The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Z Buenos Aires do Yecle aneb pozoruhodná cesta posledního valencijského debutanta

Z Buenos Aires do Yecle aneb pozoruhodná cesta posledního valencijského debutanta


O víkendu Valencii čeká 3. kolo Copa del Rey, ve kterém se Netopýři v neděli vypraví na hřiště Alcorconu. V médiích se už čile spekuluje o složení stoperské dvojice. Šanci na start v základní sestavě má určitě i Kevin Sibille, který si přesně před týdnem odbyl debut za valencijské áčko, a to v utkání 2. kola Copa del Rey na hřišti Yeclana Deportiva. Pojďme se na příběh prozatím posledního valencijského debutanta podívat blíže.

Talent v River Plate

Že se talentovaní jihoameričtí mladíci přesouvají za další kariérou do Evropy, to je normální. Nyní dvaadvacetiletý Kevin Sibille však nešel obvyklou cestou, tedy že by ho jeho rodný jihoamerický klub do Evropy prodal. Sibille fotbalově vyrůstal v akademii River Plate, tedy jednoho ze dvou nejslavnějších argentinských klubů sídlících v Buenos Aires. V rezervním týmu byl kapitánem, ale když mělo dojít na jeho přechod do áčka, tak se věci pokazily. Přitom v River Plate s ním určitě počítali jako s budoucím tahounem áčka, vždyť například v roce 2019 se dočkal nominace k finále Copa Libertadores mezi River Plate a jeho úhlavním rivalem Bocou Juniors. Mimochodem Sibille se díky tomu tehdy podíval do Španělska, neboť kvůli výtržnostem Argentinských fanoušků byl tehdy zápas přesunut právě až na Pyrenejský poloostrov, konkrétně na San Bernabeu v Madridu.

Když však přišel čas pro jednání o hráčově nové smlouvě, tak se obě strany nebyly schopné domluvit. Sibille se chtěl v kariéře posunout, ale River Plate ho stále viděl jen jako hráče rezervního týmu. A tehdy se Sibille rozhodl pro cestu do Evropy. Před několika lety se totiž jeho otec přestěhoval za prací do španělské Valencie, ale mladý Kevin měl před sebou vidinu rozvíjející se kariéry ve slavném argentinském klubu, a tak zůstal ve vlasti. Když však nyní viděl, že není schopen se s River Plate domluvit, a do toho na jaře loňského roku přišla celosvětová koronavirová pandemie, která mimo jiné zkomplikovala i cestování po světě, tak se rozhodl být blíže své rodině. Počkal tedy, až mu v River Plate skončí smlouva, což se stalo vloni v červnu, a vydal se na cestu do Španělska.

Chcete mě?

Ve Španělsku se sice připojil ke své rodině, ale co se týče kariéry, tak o jejím budoucím vývoji neměl v tu chvíli žádnou představu. Jeho agent ho tak začal nabízet různým klubům, zatímco hráč se individuálně připravoval na další sezónu, třebaže nevěděl, kde ji stráví. Na jednu stranu se mohl Kevin Sibille představit jako nadějný argentinský fotbalista, no na druhou stranu byl po příletu do Španělska hráčem, který kvůli koronaviru a problémům při vyjednávání o nové smlouvě víceméně rok pořádně nehrál. Jeho agent zaklepal i na dveře Valencie, které se možnost získat zadarmo talentovaného mladíka zalíbila, neboť jak si jistě všichni fanoušci Los Che pamatují, tak loňské léto bylo u Netopýrů ve znamení odchodů, zatímco posila nepřišla žádná. Respektive posily pro první tým se krom návratů z hostování našly v rezervním celku VCF Mestalla, takže dle pravidla řetězové reakce i valencijské béčko potřebovalo tím pádem doplnit stavy. A samozřejmě ani zde nebyly peníze. Přesto však Los Che Sibilleho hned nepodepsali a nejdříve ho vzali na zkoušku. Mladý argentinský stoper však trenéry VCF Mestalla brzy přesvědčil a po zaplacení výchovného do River Plate se Sibille stal Netopýrem.

