The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Netopýři mají nového sportovního ředitele

Netopýři mají nového sportovního ředitele


Od odchodů generálního ředitele Mateu Alemanyho a vedoucího technického sekretariátu Pabla Longorii z klubu nebyla u Netopýrů osoba s výsadní odpovědností za přestupovou politiku. To se nyní mění, neboť novým sportovním ředitelem se stal Cesar Sanchez, který  na Mestalle před lety nějakou dobu působil na sklonku své bohaté hráčské kariéry. K ruce bude mít Miguela Angela Coronu, který bude vedoucím klubového skautingu. Po jejich boku bude v klubu dále pokračovat i Jorge Lopez, který už u Los Che spolupracoval s dvojicí Alemany a Longoria.

Osmačtyřicetiletý bývalý brankář Cesar Sanchez během své fotbalové kariéry strávil nejvíce času ve Valladolidu, odkud zamířil do Realu Madrid, se kterým sbíral pro změnu cenné trofeje. Cesar se díky tomu může chlubit ligovým prvenstvím či vítězstvím v Lize mistrů. Na hřiště se však příliš často nedostával, a tak zamířil do Realu Zaragoza. V létě roku 2008 zamířil na své první zahraniční angažmá do Tottenhamu, ale už v lednu 2009 byl zpět ve Španělsku, protože si ho vyhlédla Valencia jako řešení brankářské krize ve chvíli, kdy se Netopýrům zranila brankářská jednička Renan Brito a mladík Vicente Guaita ještě nebyl připraven převzít odpovědnost. Při příchodu na Mestallu ho provázela nedůvěra fanoušků, neboť mu bylo již téměř osmatřicet let, ale příznivce Netopýrů si brzo získal na svou stranu nejen skvělými výkony, ale i svojí povahou. Nakonec ve Valencii vydržel až do roku 2011, kdy na poslední rok své profesionální kariéry zamířil do Villarrealu. V roce 2016 se Cesar na Mestallu na chvilku vrátil, když se stal trenérem brankářů v trenérském týmu hlavního kouče Paka Ayestarana. V té době už měl Cesar trenérskou licenci. Nyní už je i držitelem ekonomické licence UEFA PRO a absolvoval univerzitní kurz pro sportovní ředitele RFEF.

Zatímco Cesar Sanchez je valencijským fanouškům dobře znám, tak jméno osmatřicetiletého Miguela Angela Corony jim pravděpodobně mnoho neřekne. Pojďme se tedy na nového vedoucího klubového skautingu či chcete-li na nového vedoucího technického sekretariátu blíže podívat. Bývalý záložník působil ve dvou klubech, kde se teoreticky mohl potkat s Cesarem Sanchezem. Corona je odchovancem Realu Madrid, ale do prvního týmu se nikdy nedostal. Poté zamířil do Realu Zaragoza, odkud si odskočil na několik hostování. Naposledy hostoval v Almerii, která ho pak získala na trvalý přestup. V závěru kariéry strávil rok i na exotickém angažmá v Austrálii, odkud se pak ještě na jeden rok vrátil do Almerie. Profesionální kariéru ukončil v roce 2017 a hned se v Almerii stal sportovním ředitelem. Ve funkci vydržel až do léta 2019, kdy se jeho služeb zřekl nový vlastník Almerie Turki Al-Sheikh.

  • Tak uvidíme čo mu bude dovolené, rozhodne mali by sa začať na čele s Limom hýbať, lebo to že potrebujeme doplniť káder vidí aj slepý. Posledné výkony tomu nasvedčujú a tá marodka to je hrôza.
    Som zvedavý na zápas s Barcou bez Pareja, to zas bude otras, aj ked zrovna Parejo hral tušku posledné zápasy, z dvojice Kondo a Coq spolu v strede, to sa mi porád vlasy stavajú na hlave *9*

  • Já měl Cesara vždycky rád, co byl u nás, takže mi ho je teď vlastně spíš líto, že se vrátil. Protože jak to teď ve Valencii vypadá, tak tam snad může na své reputaci u fanoušků jenom ztratit. Bude ten, kdo bude mít na mikrofony redaktorů vysvětlovat některé nepopulární kroky a tak trochu zastínit Murthyho a Lima. Přitom ale asi nebude mít až tak zásadní slovo. Místo zásadního slova bude mít možná tak přímou linku na Lima a možná i permanentku na lety do Singapuru, aby se mohl hezky o všem radit.

  • César obrovský sympaťák a pohodář, ale nemyslím si, že by pro tuhle pozici byl tím pravým...