The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vstup do olympijského turnaje se Netopýrům nevydařil

Vstup do olympijského turnaje se Netopýrům nevydařil


Olympiáda bude v Japonsku slavnostně zahájena až zítra, ale fotbalový turnaj jako už tradičně začal v předstihu. První zápasy už za sebou mají i týmy, které na Olympijské hry nominovaly hráče z Valencie, tedy Španělsko a Jižní Korea. No ani jeden nebude se vstupem do turnaje příliš spokojen.

Španělsko je všeobecně považováno za jednoho z největších favoritů fotbalového turnaje na Olympijských hrách. Vždyť La Roja s sebou do Japonska vzala celou řadu hráčů, kteří jen před pár týdny Španělsko reprezentovali i na evropském šampionátu a došli až do semifinále. No a tuto kostru týmu doplnilo několik dalších hráčů, mezi nimi i valencijský Carlos Soler. Španělsko vstoupilo do turnaje zápasem proti Egyptu a nakonec jen remizovalo 0:0. Africký celek hrál celkem tvrdě a Španělsko tak už v průběhu první půle muselo dvakrát střídat zraněné hráče. Uvidíme, zda si dvojice Oscar Mingueza a Dan Ceballos vůbec ještě v Japonsku zahrají. Egypt může mluvit o štěstí, že dohrál s plným počtem hráčů. Carlos Soler se neobjevil v základní sestavě a na hřiště se dostal až v 68. minutě v rámci trojnásobného střídání, neboť spolu s ním nastoupili ještě Bryan Gil a Rafa Mir. Tyto změny sice oživily španělskou hru, nicméně ke vstřelení gólu nevedly. Střelu na egyptskou branku vyslal i Soler, ale obrana Egypta jeho pokus zblokovala. Španělsko tak turnaj neodstartovalo zrovna ideálně a v neděli potřebuje porazit Austrálii, která ve svém úvodním olympijském zápase překvapivě porazilo Argentinu 2:0.

Zatímco Carlos Soler to nebude mít s prosazením do sestavy Španělska proti hráčům běžně nastupujícím za seniorský národní tým úplně jednoduché, tak jeho klubový spoluhráč Kangin Lee by naopak měl Jižní Koreu na Olympiádě táhnout. Nepřekvapí tak, že i v zahajovacím olympijském zápase svého týmu proti Novému Zélandu nastoupil v základní sestavě. Ze hřiště odešel v 59. minutě ještě za bezbrankového stavu, ale ani změny asijskému týmu ke vstřelenému gólu nepomohly. Naopak v 70. minutě rozhodl o překvapivém vítězství Nového Zélandu Chris Wood. Jižní Korea tak do turnaje po porážce 0:1 vstoupila ještě hůře než Španělsko a v neděli proti Rumunsku tak bude hrát doslova o přežití. Mimochodem Rumunsko do turnaje vstoupilo vítězstvím 1:0 nad Hondurasem.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.