Argentinský Netopýr číslo 44

Ti, kdo ho vidí pravidelně v zápasech VCF Mestalla, tvrdí, že je klasickým argentinským obráncem: rychlý, dynamický, agresivní. Má dobré předvídání, ale pokud se v odhadu někdy zmýlí, tak je dostatečně rychlý, aby případnou chybu napravil. Směrem dozadu je zodpovědný a spolehlivý, ale dokáže přispět i ofenzivě, a to dlouhými přihrávkami až na útočnou polovinu. O jeho dobré adaptaci v týmu svědčí i fakt, že třebaže je ve VCF Mestalla nováčkem, tak navzdory tomu je jedním ze čtyř kapitánů valencijského rezervního celku. A do této funkce byl zvolen svými spoluhráči. Další krok v kariéře udělal ve čtvrtek 7. ledna 2021, kdy se Valencia v rámci 2. kola Copa del Rey představila v městečku Yecla, kde je domovem klub Yeclano Deportivo. Kevin Sibille nastoupil v základní sestavě, zápas odehrál bez větších problémů a spolehlivou prací přispěl k vítězství Valencie 4:1. Pro Sibilleho to byl debut ve valencijském áčku a server Ciberche.net na svém twitteru informoval, že je čtyřiačtyřicátým Argentincem, který za Netopýry nastoupil v soutěžním utkání. Sibille může navázat na mnohá slavná jména svých krajanů na Mestalle. Valencijské fanoušky v minulosti těšili například Mario Kempes, Claudio Lopez, Pablo Aimar či Ever Banega, pokud bychom se zaměřili jen na stopery, tak můžeme zmínit Roberta Ayalu či Nicolase Otamendiho.

A co bude dál?

Kevin Sibille se stal už šestým stoperem, kterého trenér Javi Gracia v této sezóně využil. K debutu mu pomohl i jeho spoluhráč z VCF Mestalla Guillem Molina, který za valencijské áčko debutoval v 1. kole Copa del Rey proti Terrasse, ale který byl zároveň v tomto utkání vyloučen a proti Yeclanu tak nemohl nastoupit. Šanci tak dostal Sibille. Mimochodem dřív ani mladý Argentinec za áčko Los Che debutovat nemohl, neboť do Valencie přišel až po letním přestupovém období, tedy jako možná pomoc pro áčko byl zaregistrován až s otevřením zimního přestupového období na začátku letošního ledna. Debut už má tedy Sibille za sebou, ale je pochopitelné, že by počet zápasů za áčko rád navyšoval. Šanci by mohl dostat už v neděli v dalším zápase Copa del Rey, kdy Valencii opět čeká soupeř z nižších soutěží. Po Terrasse z Tercera Division a Yeclanu Deportivo ze Segunda Division B se tentokrát Netopýři poměří s Alcorconem ze Segunda Division.

Původně španělská média předpokládala, že jednu polovinu stoperské dvojice bude v neděli tvořit Eliaquim Mangala, kterého doplní buď Guillem Molina, který si již odpykal trest za červenou kartu, nebo právě Kevin Sibille. Mimochodem nabízí se i varianta, kdy by se mohli na hřišti objevit oba mladíci, přičemž v tuto chvíli nemáme na mysli, že by spolu tvořili stoperskou dvojici. Spíš jde o to, že Molinu trenér Gracia v trénincích stavěl i na pravý kraj obranné linie. Podle dnešního tréninku to ale vypadá, že Molina se do zahajovací jedenáctky nedostane a že ze stoperské dvojice ze zápasu proti Yeclanu zůstane v základní sestavě Sibille, zatímco Mangalu nahradí Mouctar Diakhaby.

