oblékal modrý dres madridského klubu.

V sezóně 2018/2019 se valencijští Netopýři po dlouhých jedenácti letech dočkali velké trofeje, když po finálovém vítězství nad Barcelonou opanovali španělskou pohárovou soutěž Copa del Rey. Přitom Valencia měla problémy už na začátku své účasti v Copa del Rey proti týmům z nižších španělských ligových soutěží, ale třetiligové Ebro i druholigový Sporting Gijon nakonec vyřadila. Došla tak do čtvrtfinále, kde se měla poprvé v rámci daného ročníku pohárové soutěže utkat s prvoligovým soupeřem. Tím bylo madridské Getafe. Vstup do čtvrtfinále se Valencii příliš nepovedl a na Coliseum Alfonso Perez v Madridu prohrála 0:1 po gólu Jorge Moliny. Nicméně ztráta do odvety nebyla velká a fanoušci Los Che tak věřili v postup. Jenomže vstup do domácí odvety se Netopýrům vůbec nevydařil a hned v 1. minutě se Getafe dostalo do vedení, když se podruhé v rámci čtvrtfinále prosadil Jorge Molina. Hned na úvod tak bylo jasné, že se ten večer na Mestalle nebude prodlužovat. A Valencia věděla, že pro postup musí vstřelit minimálně tři góly. Což proti Bordalasovu Getafe, které se vyznačovalo pevnou defenzívou, nebyl rozhodně snadný úkol. V prvním poločase se Netopýři neprosadili a před sebou tak už pro obrat vývoje odvety i celého čtvrtfinále měli jen něco málo přes pětačtyřicet minut.

První radosti se příznivci v ochozech valencijského stadionu dočkali v 61. minutě, kdy Rodrigo Moreno vyrovnal na 1:1. Z hlediska postupové matematiky však Getafe mohlo být stále relativně v klidu, neboť Netopýři potřebovali ještě dva góly. V 67. minutě se na hřiště dostal Hugo Duro, který v sestavě Getafe nahradil Francisca Portilla. Po této prozatím celkem bezvýznamně se jevící události následovala událost s okamžitým dopadem na vývoj utkání, neboť v 74. minutě dostal druhou žlutou kartu v utkání hostující stoper Djene a Getafe tak muselo své postupové naděje hájit v oslabení. Přesto se mu to dlouho dařilo. Ještě na začátku sedmiminutového nastavení Valencii scházely dva góly. V 91. minutě se však Valencia gólově prosadila. Dlouhý pas Kangina Lee hlavičkoval zpět před branku Santi Mina a Rodrigo Moreno podruhé v utkání překonal Leandra Chichizolu. Netopýři tak sice vedli, ale stále jim chyběl jeden gól na postup.

A to se již dostáváme k památnému okamžiku Huga Dura. Při další útočné akci Los Che totiž hráči Getafe obrali Kangina Lee o míč a vydali se do protiútoku do rozevřené obrany domácích. Útok madridského celku táhl Jorge Molina. Ferran Torres ho sice díky své rychlosti stíhal, ale útočník Getafe se ho v pokutovém území Valencie šikovnou zasekávačkou zbavil a následně už před sebou měl jen valencijskou svatyni stráženou Jaume Domenechem. Pro útočníka jeho kvalit ideální situace. Jorge Molina vystřelil ... a trefil svého spoluhráče Huga Dura, který tak Valencii zachránil od inkasovaného gólu. Kdyby Getafe v tu chvíli vyrovnalo, tak by už Los Che těžko postoupili. Ale po zásahu Huga Dura se Netopýři hned chopili odraženého míče a vydali se vpřed. Kangin Lee pak přihrávkou našel Kevina Gameira, který posunul míč před branku Getafe na Rodriga Morena, který zkompletoval hattrick a gólem na 3:1 poslal Netopýry do semifinále pohárové soutěže. Madridskému celku se už totiž ve zbytku nastavení vstřelit další gól nepodařilo, a to i kvůli zvýšené nervozitě, která na hřišti panovala. Ke strkanicím docházelo nejen v závěrečných minutách utkání, ale i po posledním hvizdu rozhodčího. Jasným důkazem jsou další dvě červené karty za vzájemnou potyčku. Na straně Valencie ji viděl Mouctar Diakhaby, který v zápase vůbec nenastoupil, zatímco na straně hostí byl vyloučen střídající Bruno. Nic z toho však nic nezměnilo na postupu Los Che do semifinále Copa del Rey. Tam Valencia vyřadila Betis Sevilla a pak už následovalo jen památné finále proti Barceloně a vítězství 2:1.

Od tohoto čtvrtfinále byla všechna utkání s Getafe velmi vypjatá. Těžko by si tak třeba někdo v roce 2019 představil, že za dva roky povede tehdejší lodivod madridského celku Pep Bordalas právě Valencii. A absurdní by byla určitě i představa, že by valencijský dres v budoucnu oblékl Hugo Duro, který nechtěně Valencii pomohl k postupu. Sám odchovanec Getafe se však stal tak trochu oblíbencem fanoušků Los Che a fráze „Toco en Hugo Duro“ se mezi nimi těšila velké oblibě. Útočník madridského celku ji však má v oblibě jistě méně a rozhodně ho netěšilo, když ji pak slýchal při dalších zápasech mezi Getafe a Valencií od fanoušků Netopýrů. A kde se vlastně ona fráze vzala? Použil ji komentátor čtvrtfinálové odvety Miguel Angel Roman při popisu inkriminované akce, kdy jasně vyjádřil, že střelu Jorge Moliny zastavil jeho spoluhráč. V prvním videu níže se na neúspěšný útok Getafe a na následný gól Valencie na 3:1 můžete podívat právě s komentářem Miguela Angela Romana. Ve druhém videu je pak k vidění celé nastavení s anglickým komentářem.

Mimochodem Valencia v poslední době před oficiálním zveřejněním nějaké nové posily dává na sociální sítě krátká videa upozorňující na blížící se podpis. Například před oficiálním oznámením podpisu Dimitriho Foulquiera Valencia zveřejnila krátké video, na kterém promluvil legendární Jocelyn Angloma. Oba muže nespojuje jen post pravého beka, ale i reprezentace Guadeloupe. Bývalý pravý bek Valencie ji vede jako trenér, zatímco jedna z posledních posil Los Che za ni odehrála několik zápasů. Před oficiálním oznámením podpisu Huga Dura pak Netopýři ještě zvýšili absurdnost celé situace, když krátké video předcházející oficiálnímu oznámení tentokrát namluvil Miguel Angel Roman, tedy komentátor památné čtvrtfinálové odvety mezi Valencií a Getafe na Mestalle.

Hugo Duro blokující pokus Jorge Moliny a Rodrigo Moreno skórující na 3:1, komentář Miguel Angel Roman

Záznam celého nastavení čtvrtfinálové odvety Copa del Rey 2019 mezi Valencií a Getafe včetně strkanice po závěrečném hvizdu