The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Carlos Soler pod pěti kruhy stříbrný, Kangin Lee zklamaný

Carlos Soler pod pěti kruhy stříbrný, Kangin Lee zklamaný


V japonském Tokiu dnes pohasl olympijský oheň. Již včera vyvrcholil fotbalový turnaj pod pěti kruhy, přičemž ve finále si Brazílie poradila se Španělskem, za které i v boji o zlato nastoupil valencijský Carlos Soler. Ten se tak nakonec do Valencie vrací se stříbrnou medailí. To jeho klubový spoluhráč Kangin Lee se na Olympijských hrách medailového úspěchu nedočkal, neboť jeho Jižní Korea vypadla již ve čtvrtfinále s Mexikem.

Olympijský fotbalový turnaj odstartoval ještě před slavnostním zahájením celé celosvětově sledované akce a fotbal je tak sport, kde bylo čekání na vítěze prakticky nejdelší. Do Tokia byli nominováni i dva Netopýři, které tak nový trenér Los Che Pep Bordalas postrádal v celé předsezónní přípravě. Za Španělsko se Olympijských her zúčastnil Carlos Soler, zatímco Jižní Koreu pod pěti kruhy reprezentoval Kangin Lee. O jejich olympijském snažení jsme vás již dvakrát informovali. Nejprve jsme referovali o nepříliš úspěšném vstupu jejich týmů do olympijského turnaje a následně jsme vám nabídli souhrn jejich účinkování v základních skupinách. Hráči Španělska i Jižní Koreje si nakonec vybojovali postup z prvních míst svých základních skupin a Carlos Soler i Kangin Lee se tak těšili na čtvrtfinálové boje.

Rychlý konec jihokorejského medailového snu

Bohužel hned čtvrtfinále se stalo konečnou pro Kangina Lee a Jižní Koreu. Asijský celek se v souboji dvou nejlépe střílejících týmů základních skupin utkal s Mexikem. No a jejich ofenzivní preference byly zjevné i ve vzájemném čtvrtfinále, kde Mexiko přestřílelo Jižní Koreu 6:3. Před začátkem turnaje se čekalo, že bude Kangin Lee hlavním tahounem svého týmu, ale v základní sestavě se objevil jen v zahajovacím utkání s Novým Zélandem, které se Jižní Koreji nepovedlo. Pak už nastupoval jen jako střídající hráč, což se nezměnilo ani ve čtvrtfinále. Mladý Netopýr se na hrací plochu dostal až v 73. minutě, kdy už Mexiko vedlo jasně 5:2. Zatímco v základní skupině se Kangin Lee z pozice střídajícího hráče střelecky prosazoval, tak proti Mexiku se mu to nepovedlo. Japonsko tak opustil s bilancí 121 odehraných minut a 3 vstřelených gólů.

Španělsko bez zlaté tečky

Spokojenější tak bude bezpochyby Carlos Soler, i když u něho nejspíš v prvních chvílích po finálovém utkání převládalo zklamání z porážky v posledním zápase. Ale pojďme se podívat na cestu Španělska vyřazovací částí olympijského fotbalového turnaje od začátku. Ve čtvrtfinále se tým z Pyrenejského poloostrova utkal s Pobřežím slonoviny a i zde jsme se dočkali gólové přestřelky, třebaže do výkonu Mexika a Jižní Koreje přece jen pár gólů chybělo. A to se navíc v utkání Španělska hrálo o půl hodiny déle, neboť po základní hrací době platil nerozhodný stav. Z toho mohli být zklamaní zvláště hráči Pobřeží slonoviny, kteří byli velmi blízko postupu. Nedlouho před koncem panoval nerozhodný stav 1:1, který v 91. minutě zlomil Gradel, který tak Slony přiblížil postupu. Jenomže trenér Španělska Luis de la Fuente vytáhl eso z rukávu. V 92. minutě nastoupil bývalý (a pravděpodobně bohužel ne budoucí) Netopýr Rafa Mir a v 93. minutě poslal utkání do prodloužení. V něm pak zkompletoval hattrick. Celkově Španělsko zvítězilo 5:2. Carlos Soler nastoupil až ve 102. minutě. I v dalším španělském utkání se o postupujícím rozhodovalo až v prodloužení. Semifinále s domácím Japonskem bylo opatrnou záležitostí a La Roja nakonec po prodloužení zvítězila jen 1:0 díky gólu Marca Asensia. Valencijský Netopýr se tentokrát dostal na hřiště v 59. minutě. Španělsko tak dokráčelo až do finále, kde se střetlo s Brazílií. Ta zvítězila 1:0 nad Egyptem ve čtvrtfinále v normální hrací době, ale v semifinále s Mexikem o jeho postupu rozhodl naopak až penaltový rozstřel. Španělsko tak díky tomu nebylo na startu finále až v takové nevýhodě oproti svému soupeři, jako kdyby Brazílie oba své zápasy zvládla v normální hrací době. V tom případě by totiž španělští hráči měli oproti Brazilcům v nohách hodinu zápasových minut navíc. A to by byl v japonských klimatických podmínkách hodně velký hendikep. V samotném finále mohl Brazílii do vedení poslat v první půli Richarlison, ale neproměnil penaltu. Přesto šel jihoamerický celek na přestávku spokojenější, neboť v nastavení první půle se prosadil Cunha. Španělsko gólově odpovědělo ve druhém poločase Oyarzabalem, kterému přihrál Carlos Soler. Ten se i do finále dostal až jako střídající hráč, ve finále nastoupil však už ve 46. minutě. Po devadesáti minutách byl stav nerozhodný 1:1 a šlo se do prodloužení. Pro Španělsko to bylo třetí prodloužení ve třetím utkání play off olympijského fotbalového turnaje, pro Brazílii to pak bylo druhé prodloužení v řadě. Fotbaloví fajnšmekři se možná těšili i na penaltový rozstřel, ale k němu nedošlo, neboť v prodloužení o brazilském vítězství 2:1 rozhodl Malcom. Brazílie tak pod pěti kruhy obhájila fotbalové zlato, Španělsko se muselo spokojit se stříbrem. To si na krk pověsil i valencijský Carlos Soler, který v Japonsku odehrál celkem 260 minut. Abychom měli výčet medailistů kompletní, tak vězte, že v boji o bronz zvítězilo Mexiko nad domácím Japonskem.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.