Každopádně pokud si Kevin Sibille chce nahlas říct o místo ve valencijském áčku, tak se musí hodně snažit, protože pokud se podíváme na přestupové spekulace, tak nejvážnějším kandidátem příchodu na Mestallu je stoper Benficy Lisabon Ferro, který by tak ještě zvýšil konkurenci ve středu valencijské obrany a hráči VCF Mestalla by měli situaci zas o něco těžší. Nicméně na Ferra si Valencia nejspíš ještě chvíli počká, pokud tedy připustíme, že Valencia vůbec nějakou posilu přivede, protože Benfica ho chce údajně k Netopýrům pustit až ve chvíli, kdy přivede náhradu. Tou má být Lucas Verissimo z brazilského Santosu. Tady má být už vše domluveno, akorát že Santos nechtěl svoji oporu pustit před semifinále Copa Libertadores, což je jihoamerická obdoba Ligy mistrů. Jenomže Santos v semifinále uspěl a vyřadil Bocu Juniors, takže teď by Verissima rád využil i ve finále proti Palmeiras. To se bude hrát 30. ledna. Ferro tak možná dorazí až v úplném závěru zimního přestupového období. Do té doby je tu prostor i pro Kevina Sibilleho.

  • Keď sa človek na to pozrie a zadumá, ak by prišiel Ferro, tak do konca sezóny je o stopérsky post postarané. Pričom všetko istia mladé pušky z rezervného celku Molina a Sibille. Suma sumárov s Ferrom a dvoma mladíkmi by mal Gracia stredných obrancov v počte 5+2. Vedenie *1* nehodlá predĺžiť zmluvu s Mangalom a ak odíde Mangala a i Ferro po ukončení hosťovania, tak 3+2. Ak by Ferro bol ponechaný aj počas ďalšej sezóny (padla dohoda s Benficou) alebo by sa *1* pochlapila a hráča kúpila, tak 4+2. Osobne si myslím, že ak pán Murthy a Lim stavajú hru aj na odchovancoch, tak nie je zlý nápad ako im dať miesto práve týmto spôsobom. zahriať ich v zápasoch a môžu byť pevnou súčasťou *4* Hugo Guillamón je toho dôkazom *13* Treba povedať, že aj Diakhaby hrá oveľa lepše a zatiaľ sa vyvaruje kiksom a prehmatom *9*

  • u nás je hlavne problem stred zálohy, chýba nám hráč čo by dokázal niečo vymyslieť smerom dopredu a nie len vracať lopty spat na obrancov, ten post nás dlhodobo tlačí

  • V odpovědi na: Harakant

    Hugo Guillamon mel hlavně kliku, že mu smlouva končila zrovna vloni v létě, kdy Vale zjistila, že na žádné posily nemá prachy. Prodloužit smlouvu s odchovancem, který už navíc v mládežnických repre dosáhl na nejeden titul, se tak najednou jevilo jako dobrý nápad *9*

  • V odpovědi na: ruty

    To je pravda a keď sa to tak vezme, tak Hugo bol jednou nohou von z *1* Predpokladám, že keby prišla posila na stopérsky post, tak Guillamón vo *1* už dávno nie je *26*

  • Podle pátečního tréninku to už bohužel nevypadá, že by si měl Sibille připsat další start za áčko. Aktuálně prý Gracia připravuje sestavu, kde budou na stoperech Mangala a Guillamon. Do tréninků se zapojuje už i Gabriel Paulista, který by snad mohl nastoupit příští týden proti Atleticu. Gracia tak potom bude mít v áčku všechny čtyři stopery a mladíci z VCF Mestalla už asi mají smůlu. A to jestli ještě opravdu přijde Ferro *15*

  • V odpovědi na: ruty

    To je škoda no. Ale mohol by Mouctara a Huga pošetriť na LaLigu. Ak vedenie *1* nepočíta s Mangalom, tak Sibille či Molina sú veľmi dobrou alternatívou *31* Mohli by sa začleňovať do A-čka. Sibille by mohol byť druhým Garayom *13*