The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nasazení Kangina Lee do základní sestavy zvyšuje šance Los Che na vítězství

Nasazení Kangina Lee do základní sestavy zvyšuje šance Los Che na vítězství


O jihokorejském Netopýrovi toho bylo v uplynulých měsících napsáno dost a dost. Před sezónou se očekávalo, že bude jedním ze základních stavebních kamenů týmu. To se tak úplně nestalo. Na hřiště se Kangin Lee nedostává tak často, jak by si představoval, a v poslední době se tak čím dál častěji spekuluje o jeho odchodu z Mestally. Ponechme však spekulace stranou a podívejme se na devatenáctiletého mladíka skrze několik statistik. Dozvíme se tak, že by všechny fanoušky Valencie mělo potěšit, když uvidí jméno devatenáctiletého mladíka v základní sestavě Los Che.

Úspěšnost Valencie v dosavadním průběhu sezóny

Valencia v této sezóně odehrála v La Lize a v Copa del Rey dohromady 20 zápasů, přičemž má bilanci 6-7-7, a to za předpokladu, že pohárový zápas s Terrassou počítáme mezi vítězné, třebaže se o triumfu Netopýrů rozhodlo až v prodloužení. V La Lize Valencia porazila Levante, Real Sociedad, Real Madrid a Real Valladolid a v Copa del Rey již zmiňovanou Terrassu a Yeclano Deportivo. Při výše zmíněném rozložení vítězství, remíz a porážek se tedy Valencia z triumfu radovala v 30 % případů, na body pak dosáhla v 65 % případů.

Úspěšnost Valencie v zápasech s Kanginem Lee

A nyní se podívejme, jak se dařilo Valencii, když do zápasu zasáhl Kangin Lee. Jihokorejský talent má v této sezóně na kontě 12 zápasů v La Lize a 1 utkání v Copa del Rey, celkem se tedy alespoň na pár minut objevil ve 13 zápasech Los Che. S ním v sestavě má Valencia bilanci 5-5-3, což znamená, že v 38 % případů se radovala z vítězství a hned v 77 % případů bodovala.

Úspěšnost Valencie v zápasech s Kanginem Lee v základní sestavě

A teď se podívejme do statistik na zápasy, ve kterých se Kangin Lee objevil v základní sestavě. V La Lize začal od začátku v zápasech proti Levante, Celtě Vigo, Realu Sociedad, Getafe, Realu Madrid, Deportivu Alaves a Realu Valladolid, což je celkem 7 utkání. V Copa del Rey pak nechyběl v zahajovací sestavě proti Yeclanu Deportivu, takže dohromady dostal od úvodního hvizdu důvěru v 8 zápasech, z nichž má Valencia bilanci 5-2-1. Vyjádřeno procentuálně to znamená, že v zápasech, ve kterých byl Kangin Lee v základní sestavě, Valencia v 63 % případů zvítězila a v 88 % případů bodovala. Když se teď pohledem vrátíte k odstavci, ve kterém se řešila úspěšnost Valencie v celém dosavadním průběhu sezóny, tak je jasně patrné, že ta procentuální vyjádření jsou výrazně odlišná.

Abychom však nehovořili pouze řečí čísel, tak můžeme zmínit, že Kangin Lee byl v základní sestavě ve všech čtyřech zápasech, ve kterých Valencia v La Lize zvítězila. Tedy proti Levante, Realu Sociedad, Realu Madrid i naposledy proti Realu Valladolid. Tím se krom něho mohou pochlubit už jen Maxi Gomez, Jose Luis Gaya a Daniel Wass, což jsou však při pohledu na celou sezónu výrazně více vytížení hráči než jihokorejský mladík. Ovšem ani jeden z tohoto tria se dosud neobjevil v základní sestavě v žádném utkání Copa del Rey, zatímco Kangin Lee hrál od úvodního hvizdu před týdnem proti Yeclanu Deportivu. Tudíž můžeme v klidu říct, že Kangin Lee má na kontě z celého valencijského kádru nejvíc vítězných zápasů z pozice hráče základní sestavy.

Minuty a body Kangina Lee v sezóně 2020/2021

Již výše bylo zmíněno, že Kangin Lee v této sezóně celkem zasáhl do 13 zápasů. V nich odehrál dohromady 644 minut, což je v průměru zhruba 50 minut na zápas. Tedy jen lehce nad poločas. Faktem je, že jihokorejský reprezentant v této sezóně ještě ani jednou neodehrál celé utkání. Často zamířil na hřiště až jako střídající hráč, ale i když byl nasazen do základní sestavy (což je, jak jsme již výše doložili, pozitivní z hlediska možného bodového zisku Los Che), tak až do závěrečného hvizdu nikdy nevydržel. Nejvíce odehrál proti Realu Madrid, a to 81 minut. Následují zápasy proti Realu Valladolid (73 minut), Levante (71 minut) a Realu Sociedad (70 minut). Pokud jste pozorní tak jste si jistě všimli, že jsme právě vyjmenovali všechny valencijské vítězné zápasy v tomto ročníku La Ligy.

Co se týče jiného zápisu do statistik, tak se dá říct, že Kangin Lee začal sezónu tím nejlepším možným způsobem. V 1. kole La Ligy proti Levante nahrál na první dva góly Netopýrů v této sezóně a mohlo se zdát, že bude i přes své mládí opravdu tahounem týmu. Jenomže hned v dalším kole se mu příliš nevyvedl zápas proti Celtě Vigo a od té chvíle bylo evidentní, že pro něj nebude úplně jednoduché získat si důvěru Javiho Gracii. Na další kanadský bod tak čekal až do 8. kola, kdy Toni Lato po jeho přihrávce jen mírnil porážku na hřišti Elche. V La Lize tak má prozatím na kontě 3 asistence, ale na vstřelený gól ještě v ligové soutěži čeká. To v Copa del Rey se mu podařilo skórovat hned po pár minutách zápasu proti Yeclanu, čímž otevřel cestu k celkem poklidnému valencijskému vítězství a postupu do 3. kola. V něm se Valencia na hřišti Alcorconu představí už v neděli večer. Podívá se na hřiště i Kangin Lee? Vzhledem ke statistikám by ho možná měl Javi Gracia nasadit rovnou do základní sestavy.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.