The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Budoucnost Koindrediho, Esquerda a Burlamaquie

Budoucnost Koindrediho, Esquerda a Burlamaquie


Už to pomalu vypadá, že se nový valencijský trenér Pep Bordalas vytoužené posily do středu hřiště nedočká. Mauro Arambarri z Getafe je mimo finanční možnosti Los Che a například Omar Mascarell z Schalke 04 už nechtěl čekat na případný valencijský zájem a raději posílí Elche. Ve Valencii by se tak ke slovu mohli dostat mladíci z rezervního celku VCF Mestalla. Již dříve si v soutěžních zápasech za Netopýry zahráli Koba Koindredi a Vicente Esquerdo, zatímco Alessandro Burlamaqui se v dobrém světle ukázal v letošní předsezónní přípravě. Jaké s nimi má klub pro tuto sezónu plány?

Tři priority si pro letní přestupové období vyžádal nový valencijský trenér Jose Bordalas po svém příchodu z Getafe. Zatím se však dočkal jen stopera Omara Aldereteho. Naopak nové tváře do útoku a do zálohy se na Mestalle dosud neobjevily, a to už do konce přestupového období zbývá jen jeden týden. Navíc se v posledních dnech spekuluje spíše jen o posilách pro útok, zatímco ohledně nových středopolařů je v médiích podezřelé ticho. Bordalas se tváří v tvář realitě rozhodl už v rámci předsezónní přípravy do zálohy vytáhnout stopera Huga Guillamona, který si tak začal zvykat na post defenzivního záložníka. Když však na tomto postu nastoupil v úvodním ligovém utkání, tak to skončilo rekordně rychlou červenou kartou pro valencijského odchovance. V sobotu proti Granadě se tak do základní sestavy po bok Carlose Solera či Daniela Wasse vrátil v přípravě marodící Uros Racic a vedl si velmi dobře. Ovšem i tak má Bordalas pro zálohu výběr značně omezený a tak by stejně jako v minulé sezóně mohli dostávat šanci mladí hráči, tentokrát tedy konkrétně střední záložníci.

Největší šance pro sbírání minut v prvním týmu má dle deníku SuperDeporte devatenáctiletý francouzský záložník Koba Koindredi. Ten sice podobně jako Uros Racic předsezónní přípravu strávil na marodce, ale když se pak po uzdravení zapojil do tréninků, tak trenéra Bordalase přesvědčil. Koindredi tak má minimálně do zimy zavřené dveře na hostování a zatím zůstane na Mestalle a bude k dispozici novému trenérovi valencijského áčka. Za to už odchovanec Racingu Lens nastoupil v šesti soutěžních zápasech, přičemž jednou se střelecky prosadil a jednou si připsal gólovou přihrávku.

O něco málo více toho doposud za první tým Los Che odehrál dvaadvacetiletý Vicente Esquerdo. Ten už za valencijské áčko nastoupil do jedenácti soutěžních zápasů, nicméně co se týče odehraných minut, tak v tom nad Koindredim nijak výraznou převahu nemá. Zatímco však Koindrediho klub zatím na hostování posílat nechce, tak u Esquerda je situace jiná a Valencia jako optimální řešení vidí, aby španělský mladík zamířil už do konce aktuálního přestupového období na nějaké hostování, kde by se dočkal vysokého herního vytížení a kde by tak mohl herně růst. Zatím se však v médiích neobjevují informace o nějakých zájemcích.

Zatímco Esquerdo je valencijským odchovancem a Koindredi je u Netopýrů od roku 2019, tak zcela novou tváří u Netopýrů je Alessandro Burlamaqui, který letos v létě do klubu přišel jako posila pro rezervní celek VCF Mestalla. Zároveň ale po příchodu z barcelonského Espanyolu dostal hned příležitost v předsezónní přípravě prvního týmu a nevedl si vůbec špatně. Poprvé se devatenáctiletý Peruánec dostal do hry proti Levante a očividně si hned získal trenérovu důvěru, neboť Bordalas ho neváhal nasadit do základní sestavy ani v dalším zápase, kterým bylo utkání o Trofeo Naranja proti AC Milan. V posledním přípravném utkání proti Brentfordu se sice brzy zranil, ale v úvodním ligovém utkání proti Getafe už byl zase připraven na střídačce valencijského áčka. Do hry se však nedostal a zatím tak čeká na svůj první start za Los Che v soutěžním utkání. Jeho hlavním úkolem v sezóně 2021/2022 by měl být postup valencijské rezervy VCF Mestalla z Tercera Division RFEF o úroveň výš. Zároveň však bude pod bedlivým dozorem Pepa Bordalase, který ví, že v případě nouze bude možné i v áčku využít talentu peruánského hráče.

  • Osobne dúfam, že Burmalaqui dostane priestor a odpáli svoj debut vo *1* v drese Á-čku vo veľkom *13*
    Koba a Vicente môžu pekne hájiť farby rezervy *14*